28.10.13, 16:57
Witam dziewczyny.
Zamówiłam pierwszy raz Gosbi - jagnięcina&ryż :) Zobaczymy jak Daffi będzie ją szamać :) Gdzieś na starszych forach czytałam, że Gosbi jest fabrycznie pakowana w worki tylko 15 kg i takie trafiają do polskich dystrybutorów z Hiszpanii. Ze względu na duże zainteresowanie mniejszymi workami, dystrybutor zaczął sprzedawać karmę w mniejszych ilościach. Na miejscu są przepakowywane w worki 3 kg i 900 g. Wynika to z tego, że karma jest otwierana a później ponownie zamykana... nie wiem czy do końca to jest zdrowe... link do forum:
www.dogomania.pl/forum/threads/236889-Exclusive-of-Gosbi
to starsze posty...nie wiem jak jest teraz
Mądre z Was kobietki, dlatego dzielę się informacją i proszę o jakąkolwiek opinię na ten temat... troszkę się zlękłam :) a co myślicie o diecie BARF?
Pozdrawiam
Karolina
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: Gosbi 28.10.13, 22:47
      Witaj.
      Ja daję Gosbi już od początku września i jestem bardzo zadowolona. Moje małpki dostają jagnięcinę z ryżem, oraz rybę z ryżem. Nie lubiły dotychczas suchej karmy i dopiero Simply jadły nieźle, ale Anglicy wycofali ją z polskiego rynku, szkoda. Znalazłam Gosbi , poczytałam i zaryzykowałam. Szok, bo zjadają się nawet karmą z rybą, czego nawet wąchać nie chciały nigdy. Dziś rybę zjadają z apetytem a mnie to pasuje, bo jedzą i mam spokój. Skład ma super, bogata w witaminy i duża dawka suszonego mięsa czy ryby. Cena dobra. Co do opakowań, to robią to na pewno w odpowiednich warunkach, paczki są hermetycznie zamknięte. Moje się nie drapią po niej, dla alergików to ważne.
      Pozdrawiam Ania.
    • gosbipl Re: Gosbi 30.10.13, 23:29
      Szanowna Pani.

Karmy Exclusive of Gosbi nie są produkowane tylko w 15kg worki.
      Po prostu na początku sprowadziliśmy do Polski tylko worki 15kg. (Co było naszym błędem)
      Wielu klientów miało obawy przed zakupem 15kg i pytało o możliwość kupna mniejszej ilości w związku z tym chcieliśmy wyjść naprzeciw oczekiwania klientów i zaproponowaliśmy taką opcję.

Jednak z kolejnym zamówieniem sprowadziliśmy już mniejsze worki. Także zapewniam Państwa, że karma w żadnym wypadku nie jest przepakowywana w mniejsze worki. W żaden sposób nie ingerujemy w worki jakie przyjadą do Nas z fabryki.
      Tak jak Pani napisała to były starsze posty. Najlepszym rozwiązaniem jest pisać prosto do Nas na maila lub zadzwonić (namiary na pewno Państwo znajdą) a nie powoływać się na stare posty z forum - tym bardziej, że na maila zaglądamy częściej niż na każde fora :)

Pozdrawiam,
      Dystrybutor
      • malgokasp59 Re: Gosbi 01.11.13, 10:56
        Moja sunia jadła w sierpniu i wrześniu purinę pro plant z indykiem albo jagnięciną, nie chyba z indykiem o gdy przyjechałam do syna ją zobaczyć to stwierdziłam że ma alergię , ma łapki czerwone i pod paszkam również . Poprzednio tak nie było - miała od royala tylko łapki czerwone. Kupiłam jej Gosabi i jest teraz na tej karmie , jak na razie nie widzę by się pogłębiało zabarwienie. Sunia je , jest pogodna i wszystko ok.
        Obsługa sklepu z karmą Gosabi jest świetna , pan nawet do mnie oddzwaniał gdy miałam zapytanie. Paczka przyszła bardzo szybko dlatego dziewczyny polecam ten sklep i ich karmę.
        • an3czka2 Re: Gosbi 01.11.13, 14:14
          Racja Małgosiu karma jest okey. Sama od września im daję i zero problemu. Przebarwień nie ma i jedzą chętnie. Z rybą też zjadają ladnie a innej firmy nie ruszyły, kupowałam i wywalałam dosłownie. Ogólnie uważam że karma jest super, a sprzedawcy bardzo mili, też załatwiałam na telefon odbiór.
          Pozdrawiam Ania
          • shihmonka Re: Gosbi 08.12.13, 19:26
            Witam ,
            mam pytanie , czy widzicie już jakąś poprawę u swoich drapiących się piesków? Zamierzam zmienić z TASTE of the wild - losos , ziemniaki - niby po niej lepiej , ale nie do końca. Czy lepiej kupić Gosbi z rybą , czy z jagnięcina?
            • an3czka2 Re: Gosbi 09.12.13, 13:08
              Przy problemach skórnych lepiej weź rybę. Moje jedzą obie karmy i jest okey. Lila dostaje więcej z rybą, ze względu na skórę.
              Pozdrawiam Ania
            • maria0511 Re: Gosbi 09.12.13, 13:42
              Ja kupiłam Gosbi z jagnięciną i z rybą karmię moją psinkę rano jagnięcina wieczorem ryba nie zauważyłam żeby było jakieś drapanie po karmie jest podrapywanie z powodu suchego powietrza- kaloryfery suche powietrze może już rzadziej w końcu się przyzwyczai moja kotka śpi na kaloryferze prawie cały dzień i się nie drapie kotkowi pewnie potrzebne takie ciepełko a te nasze śliczności bardziej wrażliwe. Maria
    • malgokasp59 Re: Gosbi 09.12.13, 18:26
      Witam , niestety dla mnie i mojej suni karma ta sie nie sprawdziła. Sunia zjadła 3 kg karmy z jagnięciną i nie ma żadnej poprawy zaczęłam jej podawać z ryba to nie chce jeść - roznosi po całym mieszkaniu i nie je , przegłodzona tez nie je .Nie wiem czy przypadkiem nie ma alergii na rybę. Przed Gosabi jadła Taste of the wild z ryba - tez bez radości . Skóra na łapach i pod paszkami czerwona i włos również , oraz zauważyłam że bródka też robi czerwona. Zakupiłam jej weterynaryjnego Hillsa jutro ma być dostawa i mam nadzieję , że będzie dobrze , bo juz jadła tę karmę i skóra się poprawiła. Chyba będzie tę karme jadła docelowo .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka