hanti 14.09.07, 19:45 właśnie przeszły przez senat nasze ulgi podatkowe prawie 1200 zł za każde dziecko odliczone od podatku :)))))))))))))) możemy odliczyć 3600 i naprawdę niewiele mnie to obchodzi jak to wywali wielką dziurę budżetową. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seala1 Re: kocham okres przed wyborczy :))))) 14.09.07, 19:58 naszego kraju juz nic bardziej chyba zniszczyc nie moze niz panująca nam "para".także ja też dziurę budżetową mam w nosie (pomimo mojego wykształcenia.....) a podając Lenie kaczuszkę podczas kąpieli mówię "masz córeczko premiera....." Odpowiedz Link
agamamaani Re: kocham okres przed wyborczy :))))) 14.09.07, 20:27 no Franko sika do nocnika z kaczuszką :) nie powiem co mu mówię :D Odpowiedz Link
guruburu Re: kocham okres przed wyborczy :))))) 14.09.07, 21:24 Emma też ma w Warszawie nocnik z kaczką (z premedytacją kupiłam, a jakże ;) - choć moze powinnam go wywieźć na emigrację :P. Odpowiedz Link
andziulindzia Re: kocham okres przed wyborczy :))))) 14.09.07, 20:48 Nie chcę marudzić ale to jeszcze do sejmu trafić musi znów. A czy sejm jeszcze obraduje? Bo jak nie to trafi po wyborach i nikt nam takiej pięknej kiełbachy wyborczej nie podaruje. A szkoda, bo 2400 piechotą nie chodzi. W końcu bym regał w dzieci pokoju zamówiła Odpowiedz Link
mary-anne Re: kocham okres przed wyborczy :))))) 14.09.07, 21:34 Sejm do końca obraduje, bo się nie "samorozwiązał", tylko skrócił kadencję. Odpowiedz Link
andziulindzia Re: kocham okres przed wyborczy :))))) 14.09.07, 21:45 Czyli jest nadzieja? Super. I nic mnie nie interesuje dziura w budżecie. Odpowiedz Link
mary-anne Re: kocham okres przed wyborczy :))))) 14.09.07, 22:14 Podobno ta dziura nie będzie aż taka duża, jak Zyta straszyła. Ja tam się cieszę. I mam nadzieję, że będzie ta ulga długo - długo. Odpowiedz Link
my_cha1 a ja się zastanawiam 14.09.07, 22:13 czy ta ulga przysługuje też na dzieci urodzone w 2007 roku, czy też dziecko trzeba wychowywać przez okraglutki rok przepis jest dość nieprecyzyjny i mówi, że ulga przysługuje "jeżeli w roku podatkowym wychowywał własne lub przysposobione dzieci" i co - mam się cieszyć czy nie??? Odpowiedz Link
mary-anne Re: a ja się zastanawiam 14.09.07, 22:16 Jestem pewna, że masz się cieszyć (ja też - w końcu jeden z moich dwóch tegoroczny). Odpowiedz Link
budzik11 Re: a ja się zastanawiam 14.09.07, 23:50 A no właśnie, ja się o to z małżem wykłócam, bo on twierdzi, że to tak jak ze wspólnym rozliczaniem się małżonków - że dziecko, na które ma być ulga, musi żyć (jak to brzmi!) cały rok rozliczeniowy, czyli od 01 stycznia do 31 grudnia. A ja twierdzę, że nie musi, że wystarczy jak się urodzi przed 31 grudnia. Spodziewamy się drugiego smyka za 2 tygodnie i nie wiemy, czy się załapiemy na podwójne rozliczenie :) Ale by było fajnie :)))) A dziura - ja jestem egoistką i wolę dziurę w budżecie państwa (to i tak jest jedna wielka czarna dziura) niż w moim domowym :) Odpowiedz Link