zaisa 30.03.07, 14:32 Przyszło mi do głowy, jak zastanawiałam się - w co Młodego z tej okazji ubrać. No i w końcu wymyśliłam - wsadzić w chustę o delikatnych kolorach, do obrzędów potrzebny będzie tylko łebek smyka a on będzie wystawał. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamyszkasia Re: Chusta do chrztu;) 30.03.07, 14:47 Tylko to chyba kołyska by musiała być, bo w X-ach woda mogłaby Ci za dekolt popłynąć :) A jak już go tak wsadzisz to pokaż zdjęcia :))) Odpowiedz Link
anifloda Re: Chusta do chrztu;) 30.03.07, 14:51 Mój będzie w chuście, tylko jeszcze nie zdecydowałam, w której. W sumie najsubtelniejsza z moich to hamalu - taka piaskowa w paseczki. Wczoraj na naukach był w Nati, ale ona jest mało wyjściowa. Z kolei Hopp za czerwony i z białym Kostkiem będę wyglądała jak flaga narodowa ;-). Odpowiedz Link
nalie Re: Chusta do chrztu;) 30.03.07, 15:02 ale zobaczcie jaki fantastyczny argument żeby sobie jasniejszą (np. jeden z wymarzonych tj. tunis ;P) zakupić! Odpowiedz Link
mamalina Re: Chusta do chrztu;) 30.03.07, 15:04 na TBW laski sobie "masowo" szyja jedwabne kółkowe nosidła, ażeby na okazje mieć na śluby na chrzty i bar micwy abo insze konfirmacje ach, taki jedwabek mięsisty.... mmmm.... smakowite toto! Odpowiedz Link
ypsi79 Re: Chusta do chrztu ;) 30.03.07, 15:16 rewelacja! chyba skorzystam z pomysłu :) choc ciekawa jestem jak zareaguje ksiądz :) no i mam nadzieję, ze z tego wszystkiego woda święcona nie zamieni się w wino :P Odpowiedz Link
agamamaani jakby co 30.03.07, 15:24 to chętnie pożyczę.. chrzcić młodego bedizemy w okolicach maja.. wtedy też ja się bedę chrzcić i ślub z mężem brać więc długa to będzie uroczystość więc chusta jak znalazł będzie Odpowiedz Link
mama_idy06 Re: jakby co 30.03.07, 23:13 No prosze, a u mnie w kwietniu jednoczesny chrzest córki i nasz ślub, wiec sie tez zapowiada dłuzsza ceremonia... ale chyba nie bedzie mi wygodnie z chusta, wezme i chuste i wozek... Odpowiedz Link
kizami Re: Chusta do chrztu;) 30.03.07, 16:08 hehe, dobry pomysl. az mi sie smiach zachcialo jak to przeczytalam, bo jakies kilka dni temu podczas mszy (mala w chuscie) pomyslalam sobie, ze kupie dla malej na chrzest zamiast stroju jednokrotnego zalozenia chuste i bede ja w czasie chrztu miala tamze:)maz biedny az sie za glowe zlapal jak to uslyszal:D Odpowiedz Link
agmani Re: Chusta do chrztu;) 30.03.07, 16:11 Jak mi sie to podoba! Musimy Mloda ochrzcic do wakacji, bo nas rodzina wyswieci. Poniewaz nie umiem przerobic dziecka na koronkowa beze, postanowilam jej kupic sukienke z letniej kolekcji h&m, akurat maja biale i ladne. A do kosciola i tak chodzimy ochustowani, inaczej poganka mala nie wytrzymuje. Tylko argument by ie jakis jeszcze przydal bo tylko to, ze ubrana na bialo i omotana w Hoppa Dehli bedzie wygladac jak flaga narodowa, niespecjalnie przejdzie (w koncu bedziemy chrzcic pol-polskie dziecko, a chlop jak to cudzoziemiec wykazuje znacznie wiecej fascynacji i mniej ironii wobec emblematow polskosci). Odpowiedz Link
ithilhin Re: Chusta do chrztu;) 30.03.07, 17:23 heh, my tez beziemy jakos w lecie chrzcic i tez zaczelam myslec, ze najlepiej bedzie w jakiejs jasnej chuscie go przetransportowac do kosciola :-))) bo stroj juz mam - pozyczony od Mysi wypasiony garniturek. ale kurcze czy on mi sie w chuscie nie pogniecie, garniturek znaczy? Odpowiedz Link
starogardzka_mama Re: Chusta do chrztu;) 31.03.07, 11:08 Pomysł rewelacyjny! Pochodziłam po moim mieście ale fajnego materiału niet ;( Chyba muszę kopsnąć się po to specjalnie do Gdańska. Na allegro też nic specjalnego, na tę akurat okazję. No i mi do głowy przyszło, że niekoniecznie musi to być długa, wiązana ale wystarczyłaby kółkowa i dziecko na biodrze. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link
kajkasz1 Re: Chusta do chrztu;) 31.03.07, 21:10 Myślę, że kółkowa byłaby idealna. Bo w razie czego dziecia można łatwo wysupłać, a z wiązanej gorzej. No i można ogon jakiś malowniczo zdobiony zrobić, nawet tylko na tą okazję coś naszyć ręką, a potem odpruć. Odpowiedz Link
solidna Re: Chusta do chrztu;) 31.03.07, 21:20 Polecam chuste do chrztu:) od poczatku myslalm, by Zuzia byla w chuscie w kosciele, obawialam sie tylko, co na to powie moja mama, zwazywszy, ze zafundowala wnuczce piekna sukienka na te uroczystosc; w chuscie wiadomo- sukienka by sie pogniotla; ale jak wyjmowac dziecko z chusty, przebierac przed Msza i trzymac na rekach, kiedy w chuscie tak slodko spi. I Zuzia byla w bialym dresiku- hehe:) a w sukienke zostala przebrana na przyjeciu:) Niestety Zuzine curacao nie pasowalo do mojego rozowego ubioru:) Jak mi sie uda to wkleje zdjecia, a jak nie, to malz wklei pozdr Odpowiedz Link
solidna Re: Zdjecia 10.04.07, 23:54 nareszcie udalo mi sie umiescic zdjecia w galerii mozna nas zobaczyc tu fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,47543113,60538398.html Odpowiedz Link
mysia125 Re: Zdjecia 11.04.07, 08:53 cudne :) -- Kasia & Felix 23/01/2005 Felix for beginners Odpowiedz Link
mysia125 ithilhin 11.04.07, 08:51 pies z wygnieceniem garniturka, grunt, zeby rodzicom bylo wygodnie ;) Na poczatku Felix mial miec wjazd do kosciola w pojezdzie kolkowym. Ale sie babcia postawila, ze to pecha przynosi, dziecko trzeba WNIESC do kosciola. No i juz kwestia chusty nie przeszla, bo to byl jednoczesnie nasz slub koscielny, a w doborze kiecki zwracalam baczniejsza uwage na mozliwosc szybkiego wysuplania cycka w razie czego, a nie na mozliwosc ladnego zawiazania chusty. Wiec po panienkach sypiacych kwiatki wkroczyli chrzesni prezentujac Felixa (w garniturku ;), a za nimi podazalismy my i nasi swiadkowie. moze kiedys - next time - jesli w ogole... -- Kasia & Felix 23/01/2005 Felix for beginners Odpowiedz Link
ciaczek Re: Chusta do chrztu;) 11.04.07, 09:24 Ale wątek! Dokłądnie o tym samym myślałam i zastanawiam się czy nie uszyć na tą okazję chusty z białego prześcieradła taką chustę można potem - już zawiązaną przyozdobić przyszywając kilka margaretek i trochę mirtu i becik jak znalazł. Moja starsza jechała do chrztu wózkiem z nałozonym fotelikiem samochodowym ubranym w prześcieradło i ozdobionym jw. - do samego chrztu wyjęliśmy cały fotelik. Natalka za to nie przepada za fotelikiem, więc może faktycznie spróbować chusty... Odpowiedz Link