Kompletnie nie znam sie na kwiatach, a chcialabym takie, ktore moga stac w dowolnym miejscu pokoju (czyli dosc jasno, ale nie bezposrednio przy oknie) i nie sa zielistką ani bluszczem, bo te juz mam.
I nie sa pnace, bo nie przepadam, najchetniej jakies takie idace na boki.
I nie beda za szybko rosly, bo mam ozdobne stojaki, do ktorych wchodza doniczki max 19cm srednicy u gory i chcialabym zeby te kupione zostaly tam juz na stale.
Fajnie byloby tez gdyby kwitly - kilka razy i/lub dlugo (choc brak kwitniecia przezyje) i zeby nie wymagaly codziennego podlewania.
Do glowy przychodzi mi tylko paprotka lub takie cos co ma lezkowate dosc duze liscie, rosnie w gore i moze stac nawet w ciemnych miejscach. Pytalam w kilku marketach, ale pani jakos nie znaly sie tam na kwiatach i nie widzialy nawet jak czesto cos podlewac, an ile mniej wiecej x moze kwitnac (czy np. wiecej niz raz w roku).
A jak kupilam na probe gardenie, to musialam za chwile wyjechac na 6 dni i... moja mama zapomniala ja podlac i oczywscie po powrocie jako jedyna juz sie nie podniosla, mimo 2,5 miesiecznych prob ratunku