Dodaj do ulubionych

popęd płciowy - pytanie

02.06.12, 21:38
Mam rocznego pieska. Zauważyłam, ze od jakiegoś czasu odezwał się w nim samiec. Mnie nie rusza, ale już moją córkę (8 lat) i jej znajomych tak. to znaczy obłapuje łapkami i zaczyna wykonywać ruchy jak przy stosunku seksualnym.

I teraz mam pytanie: czy można go tego oduczyć w stosunku do córki, bo zaczyna płakać, ze jej pies się dziwnie zachowuje i nie daje się pogłaskać

I drugie pytanie: jak zachowanie psa wytłumaczyć dziecku. Macie jakieś pomysły??
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: popęd płciowy - pytanie 03.06.12, 13:12
      Witaj.
      Piesio po prostu tak rozładowuje często emocje, to nie jest typowy objaw popędu:). Robią tak też sunie, wierz mi. Jeśli chodzi o dziecko to po prostu ja wytłumaczyłam małej że piesek się tak cieszy, ale nie powinna na to pozwalać, od razu powinna się odsunąć i powiedzieć -nie wolno, fee czy coś w tym rodzaju. Sami też powinniście tak reagować, nie pozwalać mu na to i już. Oduczy się tego w miarę szybko. Nie ma innej rady na to. U moich to działa:). Pozdrawiam Ania z dziewczynami.
      • lilia170 Re: popęd płciowy - pytanie 04.06.12, 15:24
        no właśnie ja też miałam oto pytać ??? moja puśka też tak robi na swoim misiu zastanawiałam się czy go niewyżucić ale może niech się na nim wyżyje bo inaczej znajdzie coś innego lub na kogoś będzie bzykać pozdrawiam
        • an3czka2 Re: popęd płciowy - pytanie 05.06.12, 09:27
          Lilia zostaw misia, bo zacznie trenować na innych:), mojej już przeszło.
          Pozdrawiam Ania:).
          • manfredmichael Re: popęd płciowy - pytanie 21.09.12, 18:58
            Witajcie!
            Jak dlugo to moze potrwac? Czy ciagle dolatywanie do drzwi i jakies dziwne niby mialczenie sa tego dowodem albo to zupelnie cos innego? Od paru dni mam problemy z karmieniem. Kombinuje na rozne sposoby i nic. Nasza Sara powacha i odchodzi. Dzisiaj, 21.09.12, od samego rana nic nie chciala zjesc Po poludniu okolo 17:30 dalem jej gotowe jedzonko, Cesara. Powachala i odeszla. Z reki, najpierw wmusilem jej troche, zjadla ociupinke i nic.
            Co to moze byc????
            Pozdrawiam MM
            fotoforum.gazeta.pl/photo/2/xb/ub/mf4t/PHmKSBM826VsoSuebB.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka