evelinka2012 18.04.13, 21:17 Chciałam Was zapytać czy szukałyście pomocy dla swoich dzieci u psychiatrów, psychologów, jeśli tak to czy jest jakiś efekt, czy doradzili co robić żeby w końcu zaczęły normalnie jeść? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lumierin Re: Pytanie do mam niejadków 18.04.13, 21:37 W CZD pomoc psychologa jest dla rodziców, żeby zaakceptowali, ze dziecko tak je, w moim przypadku nadal kiepsko z tą akceptacją... Moze u starszych dzieci pomoc psychiatry/psychologa może coś zmienić - jeśli niejedzenie to anoreksja albo jakaś forma walki z rodzicami itp. Odpowiedz Link
mika-222 Re: Pytanie do mam niejadków 19.04.13, 08:46 Ja myslalam tez o pojsciu do psychologa z dzieckiem ktore ma 2 lata i niechce jesc ale niewiem jak by on do niej dotarl jak moje gadanie proszenie nic nie daje a juz wszystkiego probowalam Odpowiedz Link
agnpar Re: Pytanie do mam niejadków 12.10.13, 21:01 mika-222 napisał(a): > Ja myslalam tez o pojsciu do psychologa z dzieckiem ktore ma 2 lata i niechce j > esc ale niewiem jak by on do niej dotarl jak moje gadanie proszenie nic nie daj > e a juz wszystkiego probowalam Może Cię zadziwię, ale właśnie specjalista mógłby osiągnąć sukces... Często jest tak, że maluchy mają utrwalone zachowanie z rodzicem, a jeśli zaczną współpracować z odpowiednio wyszkolonym terapeutą (mam na myśli behawiorystę) to bardzo szybko udaje się osiągnąć redukcję danego problemu. Po Twojej wypowiedzi widzę, że już panuje tam duże napięcie... A dzieci przejmują emocje od starszych, więc warto by z Twoim dwulatkiem popracował ktoś z zewnątrz, kto na spokojnie będzie w stanie podejść do dziecka. _______________________________ www.dzieciniejadki.pl/ Odpowiedz Link