ewa9923 20.02.07, 22:26 Co sądzicie o szkole Yamahy? Jakie macie dośwaidczenia z nią związane? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anisr Re: szkoła Yamahy 21.02.07, 21:25 Kiedys się dowiadywałam, gdy szukałam jakis zajęc rytmicznych dla młodszej-żeby sie jakośwyżyła i starszej nie przeszkadzała.Jak dla mnie przegięli z cena-zajęcia dla maluchów(do 4 lat) 160 zł -raz w tygodniu 30 min!To za godzine wychodzi...80 zł.Nieźle...Ale opinię z tego co wiem dobra maja-no i ucza metodą suzuki a to deficytowy towar)) Odpowiedz Link
ivovita Re: szkoła Yamahy 21.02.07, 22:33 Może nie do końca na temat. Ale odnosnie metody Suzuki.Do niedawna żałowałam,że o tej metodzie nic nie wiedziałam 6 lat temu.Parę tygodni temu wychodząc z audycji klasy prof. Victorii , rozmawiałam z rodzicami juz dojrzałego ucznia (dzisiaj zdawał egzaminy do Conservatorium w Paryżu), którzy są muzykami, i powiedzieli,że to nasze szczęście.Podobno ucząc sie tą metodą, dzieci mogą w miarę szybko opanować technikę (oczywiście przy współudziale rodziców), ale niestety co do muzykalności to są wątpliwości.Nawet na ostatnim kursie , na którym bylyśmy prof. na zakończenie powiedział " i pamiętajcie nie jesteście Japońcami , nie o technikę tu chodzi - macie pokazać muzykę".Myślę , że jeżeli dziecko jest za małe na "normalną" szkołę muzyczną - ta Yamahy ,może je , do niej przygotować. Odpowiedz Link
anisr Re: szkoła Yamahy 22.02.07, 15:03 Hmmm...a nasza Pani chwali te metodę- tzn w odniesieniu do młodszych dzieci.Mnie nie ukrywam wzruszyły zdjęcia czterolatków ze skrzypeczkami na koncercie Odpowiedz Link
grzanka23 Re: szkoła Yamahy 24.02.07, 18:47 Polecam ta szkole,moja 4 latka chodzi na Dzwiekoludki i jest zachwycona. Odpowiedz Link
ewa9923 Re: szkoła Yamahy 06.03.07, 23:05 Mój syn ma 5 lat. Byliśmy na lekcji próbnej w szkole Yamahy, ale niestety w moim mieście prowadzone są tylko zajecia "SZkraby i Muzyka",więc mój syn jest na nie za duży. Mam w domu keyboard i synek codziennie gra na nim i trochę mi szkoda,że się "marnuje". Ja niestety nie potrafię grać Odpowiedz Link
ewa9923 Re: a szkoła Suzuki? 08.03.07, 10:42 Zastanawiam się również nad szkołą Suzuki dla syna. Czy ktoś wie gdzie na Śląsku jest prowadzona taka szkoła? Wiem,że jest w Tarnowskich Górach, ale ode mnie to trochę daleko. Jesli ktoś się orientuje, czy w okolicy Katowic, Rudy Śląskiej jest taka szkoła - prosze o pomoc. Odpowiedz Link
zawijas Re: a szkoła Suzuki? 25.06.07, 00:34 Witam, zapisałam swoje dziecko do Szkoly Skrzypcowej Suzuki - to największa szkola w Polsce - przyszłam tam z polecenia, bo znajoma chodzi od kilku lat z córką i ja z moją juz nei mogłam wytrzymać - zapisz mnie i zapisz. jestem zachwycona. teraz są wakacje, nie wiem, czy odbiorą tel., ale spróbuj:780 20 00, ew. strona (nie wiem, cyz pamiętam dobrze : www.szkolasuzuki.pl albo po kropce com.pl). nawet jak masz male dziecko, to warto sie juz teraz o miejsce postarać, bo tam tylko dwoje nauczycieli jest, a dzieci jest kupa, więc nie wiem, czy są miejsca. pozdroawienia aga Odpowiedz Link
pupcik1980 Re: szkoła Yamahy 26.04.07, 21:39 Witaj Ewo Pisze do Ciebie, ponieważ jestem nauczycielem dżwiekoludków i strasznie szkoda mi osób, które nie moga sie kształcić z róznych powodów a chciałyby. Ja chciałabym Ci pomóc, tylko nie wiem z jakiego miasta jesteś? Ja ucze w Katowicach zapraszam na nasza strone: www.yamahakatowice.pl Jezeli mieszkasz niedaleko to zapraszam na bezpłatną lekcje pokazową. Pozdrawiam Odpowiedz Link
tegreska Re: szkoła Yamahy 07.06.07, 18:35 Chodzę do Yamahy na lekcje gitary. Myślę, że dużo zależy od dobrej grupy. Nasza taka jest, mimo rozbieżności wieku. Ja jestem najmłodsza (6. kl.), a najstarsza musiała zrezygnować, bo poszła na studia. Grupy są małe, nauczyciel może dostosować tępo do wszystkich. Dostajemy do podręczników "buźki", które są dużą motywacją . Płacimy ok. 80 zł na miesiąc (jedna godzinna lekcja na tydzień) Odpowiedz Link
zawijas Re: szkoła - Suzuki 25.06.07, 00:37 Witam, zapisałam swoje dziecko do Szkoly Skrzypcowej Suzuki - to największa szkola w Polsce - przyszłam tam z polecenia, bo znajoma chodzi od kilku lat z córką i ja z moją juz nei mogłam wytrzymać - zapisz mnie i zapisz. jestem zachwycona. teraz są wakacje, nie wiem, czy odbiorą tel., ale warto spróbować, jeśli ktoś chce się załapać na nowy rok, bo tam tylko dwoje nauczycieli jest, a dzieci jest kupa, więc nie wiem, czy są miejsca. podam tel: 780 20 00, ew. strona (nie wiem, cyz pamiętam dobrze : www.szkolasuzuki.pl albo po kropce com.pl). nawet jak masz male dziecko, to warto sie juz teraz o miejsce postarać, tam grają już dwulatki (moja ma 4) pozdroawienia aga Odpowiedz Link