Dodaj do ulubionych

nigdy się nie bałam

29.08.11, 01:31
Jestem pod wrażeniem artykułu "Nigdy się nie bałam...":
natropie.onet.pl/najnowsze/nigdy-sie-nie-balam,1,4830772,artykul.html
o Nancy Wake zwanej Białą Myszą. Niezwykła kobieta!

Urodziła się 30 sierpnia 1912 roku w Nowej Zelandii. Nie znam miejsca urodzenia - wpisałam Wellington. Nie znam godziny, ale metodą Wojtka Jóźwiaka dopasowałam godzinę urodzenia do cyklu Saturna tak, żeby na czas wojny tranzytujący Saturn przemieścił się jej od MC do Asc. Na godzinę urodzenia pasuje wtedy 3-a rano. Wtedy również pasuje do niej to, że Plutona ma na ascendencie.

Ma Wielki Trygon powietrzno-ziemski Mars - Uran - Saturn. Ten Trygon wzmacnia Pluton kwadraturą do Marsa. Więcej, jeżeli dobrze dopasowałam godzinę, to Pluton jest wierzchołkiem Półkrzyża opartego na opozycji Księżyca z Marsem. Co za siła, moc, wytrwałość! Cytat z artykułu:
Zdaniem Wake jej najbardziej wartościowym wyczynem podczas wojny było przejechanie na rowerze 500 kilometrów w ciągu 71 godzin. Po drodze agentka minęła kilka niemieckich punktów kontrolnych. Jechała z zadaniem wymienienia niezbędnych kodów, które jej radiooperator musiał zniszczyć podczas gestapowskiego nalotu. Bez nich nie byłoby nowych rozkazów ani zrzutów broni i zapasów. – Dotarłam tam, a oni spytali: „Jak się czujesz?” Płakałam. Nie mogłam wstać ani usiąść. Nic nie mogłam zrobić. Tylko płakałam – wspominała Biała Myszka.

Przezwisko "Biała Mysz" nadali jej naziści, bo była nieuchwytna. Jeżeli godzina urodzenia jest dobrze trafiona, to o jej intuicji i nieuchwytności świadczy Neptun w I-m domu w trygonie do Księżyca w znakach wodnych i ascendent w wodnym znaku Raka.

Niezależnie od godziny urodzenia ma Półkrzyż oparty na opozycji Jowisz - Saturn i o Słońcu na wierzchołku. Biorąc pod uwagę Chirona, to jest to pełen Krzyż (ale na Chironie się nie znam i nie wiem, czy 5^ kwadratury do Saturna bierze się pod uwagę, czy nie).

Niezwykła kobieta, niezwykły horoskop!
Obserwuj wątek
    • acrux_79 Re: nigdy się nie bałam 31.08.11, 12:21
      To która mniej więcej godzina wypadnie u Ciebie, na tym ustawieniu na Wellington ? Sprawdzę "swoimi metodami" smile i napiszę kilkanaście zdań tutaj.

Pozdrawiam !
      • kita32 Re: nigdy się nie bałam 31.08.11, 18:49
        3-ia rano

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka