Dodaj do ulubionych

Penny Dreadful

30.04.14, 14:37
Widział ktoś już ?
Wiktoriańska Anglia - pare znanych postaci min Kuba R., Dr Frankenstein , wampiry też są, zdolności parapsychiczne i hrabia z możliwościami. W postaci ciacha rewolwerowiec ze stanów .
Krew flaki groza mrok i fajna scenografia.
Jak na razie zapowiada sie tfu tfu dobrze a nawet tfu tfu żeby nie zapeszyć bardzo dobrze winkBędę musiała obejrzec raz jeszcze z polskimi napisami - nie wyłapałam wszystkiego co mówił dr F.

Oby tego nie zeszmacili . Tak jak padło Sleepy Hollow...
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: Penny Dreadful 30.04.14, 14:41
      No nie wiem właśnie...
      • ona_007 Re: Penny Dreadful 30.04.14, 14:49
        A czego nie wiesz kochana Aniutko ?
        Jak sie przestraszyłam na poczatku to już potem wszystko mi sie podobało :p
        • aniuta75 Re: Penny Dreadful 30.04.14, 14:52
          Ja się nie boję przestraszać. Poza tym po zobaczeniu tyyyliu straszliwości serialowych i filmowych mało co może mnie przestraszyć. O np Salem to dla mnie nudny lajcik smile.
          Ja po prostu niezbyt przepadam za serialami kostiumowymi smile.
          • ona_007 Re: Penny Dreadful 30.04.14, 16:08
            Ja się bałam przyznac ze dla mnie Salem też taki mało krwisty ... wink
            Przegadany jakby , ciągle łażą i patrzą się . Przynajmniej w pierwszym odcinku. Zobacżę drugi to wpisze sie w odpowiedni wątek.

Obejrzyj sobie chociaż pierwszy odcinek Penny i zobaczysz. Mi tam kostiumy nie przeszkadzały w odbiorze wink
            • piegucha Re: Penny Dreadful 05.05.14, 17:15

A ja lubie kostiumowesmile Nawet nie wiedzialam, ze juz mozna ogladac, bo premiera ma byc 11 maja.
              • piegucha Re: Penny Dreadful 05.05.14, 21:52

Obejrzalam, nawet niezle. Choc szczerze to jak przeczytalam, ze tylu roznych bohaterow naraz to mi sie skojarzylo z Liga niezwyklych dzentelmenowtongue_out Ale poziom na szczescie innysmile
                • aniuta75 Re: Penny Dreadful 05.05.14, 22:38
                  I ja zobaczyłam smile. I mi sie spodobało. I i wieeeele lepsze niż Salem smile.
                  • galaxian1 Re: Penny Dreadful 07.05.14, 13:04
                    Bo jak się od 9 lat ogląda Supka, w którym ćwiartują, torturują, odcinają głowy... to potem jaki inny serial nie jest lajcikiem ? big_grin
                    • aniuta75 Re: Penny Dreadful 07.05.14, 15:03
                      big_grin

Sama prawda panie big_grin.
                  • pszczolaasia Re: Penny Dreadful 07.05.14, 13:39
                    niom. chyba tak.
    • ona_007 Re: Penny Dreadful 01.07.14, 14:01
      Cała seria bardzo ok.
      Trzymało poziom chociaż czasem były słabsze momenty ale to chwilowo wink
      Cieszę sie że będzie drugi sezon.
      • yvi1 Re: Penny Dreadful 12.07.14, 23:04
        A ja wiedzialam ,wiedzialam kim jest Chandlersmile.
        Dzis dopiero ostatni odcinek udalo nam sie ogladnac .
        Mialam po drodze watpliwosci,ale teraz bede drugi sezon ogladac.
        • piegucha Re: Penny Dreadful 16.07.14, 07:22

Calkiem fajny serial, choc powiem ze final mnie zupelnie nie zaskoczyl, zdarzylo sie dokladnie co przewidywalam. Szkoda, bo myslalam, ze moze bedzie cos na co bedzie sie chcialo czekac w drugim sezoniesad
        • sil.wen Re: Penny Dreadful 08.08.14, 12:20
          yvi1 napisała:

> A ja wiedzialam ,wiedzialam kim jest Chandlersmile.<

Ja podobnie myślałam przez jakiś czas, ale zmyliła mnie ta akcja z medalikiem i potem już tak nie myślałam. Za to narzeczona dla potwora była do przewidzenia, ale to na serio durny pomysł, biorąc pod uwagę wzajemne relacje i kontakty tej całej ekipy.
    • galaxian1 Re: Penny Dreadful 04.08.14, 14:33
      Wreszcie się za to zabrałem smile
      Fajne, fajny mroczny klimat, lubię takie !
      Jeśli wszystkie seriale kostiumowe będą miały taką klimę, to ja jestem za smile
      No i Eva Green! Bond nawet też spoko wypadł big_grin
      • sil.wen Re: Penny Dreadful 06.08.14, 22:58
        Fajne, fajne, jestem w połowie i mam zamiar dokończyć. Myslałam, że jakis Van Helsing jeszcze się pojawi, albo przynajmniej Jekyll i Hyde, czy chociażby ten narzeczony Miny, no ale trudno. Może w drugim sezonie?
        • monstroteratum.furiosum Re: Penny Dreadful 07.08.14, 01:27
          Van Helsing byl - potwor Frankensteina go zalatwil.
          • sil.wen Re: Penny Dreadful 07.08.14, 09:46
            Noo, teraz już wiem, mignął w przelocie, obejrzałam prawie do końca, zostało mi 1,5 odcinka.
            • galaxian1 Re: Penny Dreadful 08.08.14, 21:15
              Serial klimat ma. Ale jest bardzo rozwleczony. W zasadzie nie ma jakiegoś konkretnego celu, poza ratowaniem córki Bonda smile Tylko że owo ratowanie nie jest jakimś szczególnie pasjonującym wątkiem. Oglądam serial dla klimatu i dla Evy (choć akurat w takim wiktoriańskim image wygląda słabo).
    • pszczolaasia Re: Penny Dreadful 20.08.14, 20:10
      wlasnie skonczylam... jaciepieprze co to za serial. a ten przedostatni odcinek... no nie moge normalnie! miszczostwo! bo ostatni slabszy wyraznie jednakze tez bardo dobry. no mam nadzieje ze bedzie drugi sezon!
      to ze dziewcyna kowboja bedzie dziewczyna potwora to bylo wiadomo przynajmniej od polowy serialuwink rewolwerowiec mnie zaskoczyl przyznajebig_grin
      normalnie jak bedzie porzadny serial o wilkolakach to sie chyba poplaczesuspicious procz orginalsow.
      biedny dorianbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka