Dodaj do ulubionych

ma którasz pań rolety plisowane?

01.09.10, 19:49
dobrze się je użytkuje? czy lepiej zrobić zwykłe?
Obserwuj wątek
    • clakier Re: ma którasz pań rolety plisowane? 01.09.10, 20:51
      mam - nie narzekam smile
      mają tą zaletę ze się ich za sznurek nie ciąga dzięki czemu się sznurek nie urywa smile
      • kreska7211 Re: ma którasz pań rolety plisowane? 01.09.10, 23:30
        mam i jestem bardzo zadowolona, głównie z tego, ze można ją zasłonić część okna
        od góry albo od dołu albo na środku
        • albrezanica77 Re: ma którasz pań rolety plisowane? 02.09.10, 11:46
          Mam od całkiem niedawna, ale już wiem że nie zamienię je na żadne inne. Są rewelacyjne, wygodne do rozkładania i
          zajmują niedużo miejsca na oknie i można je bez problemy wyprać ręcznie. Są droższe od tych zwykłych - kasetowych,
          ale jak dla mnie warte są tej ceny.
    • nurit Re: ma którasz pań rolety plisowane? 04.09.10, 20:05
      mam w jednym oknie i marze by miec w pozostalych, uwazam tylko za niesprawiedliwa ich cene.
    • mabel20 Re: ma którasz pań rolety plisowane? 05.09.10, 08:45
      Mam, są OK.
    • loola_kr mam zamontowane 05.10.10, 19:43
      dzisiaj pan mi zamontował rolety plisowane, wyglądają pięknie, fajnie się je odsuwa z góry i z dołu. Polecam smile
      • barbrajeden Re: mam zamontowane 11.10.10, 10:44
        ja też mam i generalnie jestem zadowolona - szczególnie że mozna zasuwac od dołu albo od góry. Zasuwam głównie od dołu dzięki temu światło wpada od góry a nas nie widać ale ... wydaje mi się że gdybym teraz ( po roku) chciała zasuwać od góry to spadałby na dół bo te sznureczki po bokach chyba się wyciagnęły. Druga sprawa - może to tylko u mnie - bo może mam źle wymierzone ale na oknach dachowych (szczególnie w sypialni nad łózkiem) problemem są dość szerokie prześwity przy oknie - wpada za dużo światła.
        • loola_kr Re: mam zamontowane 11.10.10, 12:27
          ja tez mam na oknach połaciowych (tez nad łóżkiem smile) i nie ma żadnych prześwitów, a w razie poluzowania linek pan dał mi jakiś taki klucz do naciągania tam gdzie te linki są zamontowane.
          • cilantre Re: mam zamontowane 11.10.10, 14:30
            Mam 2 pytania:
            1. czy w zagłębieniach nie zbiera się kurz ?
            2. jeśli tak - to jak go usunąć ? (ktoś pisał o praniu - czy przez to nie prostują się plisy ? )
            • loola_kr Re: mam zamontowane 11.10.10, 16:35
              kurz na pewno się kiedys zbierze, u mnie na razie świeżutkie smile
              na początku to na sucho a potem pierze się, pan mi pokazał jak sie ściąga, pierwsza faza suszenia w stanie złożonym, zeby zachować plisowanie apotem suszyć rozciągnięte.
              • loola_kr Re: mam zamontowane 11.10.10, 16:37
                takie mam:
                https://lh4.ggpht.com/_bDchS4yrHqw/TKzJFjLt6OI/AAAAAAAABZc/lKQgBQAS2Kk/s400/DSC_3597.JPG
                https://lh5.ggpht.com/_bDchS4yrHqw/TKzJF_mJKnI/AAAAAAAABZg/H2OCP5YFqXA/s400/DSC_3606.JPG
                https://lh5.ggpht.com/_bDchS4yrHqw/TKzJGqJqu-I/AAAAAAAABZk/ya9_-nem674/s720/DSC_3609.JPG
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka