Dodaj do ulubionych

ZERWIJMY ŁAŃCUCHY

20.07.10, 21:30
"Wycie o miłość
Drut wrzynał mu się w szyję. Wokół budy na długość łańcucha jego łapy wydeptały fosę. Granicę, której nigdy nie dane mu było przekroczyć. Pies rwał się, skakał, szczekał, wył w moją stronę – sytego przechodnia na swobodzie – i każdy, kto widział te szaleńcze skoki i słyszał dziki głos, mógł sądzić, że poczerniała tabliczka z napisem „Zły pies” mówi prawdę. "

ZERWIJMY ŁAŃCUCHY -akcja miesięcznika "Mój Pies"

dopisujcie się ! link poniżej:

www.zerwijmylancuchy.pl/lista/
Obserwuj wątek
    • giciag Re: ZERWIJMY ŁAŃCUCHY 21.07.10, 15:48
      ...i kazdy, kto widział...No własnie ,ile z tych osob zadzwoniłaby do kogos kto
      pomoglby nieszczesnemu psu lub zwrocil uwage wlascicielowi o lepsze
      traktowanie?Ile z tych osob przystanela by choc na chwile aby zastanowic sie nad
      losem tego psa?Tysiace osob protestuja przeciw okrucienstwu wobec zwierzat.W tym
      samym numerze Moj pies kilka stron dalej artykul CZYSTKA NA UKRAINIE.Serce boli
      gdy czytam co sie dzieje dlaczego ludzie potrafia byc tak okrutni?Gdzie jest
      prawo ktore okresli czyste reguly i zacznie byc egzekwowane.Plakac sie chce.
      • an3czka2 Re: ZERWIJMY ŁAŃCUCHY 23.07.10, 17:20
        Czytałam ten artykuł na necie, fakt serce się kroi. Tam robią to bez ceregieli,
        oglądałam jednak film z ukrytej kamery jak kochający psy amerykanie
        ,,załatwiają" te sprawy. To dopiero był horror. Nie dałam rady oglądnąć do
        końca...U nas nie jest lepiej, coraz więcej wałęsających się psów, przepełnione
        schroniska i właściciele oraz ich pociechy wyżywający się na swoim pupilu.
        Kiedyś byłam świadkiem jak, małolat swojego psa kręcił w powietrzu na smyczy,
        nim jednak zdążyłam krzyknąć, mój syn mało mu karku nie skręcił. Zareagował
        błyskawicznie. Mało tego to mamuśka powiadomiła szkołę o napaści na syna i mój
        oberwał na dzień dobry. Potem przeproszono go, ale co zebrał to jego. Na
        szczęście nie zmienił się i nadal reaguje jak ktoś krzywdzi słabszego. Ja też
        reaguję, tak mnie wychowano i przekazałam to dzieciom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka