Dodaj do ulubionych

Chustomamy z poznania pomóżcie

15.07.08, 12:27
wybieramy się z naszą 3 miesięczna córcią nad morze pod koniec
lipca, pomyślałm o chuście (długiej wiązanej)ale chciałbym coś
poprzymierzać. nie mam zielonego pojęcia co kupić, czytam te różne
recenzje i nadal nic nie wiem :-)
Obserwuj wątek
    • yoo-yoo Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 15.07.08, 13:26
      Nie znam wszystkich chust, ale na podstawie tego czego sama używam
      mogę ci doradzić cienkiego hoppeditza (czyli tzw, hopka) na lato
      idealny cieniutki, łatwo się dociąga, łatwo węzeł rozwiązać i na
      nowo zamotać. Te grube hopki wg. mnie nie są już takie fajne
      (trudniej się wiąże, węzeł gruby, ale jak już zamotasz, to fajnie
      się nosi). Mam też Didimosa (w paski i indio) i oba są rewelacyjne -
      leciutkie, sprężyste, no boskie. Tak więc z moich doświadczeń
      polecam Didimosy (ale to pomoć mercedes wśród chust - teraz wiem
      dlaczego) i cienkiego hopka.
    • agnen Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 15.07.08, 13:56
      żadne spotkanie się na razie nie szykuje, ale mam girasola, to też jedna z
      cieńszych chust. Jak masz ochotę wpaść i przymierzyć to pisz na mail gazetowy?:)
    • edittt Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 15.07.08, 15:37
      amm nati i cienkiego hoppa, jeśli chcesz przymierzyć chętnie pomogę. możemy
      umówić się na spacer (mieszkam w centrum) albo może jutro do multibabykina?
    • michalkowa1 Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 15.07.08, 15:53
      Ja mam Lillibulle, Didymosy w paski oraz indio, Storcha leo, Babylonie, Vatanai,
      Hoppy (z tych grubszych), MaMWrap i wszelkie możliwe odmiany Nati - od starszych
      trochę grubszych po bardzo cieniusie chusty z dostawy z zeszłego tygodnia.
    • anifloda Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 15.07.08, 21:13
      Gdzie mieszkasz? Mam w tej chwili na składzie dwa Didymosy, dwie Nati, Vatanaia
      i trzy kółkowe. Długości od 2,70 do 4,60 Mogę ten majdan przydźwigać do parku
      Wilsona, dalej raczej nie, bo jestem czasowa pozbawiona samochodu.
      • agnen Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 16.07.08, 09:59
        to może jakieś spotkanko;)
        • anuska25 Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 16.07.08, 10:00
          jeśli w sobotę albo w niedzielę, to ja bym się też pisała :)
          • anifloda Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 16.07.08, 20:58
            To może sobota? O 12 w Wilsonie? Widzę, że mamy dzieci w podobnym wieku, także
            starsze też zabierz :-).
            • agnen Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 16.07.08, 22:34
              Mi pasuje. Będziemy w samo południe (lub też się spóźnimy jak zwykle;)
              • jagoda123451 Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 17.07.08, 09:24
                to ja tez sie postaram przyjsc. Dysponuję Leo Rouge i indio konopie
                Anifloda zabierz Helenkę :)
                • anifloda Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 17.07.08, 10:49
                  He he, żebym ja tak miała ją gdzie zostawić :-). Mąż pracuje w sobotę, także
                  specjalnie nie mam wyjścia.
      • pokasia Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 18.07.08, 14:03
        anifloda, napisałam do Ciebie na adres gazetowy- możesz zerknąć?

Mam nadzieję, że któraś z poznańskich mam mi pomoże. Mam chustę wiązaną Girasol
        od paru dni i 7-tygodniowego brzdąca, ale jakoś nie idzie mi wiązanie, wychodzi
        krzywo, luźno i jakoś tak dziwnie :( Chyba najlepiej, jeśli ktoś mi "na żywca"
        to pokaże. Mieszkam w na granicy Piątkowa i Podolan.
        • anifloda Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 18.07.08, 14:55
          Pokasia, a będziesz jutro? Ja w razie czego mogę przyjechać, ale to po
          weekendzie. Gazetowy na razie mi nie działa...
          • pokasia Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 18.07.08, 19:38
            Postaram się być jutro o 12 w Parku
          • pokasia Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 20.07.08, 01:28
            Byłam dziś w Parku kilka minut po 12-tej, ale nikogo nie było :( No, chyba, że
            się gdzieś ukryłyście...
            • anifloda Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 20.07.08, 09:53
              Byłyśmy! Na dużym trawniku, koło stawku, siedziałyśmy prawie do trzeciej.
              • pokasia Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 20.07.08, 10:43
                Ech, a ja Was szukałam raczej w okolicach Palmiarni i sceny :/ A niech to!
              • danutap13 Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 22.07.08, 22:26
                No właśnie byłyśmy! nielicząc małego Tymka to chyba same baby;)
                Dzięki anifloda (i innym obecnym mamą też) za pomoc, zdecydowałam
                się na Nati w jakimś pastelowym kolorze (żeby tata też mógł nosić)).
                na następne spotkanie przyjdę już z własną chustą i niepłaczącą
                dzidzą (hmm)bo mam nadzieje że Maja też polubi chustonoszenie:).
                Pozdrawiam
                Danuta mama Mai (04.07.2008)
                • pokasia Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 23.07.08, 00:05
                  A czy któraś z Was spaceruje w okolicach Piątkowa albo np. w Parku Sołackim?
                  Mogłabym się przyłączyć któregoś dnia i poduczyć wiązania... Poza tym, wyszłam
                  raz na dwór w chuście, to dziwnie się ludzie na mnie gapili :/ We dwie jakoś
                  raźniej i łatwiej będzie mi oswoić się z komentarzami przechodniów ;)
                  • danutap13 Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 23.07.08, 09:34
                    niestety ja nie spaceruje w poznaniu tylko w konine :(( ale czasami
                    jestem w poznaniu więc może kiedyś... ale jak byś chciała po konine
                    kiedyś pospacerować to zapraszam! Tutaj to ja się dopiero spodziewam
                    komentarzy!!! Chusta dopiero zamówiona ale już to czuje że może być
                    śmiesznie!tutaj jeszcze nikogo niewidziałam z dzieckiem w chuście.
                    Pozdrawiam
                    Danuta mama Mai
                  • anifloda Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 23.07.08, 14:23
                    Mój mały już raczej pozachustowy, ale póki mam wakacje, bardzo chętnie przyjadę
                    na Sołacz :-). Dostałam się do maila gazetowego i już wiem, że się znamy. Tylko
                    nie wiem, czy pamiętam, jak się takiego malucha wiąże.
                  • barbasia.l Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 24.07.08, 15:56
                    Ja spaceruję po Winogradach z trzymiesięczną córeczką w chuście elastycznej i tuptającym na nóżkach dwuletnim synkiem. Ale tkanej na razie wiązać nie umiem choć próbuję. Nie wychodzi mi ani kieszonka ani 2x - malutka protestuje już w trakcie wiązania albo po kilku minutach noszenia.
                    Czy mogłabym się dołączyć do spotkania na Sołaczu i też co nieco poduczuć się od aniflody?
                    • mjaskolska Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 24.07.08, 21:46
                      Ja mieszkam na Kosmonautów. A w ktorym rejonie Winograd spacerujesz?
                      Możemy się spotkać na wspólny spacer? Ja mam wiązaną Nati i
                      BebeLulu.

