Dodaj do ulubionych

mojemu chłopu totalnie odbiło ;)

03.01.11, 09:34
Odkąd mamy Aber największego świra na jej punkcie dostał chyba mój mąż (a był przeciwny psu w domu). My z synem też lekko ześwirowaliśmy, ale to co wyrabia mój mąż prawie 50 latek to przechodzi ludzkie pojęcie. Chodzi z nią za kolanach, szczeka, gotuje dla niej, nosi na rękach, ale to co powiedział w sobotę powaliło mnie. Rozmawialiśmy o sterylizacji Amber, a on stwierdza, że może ona będzie chciała dzieci i dlaczego podjęłam decyzję za nią. No odwaliło staremu koniowi. Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • to-wlasnie-ja Re: mojemu chłopu totalnie odbiło ;) 03.01.11, 09:45
      Lacze sie w bolu :) Moj maz tez byl przeciwny a teraz nasza Viki ( TEORETYCZNIE MOJA ) jest jego oczkiem w glowie. Rowniez pozdrawiam:)
    • an3czka2 Re: mojemu chłopu totalnie odbiło ;) 03.01.11, 10:50
      Witaj Marta.
      Skąd ja to znam...Wraca Kris do domu to wita się z nią, a nie ze mną, klęka i gada jak do dziecka. Buziaczki, wariacie w całym domu, córka traktuje ją jak maluszka, syn to samo. Te psy po prostu robią ,,szaleńców" z ludzi chyba...Ja na szczęście nie zwariowałam i staram się panować nad tym, i czasem mnie się udaje:). Jak mała dostaje karę, czyli zamknięcie do pokoju bo nawywijała, to nie maja odwagi interweniować, ale mało mnie wzrokiem nie zabijają. Ktoś musi nad tym panować:). O sterylizacji usłyszałam to samo, ale jestem nie ugięta, na wiosnę idę z nią na bank. Pozdrawiam.
      • shih-mo Re: mojemu chłopu totalnie odbiło ;) 03.01.11, 13:10
        U mnie to samo : ) Mój mąż był sceptycznie dość nastawiony do posiadania psa a teraz to jego pieseczek i maskoteczka. A po zmianie mieszkania na większe nawet zamierza kupić jeszcze jednego pieska. Oczywiście shih tzu.
        • shih-an Re: mojemu chłopu totalnie odbiło ;) 04.01.11, 13:25
          U nas to też normalka. Psy moje, obowiązki moje, ale śpią z panem ;).

Jak czytałam wasze posty przypomniało mi się, co opowiadała mi wczoraj pani, która kupiła ode mnie w grudniu 2 suczki.
          Na święta przyjechał do niej między innymi jej brat (ok. trzydziestki). Notabene był też przy odbiorze suniek i wariował z nimi strasznie.
          Ale w święta - elegancko ubrany, garnitur, te sprawy... Wszyscy siedzą przy stole, a dziewczynki (Orisia i Esti) bawią się w swoim kojcu (bardzo dużym), żeby przez przypadek nikt ich nie zdeptał. Brat pani Marty niewiele myśląc poszedł do suczek, położył się razem z nimi w kojcu i bawił w najlepsze. Oriśka tak go wyszarpała, że później trzeba było mu ucho "reanimować" :D. Ale i tak był w siódmym niebie :)
          Zakochał się w moich panienkach tak bardzo, że teraz czeka w kolejce na swojego szczeniaczka po Aldusi.

Jego żona też ma fioła na punkcie psów pani Marty, ale On to kompletny wariat :)).
          Kiedyś pomagali pani Marcie wychowywać jej psa (też z mojej hodowli) i są zachwyceni tą rasą.
          Troszkę obaw mieli, kiedy pani Marta kupiła sunię z innej hodowli i okazała się być psem bardzo problemowym. Ale teraz, kiedy widzą, że Blanka to był tylko wyjątek, podjęli szybką decyzję :)).

Tak, facetom czasem bardziej odbija na punkcie naszych psów, niż nam samym i naszym dzieciom ;D.
          • giciag Re: mojemu chłopu totalnie odbiło ;) 06.01.11, 12:12
            Czytam wasze posty i mam tak samo .Maz tez nie chetnie podchodzil do czworonoga w naszym domu,ale jak sie pojawil Dzekus to oszalal jak dziecko.
    • tenshii Re: mojemu chłopu totalnie odbiło ;) 06.01.11, 14:48
      marta13sar napisała:

on stwierdza, że może ona będzie chciała dzieci i dlaczego podjęłam decyzję za nią.

:|

No odwaliło staremu koniowi

Nie wypada się nie zgodzić :P
    • mitko32 Re: mojemu chłopu totalnie odbiło ;) 11.02.11, 13:00
      Sterylizacja to ładnie nazwane okrucieństwo. Tu popieram faceta.
    • pamejudd Gratuluje :-) 11.02.11, 13:07
      Wyglada na to, ze masz wyluzowanego meza :)
      • marta13sar Re: Gratuluje :-) 14.02.11, 10:18
        Oj luzak luzak, jak cała nasza rodzinka (a ja to w szczególności muszę być), bo co mam odpowiedzieć, gdy słyszę taki tekst leżąc na wersalce z naszą Amber: "O moje dwie kochane suczki, tylko która piękniejsza?"
        • megg_mb Re: Gratuluje :-) 26.02.11, 23:01
          Marto..nie tylko imię nas łączy ale także chłop-pan-mąż...do chwili, kiedy pojawił się w naszym domu Maylo, słyszałam "żadnych psów, kotów, chomików ect.ect.... a teraz?!..nie, pytaj!...gdy Maylo miał dwa zabiegi jednocześnie ( córka na uczelni, ja w pracy) ..wziął urlop żeby małego dopilnować!..mało tego! do imienia Maylo, zawsze u weta dodaje swoje nazwisko! Mamy członka rodziny jak się patrzy! ... mogę zreasumować - shih-tzu to jest To!! Pozdrawiam. Marta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka