Dodaj do ulubionych

TOZ - kundelek

28.06.12, 14:30
Cześć, mam do Was pytanie macie raczej większe doświadczenie. Czy TOZ (albo ktokolwiek inny) przyjedzie po pieska nierasowego, którego miejsce pobytu się zmienia?
Już wyjaśniam... to jest piesek bezdomny, czasem go widuję, ale rzadko. Bardzo zbiedniał jak go dziś zobaczyłam to łzy w oczach stanęły :( szkoda mi pieseczka, ale nie wiem gdzie on nocuje, choć widziałam go dziś jak wychodził od jakiś ludzi z podwórka. To przerażenie w jego oczkach :( masakra. Nie wiem jak mu pomóc, nie mogę go wziąć do siebie, a nikt ze znajomych nie chce psiaka... Co mam zrobić?
Obserwuj wątek
    • kami_aicha Re: TOZ - kundelek 28.06.12, 14:43
      najlepiej zadzwonić do straży miejskiej i oni wtedy przyjadą po pieska -to sprawdzone. TOZ chyba nie ma takich uprawnień. Jeśli w Twojej miejscowości istnieje Straż dla Zwierząt, to oni chyba mogą zabrać psa. Przykra ta sytuacja :/
      • adzikkkkk Re: TOZ - kundelek 28.06.12, 15:12
        Możesz zadzwonic do fundacji, TOZ, lub Straży Miejskiej. Z tym, że straz miejska zabierze psa prosto do schroniska, więc ja bym najpierw próbowała fundację, która znajdzie mu dom tymczasowy. Dobrze by też było, jakbyś go złapała, tak żeby nie trzeba było polowac na niego. Zresztą wątpię, żeby straż miejska go szukała, raczej przyjadą i zabiorą już zlapanego. A nie mogłabys zadzwonic do jakiejś fundacji i umówić się że go zlapiesz, a oni przyjadą, lub im go gdzieś dowieziesz? Moim zdaniem schronisko to ostateczność.
        • adzikkkkk Re: TOZ - kundelek 28.06.12, 15:15
          A skąd jestes? gdzie ten piesek jest, pomoge Ci poszukac jakiejs instytucji:)
      • adinka11 Re: TOZ - kundelek 28.06.12, 20:15
        Ada ja mieszkam dokładnie w Ziębicach pod wrocławiem. Jutro w pracy poszukam i spróbuje się z nimi jakoś dogadać. Szkoda oddać pieska do schroniska, bo jest naprawdę śliczny. Ja nigdy nie miałam styczności z takimi organizacjami, więc wolałam najpierw Was podpytać. Dziękuję, dam znać czy coś się udało załatwić. Chętnie przyjmę każdą pomocną wiadomość na maila adinka11@o2.pl
    • an3czka2 Re: TOZ - kundelek 28.06.12, 21:52
      Ada po prostu zadzwoń i zapytaj, myślę że powinni przyjechać.
      • adzikkkkk Re: TOZ - kundelek 28.06.12, 22:37
        Myślę, że TOZ lub jakakolwiek fundacja z Wrocławia przyjedzie. Mozesz też spróbowac bezpośrednio do schroniska zadzwonić, ale no tak jak mówiłam, schronisko mi się kojarzy z ostatecznością, chociaż lepsze to niż ulica. Daj znać jak wyszło.
        • cccykoria Re: TOZ - kundelek 29.06.12, 11:05
          u mnie dzwonię do straży ale po pieska przyjeżdża hycel i jestem spokojna bo zaraz szukają domków i przytulisko ma b. dobrą opinię.

szkoda psiaczka aby szybko znalazł dobry domek, daj znać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka