29.07.13, 23:45
Oczywiście - jak znoszą upały Wasi pupile? Mój piecho przeleżał wczoraj i dziś, na spacerze nie chce chodzić, tylko szybko załatwia potrzeby i kładzie się w cieniu. Nie chce spacerować, więc wracamy do domu, dopiero wieczorem jak jest już się ściemnia, wychodzę z nim na dłuugi spacer, ale i tak bardzo sapie i dyszy bidula :-)
Obserwuj wątek
    • emersee Re: Upały 30.07.13, 11:47
      moja ma tak samo. Bardzo mało je, jedną małą łyżeczkę Animondy w ciągu dnia + parę ziarenek karmy suchej Puriny Pro Plan na wieczór i ewentualnie ugotowana łapka kurza i to na tyle. A to i tak dobry wynik, bo zdarza się, że w ogóle nie ma ochoty na jedzenie. Zazwyczaj jest pełna energii, a teraz śpi całymi dniami. Widzę jak się męczy, pije dużo wody. Wczoraj zwilżyłam jej sierść wodą. Nie wiem czy pomogło. Czekamy na Irlandzką pogodę :D
      • basfx Re: Upały 30.07.13, 12:24
        z tego co wiem to psy się chłodzą przez łapy czyli nie sierść się polewa wodą tylko moczy łapki ale może cos pomyliłam w każdym razie tak robie mojemu Pelusiowi i pomagało troszę zaczął być żywszy ale jeść nie chce tak jak wasze pieski :-/ Troche sie martwie bo on ogólnie drobny ma już rok a z 5 kg waży i sie nie zapowiada żeby jakoś jeszcze przytył:-/

pozdrawiam was
        Basia
        • emersee Re: Upały 30.07.13, 12:53
          basfx napisała:

> z tego co wiem to psy się chłodzą przez łapy czyli nie sierść się polewa wodą t
          > ylko moczy łapki ale może cos pomyliłam w każdym razie tak robie mojemu Pelusio
          > wi i pomagało

Nie, nie... być może ja się nie znam. Zmoczyłam sierść instynktownie. Nie wiedziałam o tym, że pies chłodzi się przez łapki... spróbuję :)

• 9czarna Re: Upały 30.07.13, 16:18
            Moje nawet zjadaja swoje porcje mimo pogody upalnej ale na ogrodzie nie chca byc wychodza na siku i pod drzwi do domu,chlodza sie na kafelkach dozo pija a potem szaleja:)
      • mamakasia_ltd Re: Upały 30.07.13, 22:43
        O tak, pije jak smok, więc ok. Z jedzeniem marniutko właśnie. Apetytu nie ma, ale mu się nie dziwię, bo ja tez nie mam :-) Przy kolejnej fali upałów będę moczyć łapki, sprawdzimy patent.
        • an3czka2 Re: Upały 31.07.13, 10:19
          Psy regulują temperaturę pyskiem i łapkami. polewanie też na pewno nieco ulgi przyniesie:), na pewno nie zaszkodzi. Ja moczę główki moim w ciągu dnia i zawsze na spacer biorę wodę. Co do wagi małego to nić nadzwyczajnego, należy do mniejszych osobników:). Apetyt mają zawsze, choć dziś szwankuje coś Fabia, jest dziwnie osowiała:(, i chyba się skonczy wizytą u weta.
          Pozdrawiam Ania.
          • malgokasp59 Re: Upały 31.07.13, 10:42
            wczoraj troszkę upały zelżały i kolacja zjedzona, dzisiaj od rana pogoda deszczowa i aktywność suni wzrosła . Szkoda że nie ma towarzysza do zabawy. :(
            • 9czarna Re: Upały 31.07.13, 15:19
              A co u Lilki i Fabci? :)
              • an3czka2 Re: Upały 31.07.13, 19:27
                Czarna idzie zwariować, tydzień temu obie dostały zapalenia ucha, i obie lewego co świadczy że to na tle alergicznym. Dziś już jest okey, nadal zakraplamy. Dziś nas wystraszyła Fabcia. Od rana była jakaś apatyczna, nawet nie głowy jak wstaliśmy, ewidentnie coś było nie tak, bo zawsze wstanie i od razy szał w domu. Na spacerku nie chciała się bawić, chodzenie też jej nie leżało, coś ją bolało. Sprawdziłam brzuszek a on jak deska. Wzdęty, bolesny. Ma cieczkę i zaraz chwyciłam za fon i do do lekarza. Pojechałam , usg natychmiast zrobiła Dr. Patrycja i podejrzenie było ropomacicza. Na szczęście wykluczyła to szybko, ale padło na jedną nerkę, że obraz niewyraźny oraz wzdęta wątroba. Dostała zastrzyk i kazała czekać do wieczora na jakieś zmiany. Na szczęście chyba wszystko okey, bo zaczęła się ruszać, nawet delikatnie bawić z mamą, więc chyba nerki wykluczymy. Zobaczymy jutro rano jak będzie, ale chyba wszystko minęło. Ogólnie jednak u małych jest okey, rozrabiają jak pijane zające . Szukam włąśnie domku na jakiś wyjazd, ale chcę aby minął Fabci ten najgorszy okres cieczki, parę dni jeszcze poczekam. Za parę dni wyjedziemy i w koncu zmienimy klimat, las , woda, troszkę słonca i odżyjemy:)
                Pozdrawiam Ania
                Ps: czarna ucałuj swoją bandę:) od naszych małpek:), Ania.
                • malgokasp59 Re: Upały 01.08.13, 08:00
                  Oj ,Aneczko Ty to się masz z tymi maluchami !
                  Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieją .Pozdrawiam - Małgorzata 😄😇

