agamasia 14.08.07, 21:39 Ciężko mi to ściąganie idzie, ale dużo dobrego słyszałam o tym serialu, więc myślę, że się nie zawiodę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luczijka Re: Sciągam "House M.D." 16.08.07, 12:01 Ja chyba poczekam aż będzie w tivi Podobno mają puszczać od września na Dwójce razem z "Ugly Betty" )) Odpowiedz Link
agamasia Re: Sciągam "House M.D." 16.08.07, 17:44 Też chciałam czekać, ale jak skończyłam "Weeds" to jakoś tak mi się pusto zrobiło bez ściągania i oglądania )) Odpowiedz Link
luczijka Re: Sciągam "House M.D." 17.08.07, 01:38 agamasia napisała: > Też chciałam czekać, ale jak skończyłam "Weeds" to jakoś tak mi się > pusto zrobiło bez ściągania i oglądania )) Wiem co masz na myśli, bo ja z nudów zaczęłam powtórkę Desperatek i wzięłam się za "How I met your mother" Teraz tylko czekam na nowe odcinki "Weeds", bo one chyba będą najszybciej <hihihi>. Odpowiedz Link
mendosita Re: Sciągam "House M.D." 17.08.07, 19:55 A skąd wzięłaś 1 sezon? Bo szukałam i znaleźć nie mogę Może mnie poratujesz? Odpowiedz Link
agamasia Re: Sciągam "House M.D." 17.08.07, 19:59 Już ściągnęłam, ale jeszcze nie zaczęłam oglądać www.mininova.org/tor/818679 Odpowiedz Link
mendosita Re: Sciągam "House M.D." 17.08.07, 20:00 Dzięki ** Ja chyba jakaś ślepa jestem, bo szukałam na mininovie i tego nie widziałam Odpowiedz Link
mendosita Re: Sciągam "House M.D." 19.08.07, 22:01 Właśnie mi się skończyło ściągać i zerknęłam na początek 1 odcinka i ujrzałam Veronicę z PB i Stellę z John Doe Ale nie będę teraz oglądać bo już śpiąca jestem. Jutro zacznę. Odpowiedz Link
agamasia Re: Sciągam "House M.D." 20.08.07, 11:48 Pierwszy odcinek tak nie bardzo mi się podobał (może to przez Weronikę z kaczym dziobem), ale reszta już tak. Schemat każdego odcinka jest podobny, jak na razie żaden pacjent nie umarł. Podobają mi się potyczki słowne Housa z szefową, które polegają na dogryzaniu sobie nawzajem. A w 5 odc. występuje Elizabeth Mitchell czyli Juliet z Losta. Odpowiedz Link
agamasia Re: Sciągam "House M.D." 20.08.07, 15:00 W 1x07 występuje Dominic Purcell. Fajnie wygląda z dłuższymi włosami. Odpowiedz Link
mendosita Re: Sciągam "House M.D." 20.08.07, 16:44 Aaaa, no coś Ty??? To już wiem, który odcinek obejrzę jako pierwszy Odpowiedz Link
mendosita Re: Sciągam "House M.D." 20.08.07, 20:08 Nie podoba mi się jakoś ten House Obejrzałam pół odcinka i ziewam z nudów. Jakieś to sztuczne jest i wydaje się amatorsko nakręcone, a te zbliżenia na twarze przypominają Modę na Sukces. Myślałam, że to będzie coś w stylu GA, a tu trochę lipa. Odpowiedz Link
agamasia Re: Sciągam "House M.D." 20.08.07, 20:59 Pierwszy odcinek też mi się nie podobał, ale teraz już jestem wciągnięta. Podoba mi się jego poczucie humoru, a muzykę z czołówki znam z PB DD pl.youtube.com/watch?v=weiQbuEucDM Do GA to raczej nie podobne, nie ma tu romansów, przynajmniej na razie, głównym tematem każdego odcinka są trudne do rozwiązania przypadki medyczne. Mendosita za wcześnie jeszcze na zniechęcenie Odpowiedz Link
agamasia Re: Sciągam "House M.D." 22.08.07, 19:50 Skończyłam 1 sezon, oglądając ostatnie 2 odcinki na myśl przychodzi mi tylko "what a beautiful story". Mam nadzieję, że jak będzie w tv to zerkniecie na dr House'a. A tu artykół o serialu www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,4402411.html Odpowiedz Link
agamasia Re: Sciągam "House M.D." 22.08.07, 19:56 agamasia napisała: > > A tu artykół o serialu sorki za błąd oczywiście artykuł Odpowiedz Link
luczijka No i obejrzałam pierwszy odcinek na tvp :D 07.09.07, 00:17 Nawet mi się spodobał, przynajmniej na tyle, że na razie mam zamiar oglądać dalej (o ile nie zapomnę ). I nie wiem czego chcecie od Veroniki-Kaczy Dziób???? Może nie jest pięknością, ale nieźle gra. Podobała mi się szczególnie w scenie rozmowy z House'm. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: No i obejrzałam pierwszy odcinek na tvp :D 07.09.07, 11:50 Ja tez obejrzalem A Kaczy Dziób będzie w kolejnych odcinkach? Wygladało tak, że jej rola w serialu dobiegła końca... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Sciągam "House M.D." 07.09.07, 12:01 Acha - podobalo mi sie, ze serial nie skupia sie na "kto z kim śpi" (jak w Grey's), tylko na problemach medycznych. W kazdym razie w pierwszym odcinku. Odpowiedz Link
agamasia Re: Sciągam "House M.D." 07.09.07, 13:28 Wątków romansowych jak na lekarstwo, głównym tematem jest medycyna, a Kaczy Dziób występował tylko w pierwszym odcinku Odpowiedz Link
galaxian1 2 odcinek 14.09.07, 09:06 Ogladalem wczoraj odcinek nr 2. I prawde mowiac po 2 odcinkach serial podoba mi sie tak srednio. Nie ma w sobie tego "czegos", wydaje mi sie ze odcinki sa hermetycznie zamkniete i nie ma jakis watkow głownych. Po prostu - odcinek - choroba - rozwiazanie zagadki - koniec odcinka. Na dluzsza mete to moze byc nudne. Poza tym arogancja dr House'a jest troche nieprzyjemna - az czasami glupio sie czuje, jak on tak swoich pacjentow opieprza... przeciez oni przyszli do niego po pomoc. Przemadrzaly arogant, co wszystkie rozumy pozjadal. Nie takiego podejscia oczekuje sie od lekarza - chociaz akurat w naszej polskiej rzeczywistosci to jest wlasnie takie )) Odpowiedz Link
rodzynia Re: 2 odcinek 14.09.07, 12:28 Serial w pewnym sensie jest zamknięty w odcinkach, ale ja po oglądnięciu trzech serii mogę powiedzieć, że są tam motywy powtarzające się przez pare odcinków np. romanse itp. Według największych fanów każda kolejna seria jest coraz lepsza, mi się wszystkie tak samo podobają Serial jest idealny na okienko między zajęciami. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 2 odcinek 14.09.07, 12:53 Dla mnie jest troche schematyczny. 1 glowna choroba + wizyty pacjentow w przychodni. Moze w dalszych odcinkach to sie rozwija... ale jesli tak ma byc caly czas, to zbyt monotonnie Oczywiscie ogladam dalej, ale ponarzekac sobie musze Odpowiedz Link
agamasia Re: 2 odcinek 14.09.07, 15:15 Jak oglądasz dalej, to możesz sobie ponarzekać, ale tylko trochę Odpowiedz Link
luczijka Galaxian :D 14.09.07, 16:24 Chyba po raz pierwszy się z Tobą zgodzę ;DDD Trochę nie rozumiem tych wszystkich zachwytów nad tym serialem Nieźle zabija czas, ale nic więcej ;D Zobaczymy może potem się zrobi ciekawszy?? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Galaxian :D 14.09.07, 16:28 Jesli wszystkie odcinki beda w stylu "1 duża choroba + 2 poboczne", to ja zapewne po 3 kolejnych odcinkach wymięknę. Jesli widza nie ciekawi, co bedzie w kolejnym odcinku - to po co ogladac ? No ale pozyjemy, zobaczymy, 2 odcinki to jeszcze za malo aby rezygnowac z serialu... ktory w sumie jest fajny, ale na razie nic poza tym (no moze troche wkuzrajacy). Odpowiedz Link
agamasia Re: Galaxian :D 14.09.07, 16:48 No ja nie mogę, parę postów wyżej ktoś, nie będę wskazywać palcem, był zadowolony, że serial nie skupia się tylko na tym "kto z kim śpi" a po 2 odcinkach już mu za dużo medycyny ;D Ten palec to oczywiście w kierunku Galaxiana DD Odpowiedz Link
luczijka Re: 2 odcinek 14.09.07, 16:34 galaxian1 napisał: > Nie takiego podejscia oczekuje sie od lekarza - > chociaz akurat w naszej polskiej rzeczywistosci to jest wlasnie > takie )) E tam bez przesady Mam naprawdę dużo do czynienia z lekarzami (bo choruję od zawsze ) i jak na razie spotkałam tylko dwie lekarki, które mogłyby się równać z House'm pod względem podejścia do pacjenta DD Co ciekawe obie są ginekologami <hihihi>. Potrafią zrąbać pacjentkę z góry na dół, tak że słychać w całej przychodni <lol>. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 2 odcinek 14.09.07, 16:44 Wiecie czego jeszcze brakuje mi w tym serialu ? Klimatu szpitala! W "Housie" wyglada to tak, jakby w szpitalu nie bylo wogole innych pacjentow (procz tego jednego, ktorego doktorek leczy), nie bylo innych lekarzy, innych sal... po prostu akcja dzieje sie w 3 pomieszczeniach, nie ma tetniacego zyciem i smiercia szpitala. Serial nie trzyma w napieciu, nawet jesli pacjent jest umierajacy, to nie wywoluje to na mnie jakis szczegolnych emocji! W kazdym razie ja to tak odbieram. Odpowiedz Link
agamasia Re: 2 odcinek 14.09.07, 16:50 Bo to jest osobny oddział - diagnostyki i prowadzi go właśnie House ze swoim zespołem. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 2 odcinek 14.09.07, 17:10 agamasia napisała: > Bo to jest osobny oddział - diagnostyki i prowadzi go właśnie House ze swoim > zespołem. No tak, ale przeciez musi chodzic po szpitalu i z innymi ludzmi tez sie spotykac... W serialu to wyglada tak jakos sterylnie. Napewno duzym "minusem" jest to, ze wczesniej ogladalem Greys'a, w ktorym jest bardzo duzo akcji i napiecia wszelkiego rodzaju (od medycznych po erotyczne). Odpowiedz Link
agamasia Re: 2 odcinek 14.09.07, 21:55 galaxian1 napisał: > No tak, ale przeciez musi chodzic po szpitalu i z innymi ludzmi tez > sie spotykac... W serialu to wyglada tak jakos sterylnie. Niekoniecznie, House jest właśnie znany z tego, że nie lubi nawiązywać kontaktu z ludźmi i to dotyczy nie tylko pacjentów. Zajmuje się tym w czym jest naprawdę dobry tzn. diagnozowaniem przypadków z którymi inni sobie nie radzą. Jest lekarzem jedynym w swoim rodzaju, jest opryskliwy, niemiły dla innych, ale jak to w którymś odcinku powiedział, a właściwie zapytał chyba - jakiego lekarza pacjenci by woleli, takiego który trzyma ich za rączkę i płacze, kiedy pacjent umiera, czy