Dodaj do ulubionych

wygląd a ascendent

28.03.10, 19:18

Zaglebilam sie dzisiaj w literaturze jako laik zupełnie w dziedzinie
astrologii i doszlam do wątku wyglądu. Czy rzeczywiscie to ascendent jest
odpowiedzialny za to jak wygladamy? Przeczytalam ze kobiety barany w
ascendencie wagi maja miekkie rysy i sa bardzo kobieco zbudowane co by bardzo
sie zgadzalo ale tez maja tendencje do tycia(kontroluje sie z tym bardzo i nie
dopuszczam). Czy jest moze jeszcze jakas pani baran urodzona w tym ascendencie
ktora moglaby potwierdzic te wiadomosci?
Obserwuj wątek
    • jasmina.0 Re: wygląd a ascendent 28.03.10, 21:56
      Ech to znowu ja - ale akurat jak pisałam mam takiego baranka z asc Waga - rzeczywiście miękkie rysy, ładne wydatne nie za duże usta,waskie ramiona i dość wystający (tzw brazylijski tyłek), szczupła w talii - typowo kobieca sylwetka. I bardzo się pilnuje z jedzeniem bo rzeczyiście ma tendencję do tycia jak tylko przestaje zyć intensywnie i wypoczywa.
      • ivana Re: wygląd a ascendent 28.03.10, 21:58
        Jasminko ja za to mam duze piersi przy tych szczuplych ramionach i delikatnie
        zarysowany sredni tylekwink Chyba wiec ta kobiecosc jest wpisana w ten ascendentwink
        • jasmina.0 Re: wygląd a ascendent 28.03.10, 22:04
          Ale cię wzięło- widzę, że siedzisz non stop przy kompie. Zacznij sprzątać - Swięta idą. Ja mam posprzątane.
        • kadet744 Re: wygląd a ascendent 28.03.10, 23:58
          ivana napisała:

> Jasminko ja za to mam duze piersi przy tych szczuplych ramionach i delikatnie
          > zarysowany sredni tylekwink Chyba wiec ta kobiecosc jest wpisana w ten ascendent
          > wink
          Wybacz, że się wtrącam. Z prymitywnej ciekawości spytam, jak duże masz piersi ?
          Ascendent w Wadze to jak Wenus z Milo. Ten twój zarysowany, średni tyłeczek
          uruchomił moją bujną wyobraznię. Znów Cię lubię. Mieszkasz może w Łodzi ?
          • ivana Re: wygląd a ascendent 29.03.10, 08:16
            Nie mieszkam w Łodzi nigdy tam nie byłam...Milo ze mnie lubisz...ale coz to
            tylko slowa .. slowa .. slowa....
            Pozdrawiam serdecznie
            • kadet744 Re: wygląd a ascendent 29.03.10, 09:11
              ivana napisała:

> Nie mieszkam w Łodzi nigdy tam nie byłam...Milo ze mnie lubisz...ale coz to
              > tylko slowa .. slowa .. slowa....
              > Pozdrawiam serdecznie
              ----------------
              Parole, parole, parole. Już na poważnie. Wygląd zewnętrzny to miejsce położenia
              ascendentu. Są cechy charakterystyczne przypisywane poszczególnym znakom. W
              znakomitej większości potwierdza to obserwacja wyglądu, sposobu chodzenia,
              poruszania się w codziennym życiu. Nie należy jednak trzymać się sztywno
              schematów /jak wszędzie/. Kobiety z ascendentem w Wadze mają proporcjonalne
              kształty, wspaniałą figurę, są zadbane, mają klasę, wydają się ponad. Wyczuwalny
              jest dystans, który chcą zachować, konwenanse, maniery. Podczas pierwszego
              kontaktu często "wieją" chłodem. Nie ma w nich spontaniczności, panuje tu umiar
              we wszystkim co robią. Cenią intelektualne wartości partnerów.
              • ivana Re: wygląd a ascendent 29.03.10, 09:31
                Bingo....nareszcie piszesz tak abym Cie troszke polubila. Rzeczywiscie opisales
                mnie bardzo dobrze. Dziekuje.
                A propos "Parole , parole...", czy wiesz ze Dalida byla wagą? Tak wiejaca
                chlodem ale jakze tajemnicza i pociagajaca...Wypuklosci tez miala pieknewink
                Niestety nie znam ascendentuwink
              • wildcat_x1 Re: wygląd a ascendent 12.04.10, 16:16
                Ja też jestem Baran z Asc.w Wadze.Niestety mam duży i bardzo wystający nos.Czy
                to jest może zasługa Plutona na ascendencie?Podobno obecność tej planety w tym
                miejscu daje wygląd tak bardzo charakterystyczny jak u mnie.Co do reszty,to się
                zgadza.Lubię ubierać się elegancko i dbać o siebie.Figurę też mam dosyć kobiecą
                i drobną.
          • ivana Re: wygląd a ascendent 29.03.10, 08:36
            I jeszcze tylko wspomne ze jak ja zazartowalam z tym przycikaniem do muru to byl
            to dla Ciebie niezrozumiale kosmiczny zart a jesli Ty zartujesz to ja mam
            wykazywac sie wspanialomyslnym poczuciem humoruwink Typowo samcze zachowanie.
            Powiedzialabym skrzyzowanie Karty GLupca i Rycerza Mieczywink
            Iv
            P.S. Rozmiaru biustu i tak Ci nie podam bo po 1.)nie jestem pewna czy dobrze
            kojarzysz rozmiary (mimo ze czuje ze jestes sporo starszy ode mnie)
            2.) Nie byloby to fair wobec wybranki Twojego sercawink
            pappa
    • astrolog_33 odpowiedz Ivana 29.03.10, 08:59
      Witaj Ivana

Napisze tak ogolnie, na co warto zwrocic uwage w horoskopie (jesli chodzi o wyglad, wizerunek).

-Asc w znaku, jego wladca (polozenie) i aspekty tego wladcy Asc do planet.

-Aspekty planet do Asc.

-Planety w domu 1 i planety, ktore leza na osi badz w poblizu osi Ascendentu, jesli takie sa, i ich aspekty.

W tych watkach troszke o tym poczytasz, tak bardzo wyrywkowo, bo sie na wygladzie szczegolnie nie skupialismy. W innym to bedzie watku pisane.

Mam malutko czasu, wiec musze juz zmykac. Napewno ktos ci tutaj ciekawie odpisze, jakis astrolog.

www.goldenline.pl/forum/astrologia-tranzyty/1460246
      www.goldenline.pl/forum/astrologia-tranzyty/1469136
      Serdecznie pozdrawiam.
      • ivana Re: odpowiedz Ivana 29.03.10, 09:06
        Wielkie dzieki Basiu. Mam w bardzo bliskiej rodzinie kobiety o tym imieniu.
        Jedna to siostra meza a druga to zona bratawink Sa to indywidualistki twardo
        trzymajace sie swoich zasad. Na pewno nie nazwalabym ich "zagubionymi" .Swoimi
        odpowiedziami utwierdzasz mnie w przekonaniu ze wiesz czego chcesz w
        zyciu..Widocznie gwiazdy chcialy abys stanela w jakims sensie na mojej drodzewink
        Buziaki na dobry dzienwink
        Iv (Bellucci)
        • astrolog_33 Re: odpowiedz Ivana 29.03.10, 10:00
          ivana napisała:

> Wielkie dzieki Basiu. Mam w bardzo bliskiej rodzinie kobiety o tym imieniu.
          > Jedna to siostra meza a druga to zona bratawink Sa to indywidualistki twardo
          > trzymajace sie swoich zasad. Na pewno nie nazwalabym ich "zagubionymi" .Swoimi
          > odpowiedziami utwierdzasz mnie w przekonaniu ze wiesz czego chcesz w
          > zyciu..Widocznie gwiazdy chcialy abys stanela w jakims sensie na mojej drodze;-
          > )
          > Buziaki na dobry dzienwink
          > Iv (Bellucci)

Jestem baranica, wiec gnam do przodu, ale i Mocna Ryba i Neptunem wrazliwa,
          romantyczka, oderwana od ziemi, idealizujaca miloscwink
          • ivana Re: odpowiedz Ivana 29.03.10, 10:22
            Zauważyłam Basiu ze dobrze sie rozumiemy. Baranice to ogniste i szczere kobiety.
            Wplyw ryb w Twoim przypadku daje sie zauwazyc w nie wdawaniu sie w male nic nie
            znaczace sprzeczki a łagodzeniu ich.
            Dopoki dowiem sie wiecej o sobie i wplywie innych znakow na mnie minie zapewne
            sporo czasu bo jak zauwazylam po wczorajszym dniu z ksiazką i studiowaniu
            astrologii jak na razie to jestem w "lesie"..
            Buziaki Basiu.. w chwili słabosci do mnie napisz kilka słów ...wink
            • astrolog_33 odpowiedz dwa 29.03.10, 12:56
              ivana napisała:

> Zauważyłam Basiu ze dobrze sie rozumiemy. Baranice to ogniste i szczere kobiety
              > .
              > Wplyw ryb w Twoim przypadku daje sie zauwazyc w nie wdawaniu sie w male nic nie
              > znaczace sprzeczki a łagodzeniu ich.
              > Dopoki dowiem sie wiecej o sobie i wplywie innych znakow na mnie minie zapewne
              > sporo czasu bo jak zauwazylam po wczorajszym dniu z ksiazką i studiowaniu
              > astrologii jak na razie to jestem w "lesie"..
              > Buziaki Basiu.. w chwili słabosci do mnie napisz kilka słów ...wink

smile Baranicewink

Jest problem taki, ze mam malutko czasu, aby tu siedziecsmile, bo mam duzo zalejc. Wiec wpadam wtedy, gdy mogesmile Ale dziekuje za mile slowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka