loola_kr 01.09.10, 19:49 dobrze się je użytkuje? czy lepiej zrobić zwykłe? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clakier Re: ma którasz pań rolety plisowane? 01.09.10, 20:51 mam - nie narzekam mają tą zaletę ze się ich za sznurek nie ciąga dzięki czemu się sznurek nie urywa Odpowiedz Link
kreska7211 Re: ma którasz pań rolety plisowane? 01.09.10, 23:30 mam i jestem bardzo zadowolona, głównie z tego, ze można ją zasłonić część okna od góry albo od dołu albo na środku Odpowiedz Link
albrezanica77 Re: ma którasz pań rolety plisowane? 02.09.10, 11:46 Mam od całkiem niedawna, ale już wiem że nie zamienię je na żadne inne. Są rewelacyjne, wygodne do rozkładania i zajmują niedużo miejsca na oknie i można je bez problemy wyprać ręcznie. Są droższe od tych zwykłych - kasetowych, ale jak dla mnie warte są tej ceny. Odpowiedz Link
nurit Re: ma którasz pań rolety plisowane? 04.09.10, 20:05 mam w jednym oknie i marze by miec w pozostalych, uwazam tylko za niesprawiedliwa ich cene. Odpowiedz Link
loola_kr mam zamontowane 05.10.10, 19:43 dzisiaj pan mi zamontował rolety plisowane, wyglądają pięknie, fajnie się je odsuwa z góry i z dołu. Polecam Odpowiedz Link
barbrajeden Re: mam zamontowane 11.10.10, 10:44 ja też mam i generalnie jestem zadowolona - szczególnie że mozna zasuwac od dołu albo od góry. Zasuwam głównie od dołu dzięki temu światło wpada od góry a nas nie widać ale ... wydaje mi się że gdybym teraz ( po roku) chciała zasuwać od góry to spadałby na dół bo te sznureczki po bokach chyba się wyciagnęły. Druga sprawa - może to tylko u mnie - bo może mam źle wymierzone ale na oknach dachowych (szczególnie w sypialni nad łózkiem) problemem są dość szerokie prześwity przy oknie - wpada za dużo światła. Odpowiedz Link
loola_kr Re: mam zamontowane 11.10.10, 12:27 ja tez mam na oknach połaciowych (tez nad łóżkiem ) i nie ma żadnych prześwitów, a w razie poluzowania linek pan dał mi jakiś taki klucz do naciągania tam gdzie te linki są zamontowane. Odpowiedz Link
cilantre Re: mam zamontowane 11.10.10, 14:30 Mam 2 pytania: 1. czy w zagłębieniach nie zbiera się kurz ? 2. jeśli tak - to jak go usunąć ? (ktoś pisał o praniu - czy przez to nie prostują się plisy ? ) Odpowiedz Link
loola_kr Re: mam zamontowane 11.10.10, 16:35 kurz na pewno się kiedys zbierze, u mnie na razie świeżutkie na początku to na sucho a potem pierze się, pan mi pokazał jak sie ściąga, pierwsza faza suszenia w stanie złożonym, zeby zachować plisowanie apotem suszyć rozciągnięte. Odpowiedz Link