takiego, który go wyleczy (nie pamiętam dokładnie słów). A jego obraźliwe zachowanie względem ludzi to tylko dodatek do niesamowitego umysłu i wiedzy. > Napewno duzym "minusem" jest to, ze wczesniej ogladalem Greys'a, w > ktorym jest bardzo duzo akcji i napiecia wszelkiego rodzaju (od > medycznych po erotyczne). Ja też wcześniej oglądałam GA, ale to 2 różne seriale. Jeżeli chodzi o napięcie i akcje erotyczne to najlepiej poszukać czegoś nie w tym gatunku ;D Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 2 odcinek 15.09.07, 00:01 Chodzilo mi o to, ze w serialu nie ma zadnego napiecia. Pacjent umiera - a mnie wszystko jedno co sie z nim stanie. A tak chyba byc nie powinno... Odpowiedz Link
luczijka Ale zagorzała dyskusja :D 15.09.07, 01:02 Prawie taka jak moja z Galaxianem na temat Losta <lol>. Ciekawe kto tym razem zwycięży??? ;D Odpowiedz Link
agamasia Re: Ale zagorzała dyskusja :D 15.09.07, 10:58 Pamiętam tamtą dyskusję Ja bym chciała, żeby zwyciężył dr House i żebyście oglądali serial, a podyskutować sobie zażarcie czasem trzeba ;DDD Co do House'a to ja tam nie raz, nie dwa miałam łzy w oczach i to nie tylko z powodu pacjentów, tylko, że widziałam trochę więcej odcinków niż tylko 2 Odpowiedz Link
galaxian1 odcinek 1x03 21.09.07, 00:10 O co w koncu chodzi z tymi "prochami" i tabletkami na gardlo? Chlopaczek dostal choroby bo sie nacpal - robiono mu wszystkie badania i to nie wykazalo ? Dopiero po bolacych palcach udalo sie ustalic przyjecie narkotyku ? I jaki zwiazek z tymi pomylonymi tabletkami od gardla ? Odpowiedz Link
agamasia Re: odcinek 1x03 21.09.07, 13:27 GLX nie pamiętam tak dokładnie, musiałabym sobie zrobić seans wspominkowy. Pamiętam jedynie,że był odcinek gdzie pomylono tabletki, wyglądały tak samo, ale te właściwie miały krzyżyk czy coś, a chłopak był leczony najpierw jakimiś innymi, które wyglądały tak samo i to chyba one były przyczyna jego złego samopoczucia. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: odcinek 1x03 21.09.07, 15:30 Moze to wina telewizyjnego tlumacza, ale ja jakos tego odcinka nie zrozumialem tak, jak nalezy. Tak, tabletki pomylono, ale nie wyjasniono skutkow ich zazywania. A to nie bylo "samopoczucie", bo chlopak prawie "nogi wyciagnal"... Odpowiedz Link
agamasia Re: odcinek 1x03 21.09.07, 15:41 "Samopoczucie" to była wersja bardzo delikatna. Większość jego pacjentów ledwo co żyje Odpowiedz Link
rodzynia Re: odcinek 1x03 21.09.07, 15:56 www.housemd.fora.pl/01x03-occams-razor-t25.html tu jest wyjaśnienie Odpowiedz Link
rodzynia 4x01 najnowszy odcinek! :) 28.09.07, 00:47 Agamasia obejrzałaś już najnowszy odcinek? Moim zdaniem świetny początek sezonu ;D Nieźle się uśmiałam na początku z Doktora Zmywaka i porwania Gitary ('nie negocjuje z terrorystami' ), a zakonczenie sprawy szok (!) Odpowiedz Link
rodzynia Re: 4x01 najnowszy odcinek! :) 28.09.07, 00:53 Ale ze mnie sklerotyczka Agi teraz nie ma, miejmy nadzieję, że szybko wróci Odpowiedz Link
agamasia Re: 4x01 najnowszy odcinek! :) 05.10.07, 16:59 Dopiero teraz obejrzałam, świetny odcinek, a już początek to w ogóle wielkie buuuuum. Odpowiedz Link