[URL=http://smayliki.ru/smilie-880776135.html][IMG]http://s14.rimg.info/bcf2cf3ea2263475e63dd41a7d16dbe0.gif[/IMG][/URL]
                  • 9czarna Re: Upały 01.08.13, 09:18
                    Oj my to Aniu mamy ciagle wesolo z tymi naszymi lobuzami,nas tez nie dawno jakis wirus zlapal i wszyskie po kolei wymioty i biegynka ni o czywiascie kroplowka,leki przeciw wymiotne i rozkurczowe.Minelo od razu po podaniu lekow ale ile strachu o te moje mopiki.Dlatego doskonale Cie rozumiem jak przezywasz kazde zle samopoczucie swoich dziewczyn. Oby to byla jednorazowa nie dyzpozycj a byc moze zwiazana z cieczka. No i zdrowka zycze i Tobie Aniu i Twoim slodkim malpkom:) Pozdrawiam:)
                    • an3czka2 Re: Upały 01.08.13, 18:23
                      Dzięki, jesteście kochane. Na szczęście okazało się że to kolka wątrobowa i wzdęcia solidne. Dziś już mała okey, grymasi trochę, ale domaga się tylko rączek do dyspozycji:). Apetyt jak zawsze im dopisuje i dziś już szaleją nieźle. Wczoraj jednak nas nastraszyła nieźle. Właśnie córka stwierdziła że przydała by się jeszcze jedna małpka biało- brązowo- czarna. Ja ją chyba uduszę, albo się wyprowadzę:). Wprowadziłam dietę ostrą małym i właśnie lola usiłuje się dostać do suchej karmy:), muszę je pogonić:).
                      Pozdrowienia dla Małgosi, jej małej i Czarnej i jej ,,bandy"
                      • malgokasp59 Re: Upały 01.08.13, 18:49
                        Aniu , dziękuję za pozdrowienia i moja Viki też. Okazał
                        Okazało się, że mój pies to pies na kaczki - uśmiałam się jak nad jeziorkiem je goniła i oczywiście spóźniłam się z fotkami. Sunia odważnie wchodziła do jeziora by je gonić a ja się wystraszyłam że zacznie pływać i popłynie za kaczkami na środek jeziora i będę miała problem .😊😃😄

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ic/vj/vyrn/wLMJycMRrvBxUaYa5B.jpg[/img]
                        [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ic/vj/vyrn/zBt4hTGwM1hLB7zKLB.jpg[/img]
                        • malgokasp59 Re: Upały 01.08.13, 18:55
                          Nie wiem dlaczego linki są nie aktualne , nie mogę wstawić innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka