korniz 15.08.10, 16:37 czy taka szafka na buty gdzie wklada sie obuwie od góry jest wygodna?A co z kozakami też tam się zmieszczą.Mam taką na oku o głebokosci 27 cm.Głębszej nie moge mieć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misself Re: szafka na buty 15.08.10, 17:50 korniz napisała: > czy taka szafka na buty gdzie wklada sie obuwie od góry jest wygodna? Jeśli taka, to owszem, wygodna. Kozaki się nie mieszczą. Odpowiedz Link
aaaguniaaa Re: szafka na buty 16.08.10, 07:38 tez mam i mysle jak sie pozbyc. moze meskie buty dobrze sie w tym trzymaja ale moje nie. jak wyciagne jedna pare to pozostele 2 w przegrodce sie przewracaja. Odpowiedz Link
budzik11 Re: szafka na buty 16.08.10, 08:17 Kozaki mam tuż za kostkę więc krótkie, bez problemu się mieszczą. Natomiast buty męskie nr 46 nie mieszczą się, a raczej mieszczą się tylko ustawione pod kątem, w bok, zajmując bardzo dużo miejsca. Ale nada uważam, że szafka to dobra rzecz, bo zajmuje mało miejsca. Odpowiedz Link
marionaud_1 Re: szafka na buty 16.08.10, 09:16 Też miałam i ngdy więcej! Nie tylko, że wieczny bałagan, ale i to stłoczenie i zamknięcie średnio butom słuzy. Mam zamontowaną w szafie wysuwaną płytę z IKEI z prawidłami do butów na sztorc i jest to komfort niebywały. Butów mieści się dużo, łatwy dostęp, nie tracą formy. Odpowiedz Link
ja.dorcia Re: szafka na buty 16.08.10, 09:34 Nie polecam - trudno w niej zachować porządek. Pozatym, szpilki czy jakiekolwiek inne buty na obcasie zajmują w niej więcej miejsza niż normalnie, mogą też obsacami niszczyć inne buty. Ja polecam raczej zwyczajną szafkę z drzwiczkami i wyjmowanymi półeczkami, dopasowanymi mniej więcej tak, aby weszło pudełko z butami. Wg mnie jest to o niebo praktyczniejsze, zarówno w utrzymaniu porządku jak i ze względu na funkcjonalność (nadmiarowe miejsca można wykorzystać na różne sposoby i po otwarciu od razu możesz łatwo zlokalizować poszukiwany model). Odpowiedz Link
korniz Re: szafka na buty 16.08.10, 13:13 > Ja polecam raczej zwyczajną szafkę z drzwiczkami i wyjmowanymi półeczkami, a możesz podać link na taką szafkę? Odpowiedz Link
korelia72 Re: szafka na buty 16.08.10, 13:25 A czy ktoś użytkuje pionowe prawidła jako dolną "szufladę " w szafie (ikea ma takie rozwiązanie www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60120924 ), czy jest to wygodne, czy raczej na buty rzadko używane? Odpowiedz Link
marionaud_1 Re: szafka na buty 16.08.10, 20:22 No ja - kilka postów powyżej piszę o tym. Wyjątkowo dobre rozwiązanie. W mojej wersji mieści się "na sztorc: 16 par obuwia - wygodnie, z doskonałym dostępem, przewiewnie. Niew mogę się nachwalić. Odpowiedz Link
ja.dorcia Re: szafka na buty 16.08.10, 14:18 Nie bardzo mam jak... była robiona ręcznie jeszcze przez dziadka, stoi u moich rodziców. Ale mogę opisać: Wymiary mniej więcej takie, aby na dól zmieścić pudełko z kozakami - krótszy bok takie pudełka to zazwyczaj jest równe długości dłuższego boku normalnego pudełka po butach. Wysokość to zależy ile chcesz w nią zmieścić. Ściany, jak to w szafkach, ale w tym przypadku były o połowę cieńsze niż w takich normalnych kuchennych (ale to kwestia dostępnego materiału wówczas. Wyjmowane półeczki - na takiej zasadzie, jak półki w lodówkach - zrobione z takiego czegoś co się daje jako dno w szufladach. Na tzw bolcach meblowych też pewnie dałoby się umieścić. Odstęp między kolejną półką mniej więcej taki, żeby zmieścić na wysokość pudełko z butami. Takie coś to powinien każdy stolarz z łatwością zrobić. Bo tak naprawdę to się niczym nie różni od komody czy zwyczajnej kuchennej czy jakiejkolwiek innej szafki. Coś jak to: www.opinie.egospodarka.pl/zdjecia/Lazienka/Szafka-lazienkowa-na-kolkach-45-35413-big.jpg tylko, że troche niższa, szersza (3 pudełka butów mieszczą się na jednej półce) i bardziej zagęszczona półkami. Odpowiedz Link