Pozdr.
                      Michalina
                      • kat-ada Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 24.07.08, 22:33
                        czesc michalina,

ja tez jestem z kosmonautów i chce kupić chuste dla mojego 3m-c synka. Czy
                        moglybysmy sie spotkac moze bys mi wtedy doradziła??

dzieki
                      • barbasia.l Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 25.07.08, 17:03
                        Ja mieszkam na os. Przyjaźni. Jeśli idę na spacer z dwójką dzieci to spędzam czas na placach zabaw. Chętnie sie spotkam ale w przyszlym tygodniu nie ma mnie w Poznaniu.
                        • kat-ada Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 28.07.08, 09:46
                          bardzo chetnie napisz gdzie i kiedy i o ktorej ja na pewno bede.
                          pozdrawiam serdecznie
                          w razie co moj mail prywatny to kaszkas@poczta.fm
                  • agnen Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 24.07.08, 16:07
                    Też mogę się po parku sołackim przespacerować. dawno tam nie byłam. Napiszcie
                    jakiś konkretny termin.
                    • madas9 Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 24.07.08, 17:14
                      ja też bym chętnie dołączyła - chusta już zamówiona - będzie elastyczna gabi :)
                      • jagoda123451 Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 24.07.08, 17:19
                        Ja też lubię park Sołacki, ale w najbliższą sobotę nie mogę, chyba
                        że ok.16. Wyprawiam moją starszą córkę na tygodniową wyprawę. Chyba
                        nie muszę Wam mówić, jak się cieszę.
                        • kat-ada Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 24.07.08, 17:32
                          ja tez chetnie sie spotkam bez chusty jeszcze ale w trakcie kupowania :)
                    • barbasia.l Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 24.07.08, 21:38
                      Mi pasuje niestety jedynie sobota.
                      • pokasia Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 25.07.08, 12:45
                        To jak- sobota(jutro) po południu w Parku Sołackim? Ok.16-tej obok placu zabaw ?
                        Kto będzie? :)
                        • agnen Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 25.07.08, 12:47
                          troche późno... nie wiem,może będę;)
                          • pokasia Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 25.07.08, 12:50
                            Może być wcześniej, mnie jest wszystko jedno. Która godzina pasuje Wam najbardziej?
                            • agnen Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 25.07.08, 12:56
                              Mi najbardziej pasuje 12-13. Mam nadzieję że nie będzie tak maksymalnie gorąco. Zresztą niech dziewczy jeszcze napiszą jka im pasuje..
                              • anifloda Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 25.07.08, 17:51
                                Mi właściwie każda. Wprawdzie na Sołaczu byliśmy dzisiaj, ale jutro też się
                                chętnie przejdziemy. To co? 12? Może jeszcze wcześniej?
                                • pokasia Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 25.07.08, 20:53
                                  Ja się dostosuję ;)
                                  • pokasia Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 25.07.08, 21:34
                                    Dobra, nie odzywa się nikt więcej, więc zakładam, że 12 jest ok. Będę w Parku
                                    obok placu zabaw (no, chyba, że będzie lać deszcz).
    • anetta1980 Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 16.07.08, 17:48
      napisałam pw
    • danutap13 Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 16.07.08, 19:39
      dziękuję za chęć niesienia pomocy! niestety jest mały problem jestem
      z Konina i musiałabym do Was kawłek dojechać. mogłabym w sobotę lub
      w niedzielę jeśli któraś z Was miałaby chwilkę to chętnie skorzystam
      z pomocy!
      • alilaa Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 17.07.08, 09:44
        Jeśli możesz w sobotę, to przyjdź do parku Wilsona na 12, może też
        sie skuszę na to spotkanko? :)
        • danutap13 Re: Chustomamy z poznania pomóżcie 17.07.08, 10:15
          sobota super! przyjedziemy na 12 chyba że jakiś korek się trofi po
          drodze to troszkę się spóźnimy w końcu mieszkam najdalej:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka