marta13sar
31.03.11, 10:37
Witam. Już wychodzimy z alergii strupów i ran, a tu wczoraj nowy problem. Młoda zrobiła dwie kupki. Pierwsza lekko luźna ze śluzem, a druga też nie biegunka, ale i nie twarda z krwią. Amber nigdy nie miała biegunki, wręcz bardzo syche, twarde stolce. W jednym miejscu w domu zauważyłam dwie plamy krwi ( o średnicy ok 3cm). Krew jest czerwona, nie ciemna. Dzwoniłam zaraz do weta, ale powiedziała żeby poczekać jeden dzień i zobaczyć co i jak. Może to być skutek podania zastrzyku. W poniedziałek gdy byłam na kontroli z tą alergią dostała jeszcze antybiotyk na alergię w zastrzyku. Wet powiedział że wczoraj mógł zacząć działać ten zastrzyk i stąd ta krew. Wczoraj trochę saneczkowała. Młoda je karmę, biega, bawi się (chociaż może trochę mniej?) i nie widać za bardzo żeby coś jej dolegało. Wydaje mi się że ma trochę twardy brzuch, ale może tak ma być? Powinna być odrobaczana w okolicach 20.03, ale ze względu na te wszystkie maści, alergię itp, jeszcze nie odrobaczałam jej. Mam nadzieję że to nie wina nowej karmy. Już nie mogę doczekać się końca pracy żeby wszystko wyjaśnić i dla świętego spokoju pójdę do weta (wolę jednak dmuchać na zimne). Acha, młoda dużo się liże (szczególnie w nocy słyszę) liże się przede wszystkim po łapkach (aż mokre bardzo są), co to może być?