blige 04.04.07, 01:54 tez sie przysiade szukam chusty elastycznej (wydaje mi sie, ze moj hopp bedzie za cieply na lato); ithilhin wspomniala mi o jednej, ale teraz poszukam sobie wiecej info Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
visenna2 Re: a to tu panie chustowe siedza:-)) 04.04.07, 07:14 Takie elastyczne znam: Polekont Hoppediz Moby-wrap BB-slen tricotti ale pewnie jest więcej:) Odpowiedz Link
anifloda Re: a to tu panie chustowe siedza:-)) 04.04.07, 07:40 Do mnie właśnie idzie ta z Polekontu. Jak dojdzie to się publicznie wypowiem o jakości :-)). Aczkolwiek zaczynam się zastanawiać, czy elastyczna naprawdę jest lepsza na lato. W końcu trzeba owinąć się nią więcej razy. Ithilhin nosi w obu, to może się wypowie :-)). Odpowiedz Link
asiamamusia Re: a to tu panie chustowe siedza:-)) 04.04.07, 08:35 Jeszcze mamankangaroo jest, miałam. Z kanady przysyłają, kolory super. Tyle że ona dobra dla noworodka. Jak córka miała jakieś 8kg to już mi zjeżdżała po jakichś 20 minutach razem z chustą. www.mamankangaroo.com Odpowiedz Link
ithilhin Re: a to tu panie chustowe siedza:-)) 04.04.07, 12:25 na lato to ja chce jasnego Hoppa :-) tkanego i jak bedzie super cieplo to bede wiazac te wiazania, w ktorych na plecach mlodziaka jest jedna warstwa materialu. w elastycznej trzeba dziecko podtrzymywac trzema warstwami materialu wiec tez nie wiem czy one sa dobre na wielkie upaly. ale z drugiej strony - w pelnym sloncu jesli nie trzeba to i tak sie nie lazi zbyt duzo. Odpowiedz Link
llulla1 Re: a to tu panie chustowe siedza:-)) 04.04.07, 08:27 Ja tez sie rozglądam za czymś na lato. Jak narazie moim typem jest czaska chusta Vatanai, jest bardzo dobrze oceniana na TWB, jest podobno cieńka, przewiewna, a jednoczaśnie bardzo wygodna, ale ta cena-ok36ozl(za 4m z przesyłką)! Bardzo cieńka jest też EllaRoo i cena już lepsza ok 70$ przesyłka z USA. Najtańsza (37,5$), a też cieńka i polecana na lato jest Calinbleu. Linki: vatanai: www.vatanai.cz/webengland/default.htm ellaroo: www.ellaroo.com/ calinbleu: www.calinbleu.com/ Odpowiedz Link
mysia125 36 stopni w cieniu 09.04.07, 17:04 plus wilgotnosc bliska 100 % I dwulatek 14 kg w srodku. Hopp sprawdzil sie znakomicie, a troche sie obawialam. Nie dosc, ze dobrze podtrzymywal i sie nie wrzynal, to zadne z nas nie bylo przegrzane (mokra czupryne Mlody mial z zalozenia, od wilgotnosci). Na poczatku wiazalam jedna warstwe na plecach, bojac, ze sie zgrzejemy, ale okazalo sie to zbyteczne i na bardziej ekstremalne noszenia chusta byla wielowarstowa. Przy noszeniu z przodu przydal sie klasyczny sarong/selendang, zeby zakryc wystajace spod materialu pyty (mimo smarowania blokerem i tak troche slonca liznelismy). No a sama dluga szmata okazala sie zbawieniem w klimatyzowanych pomieszczeniach i w samochodzie - dla spiacego wszedzie i zawsze Felixa. A ubierany byl w spodenki 7/8 z grubszej bawelny, t-shirt i czapke legionisty ( z daszkiem i materialem na karku). -- Kasia & Felix 23/01/2005 Felix for beginners Moja strona o chustach: www.chustomania.pl Odpowiedz Link