Dodaj do ulubionych

Jak doczyścić patelnię

30.06.11, 16:17
Kupiłam nową patelnię w tanim sklepie. W sumie jest fajna, ale miała naklejkę na samym środku spodu (od strony palnika). Odkleiłam ale klej pozostał i pięknie się zapiekł. I nie da się doczyścić. Macie jakieś sprawdzone sposoby na usunięcie takiego paskudztwa?
Kupiłam nową, bo stare są kompletnie zapalone. W tych rowkach od spodu coś się zbiera i przypala. Patelnie są lepkie od spodu i jakieś takie zapieczone od środka. Nie pomaga CIF ani druciak. Chętnie wywaliłabym i kupiła nowe, ale ta tania mnie zniechęciła, a na markowe mnie nie stać.
Obserwuj wątek
    • irenazu Re: Jak doczyścić patelnię 30.06.11, 17:34
      Teraz to nie wiem czy pomoże, ale taki świeży klej zawsze zmywam benzyną ekstrakcyjną.
    • mackowy4 Re: Jak doczyścić patelnię 04.07.11, 10:27
      Proponuję kupić czyściki z mydłem w Lidlu. Nie pamietam dokładnie ich nazwy, w opakowaniu jest 10 sztuk, opakowanie jest różowo-granatowe, kosztują niecałe 4 zł. Czyszczą (prawie) wszystko.
      • ololla Re: Jak doczyścić patelnię 04.07.11, 22:47
        Spray do czyszczenia piekarników : rozgrzać patelnie i spryskac tym ustrojstwem - idealnie doczyszcza wszelkie przypalenia na dnach garnków i patelni
    • barbarasz3 Re: Jak doczyścić patelnię 05.07.11, 11:18
      Wszystkie"zapalone"od spodu patelnie czyszczę proszkiem do pieczenia lub sodą spoż.

Efekt w 100%.życzę powodzenia.Acha posypuję troszkę zwilżam chwilę czekam i druciakiem podobnie z kuckenką i rusztem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka