llulla1 24.03.07, 08:50 hopp jest dosc gruby, czy moze sa jakies ciensze chusty? np, ellaroo? didy? Nie wiecie drogie panie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agamamaani Re: na lato 24.03.07, 14:55 no na TBW ostatnio często taki wątek się pojawia.. polecane sa albo cienkie ellaroo albo te czeskie Vantanai (jakos tak sie to pisze) aa ale najczęstsza odpowiedzią jest to, zę w upały to się chust nie nosi tylko w cieniu siedzi :) bo wtedy to i w koszulce bawelnianej jest za gorąco :D Odpowiedz Link
visenna2 Re: na lato 24.03.07, 15:00 Taaa, łatwo powiedzieć:) U mnie ten problem jest szczególnie palący, jako że mieszkam na poddaszu i w lecie mam w mieszkaniu nawet 36 stopni... Odpowiedz Link
agamamaani Re: na lato 24.03.07, 15:22 to współczuję.. ja mieszkam w starej kamiennicy w dodatku na parterze, wiec u mnie raczej chłodno - zwłaszcza, że cień mam cały rok .. Odpowiedz Link
visenna2 Re: na lato 24.03.07, 16:01 Och, zazdroszczę:) Uwielbiam takie zacienione mieszkania... U mnie słońce niestety wali przez cały dzień, a po południu to już masakra:( Zamontowaliśmy sobie rolety, to trochę pomaga, ale jednak poddasze to poddasze... W zimie zimno w lecie gorąco:P Masz idealne warunki do chustowania:)))) Odpowiedz Link
agamamaani Re: na lato 24.03.07, 16:15 do chustowania może tak, ale za światlo mam wysokie rachunki :) w dodatku rożlinki mi więdną, bo światła potrzebują a ja bardzo widną to mam tylko kuchnie i pokój dziecięcy.. nasza sypialnia i salonik są dosc ciemne i tam wogóle roślinnosc mi zdycha .. a ja lubię dużo roślinek mieć.. Odpowiedz Link
visenna2 Re: na lato 24.03.07, 16:17 O, to niedobrze:( Ja też lubię roślinność, i u mnie przy tym słońcu to wszystko rośnie jak głupie:P Mąż co jakiś czas każe mi oddawać co dorodniejsze okazy bo nie ma miejsca:))) Tym niemniej zamieniłabym się z Tobą od razu:P Odpowiedz Link
visenna2 Re: na lato 24.03.07, 16:22 Na TBW czytałam że na upały dobre są: Vatanai Didymos silver waves Didymos indio z lnem albo indio hanf (hanf to chyba konopie, ale pewności nie mam) Odpowiedz Link
jazzoo Re: na lato 24.03.07, 23:06 Jeszcze nie nosilam w lato, to bedzie moje pierwsze =) ale slyszalam ze chwalone bardzo jest calinbleu gauze: www.calinbleu.com/ Ale tez EllaRoo: ellaroo.com/wraparound-carrier.php oraz Poludniowoamerykanskie (Meksyk) Rebozo: stores.ebay.de/rebozo-shop -Aukcje na Ebay Odpowiedz Link
jazzoo Re: na lato 24.03.07, 23:27 No i Amazonas carrysling: www.babyboden.nu/Mias/Bilder/sjalar/Carry- Me/a150-05-ipd-01.jpg Amazonas Antigua: www.sjalbarn.se/MarkenHemsida/Antiqua/rodruta2.jpg i zakardowe Didy: www.sjalbarn.se/MarkenHemsida/Didymos/jonas.jpg www.sjalbarn.se/MarkenHemsida/Didymos/jakob.jpg www.sjalbarn.se/MarkenHemsida/Didymos/WellenSilverB.jpg www.edenbaby.se/livebilder/ellips_rod1.jpg www.edenbaby.se/livebilder/wellengranat1.jpg www.sjalbarn.se/MarkenHemsida/Didymos/DidymosJulian6.jpg Odpowiedz Link