Dodaj do ulubionych

witam się

30.08.07, 21:58
To mój pierwszy post na tym forum. Podczytuję Was już od dawna i w wyniku
tegoż podczytywania ;-) niedawno zakupiłam poucha z chusta.pl. Sprawdza się
świetnie! Dziś zamówiłam drugiego dla męża. Jednak mam wieelką chętkę na
chustę wiązaną, a konkretnie hoppediz. Już się zaczęłam uśmiechać ładnie do
męża ;-) Jestem z Poznania i 12 maja urodziła nam się córeczka Emilka. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • mama-emilki Re: witam się 30.08.07, 22:05
      Chciałam jeszcze dodać, że dziś było pierwsze dłuższe wyjście, również po
      zakupy-dziecko spało w najlepsze, natomiast reakcje były różne-od rzuconego
      (tak, żebym nie słyszała) jakie to straszne, po "Mamo, co ta pani ma na sobie?
      :-)) Ogólnie było fajnie.
      • abepe Re: witam się 30.08.07, 22:53
        Hej, mamoemilki:)) I leży Wam Emilka w tych pouchach? Nasz Kacper (22.04.07) w
        pozycji leżącej tylko się zgina do siedzenia:((
        My też dziś też w chuście robiliśmy zakupy i jakoś tylko miłe uśmiechy były
        dookoła. Ale ja chyba wiekszą sensację wzbudzam nie chustą a...głośnym
        śpiewaniem na ulicy. Cóż - mój starszy ciagle śpiewa to się muszę dołączać:))
        Kup długą,kup -to jest dopiero frajda:))
        • mama-emilki Re: witam się 30.08.07, 23:06
          No, póki co-leży i to bardzo grzecznie-większość czasu przesypia(póki co, leży w
          pozycji kołyskowej, bo jakaś niekumata jestem i nie umiem jej włożyć w pozycji
          fotelikowej) . Już zobaczyłam, że Hoppedizy są na allegro, mam nadzieję kupić w
          przyszłym miesiącu. Tylko przydał by mi się jakiś krótki kurs wiązania takiej
          chusty...
          • olusia_a Witamy 30.08.07, 23:09
            Moj Kubuś pierwszomajowy lubi byc zamotany
            mamy samoróbke wiązana
            swietnei sie nosi
            czekamy na hoppa

proponuje poczytac instrukcje i poogladac filmiki
            wiazanei nie jest trudne
            a i dziewczyny z miasta pomoga
            • mama-emilki Re: Witamy 30.08.07, 23:13
              olusia_a napisała:

> Moj Kubuś pierwszomajowy lubi byc zamotany
              > mamy samoróbke wiązana
              > swietnei sie nosi
              > czekamy na hoppa
              >
              > proponuje poczytac instrukcje i poogladac filmiki

No, instrukcje na pewno poczytam-pooglądałam sobie tą na niemieckiej stronie
              hoppediz-podwójy X-i nie jest to takie strasznie trudne, jakkolwiek dobrze by
              było, żeby ktoś spojrzał doświadczonym okiem. Ach, już się nie mogę doczekać
              tego hopa!Mam nadzieję, że w Poznaniu jeszcze załapię się na jakieś spotkanie
              chustowe.
              > wiazanei nie jest trudne
              > a i dziewczyny z miasta pomoga
              >
              >
              • ithilhin Re: Witamy 30.08.07, 23:18
                instrukcje sa tez tutaj:
                www.chustomania.pl/online/webshop.nsf/0/9765192EB2E96038C125732F003B5C81
                po polsku :-)
                • mama-emilki Re: Witamy 30.08.07, 23:26
                  o, dziękuję bardzo-byłam na tej stronie, ale jakoś nie dotarłam do tych
                  wiązań-ślepka jestem ;-)
        • mama-emilki Re: abepe 30.08.07, 23:08
          A Ty jaką chustę posiadasz?? :-)
          • abepe Re: abepe 31.08.07, 00:29
            Posiadam Nati Navy Blue i Hop Havana. No i jeszcze sprzed 4 lat kółkową, w którą
            pewnie młodego czasem wsadzę jak już zacznie siadać.
            Ach,ach, i jeszcze będzie didymosik wkrótce pożyczony z Wiednia na dłuuuuuuuuugo:))
            Poucha planowałam na wiosnę ale teraz myślę, że na ząbkowanie może by sie
            przydał. Do szybkiego włożenia i noszenia po nocy. Mały do tej pory noszenia na
            rękach za dużo nie wymagał, więc jak go noszę trochę dłużej - ręce bolą.
            • mama-emilki Re: abepe 31.08.07, 00:36
              U nas też tak jest-ręce bolą, bo to już ponad 6 kg. Ale Ci zazdroszczę, że masz
              tyle chust ;) No nic, ja też kiedyś będę miała-a tego hoppa to na pewno we
              wrześniu-coś uszczknę z "prezentów", które dziecię dostanie z okazji chrztu ;-)
              • abepe Re: abepe 31.08.07, 01:19
                Ojej, wcale nie dużo. ja tu jestem całkiem świeża i niedoświadczona:))
                Pierwszą chustę kupiłam 4 lata temu, gdy urodził się mój starszy syn. Nie było
                wtedy nic w Polsce a spodobało mi się noszenie dzięki mojej przyjaciółce z
                Wiednia. Kupiłam więc jedyną jaką znalazłam - kółkową.

Po urodzeniu Kacpra, podczas spaceru po plaży (mąz ciagnął wózek) pomyślałam, że
                o wiele łatwiej byłoby z chustą. Ale Kacper nie chciał leżeć w kółkowej. Dzięki
                Lizzy trafiłam na to forum i okazało się, że są już w Polsce chusty wiązane.
                Postanowiłam kupić na próbę i wybrałam najtańszą opcję- zakup w Nati chusty z
                wadą za nieco niższą cenę. Wada bardzo skromna - podobno są tu jakieś 3 plamki
                ale trudno je znaleźć:))
                Naoglądałam się zdjęć na forum i zamarzyła mi się chusta pasiasta. I udało mi
                się odkupić od Lizzy używaną Havanę.
                A teraz przyjaciółka z Wiednia pożycza mi swojego Didymosa, tego samego, który
                spodobał mi się 5 lat temu. Jej synowie już wyrośli:))

I tyle:))

Miłego noszenia!!!
                Uwaga, to forum bardzo wciaga!!!!!!
                Dobranoc:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka