misiowazona
18.01.12, 12:45
Witajcie,
Mam telefon w T-Mobil. Faktura za ostatni okres rozliczeniowy odbiegała wysokości od dotychczasowych, wiec sprawdziłam w czym rzecz. Okazało się, że wszystkiemu winien sms wysłany na numer 92552 o wartości brutto 30.75 PLN.
Zadzwoniłam do obsługi klienta i pan powiedział mi, że to sms do firmy oferującej wygranie cudownych rzeczy. Ja nie wysyłam sms-ów na takie numery. Nie wysyłam i już, wiec jak to sie stało, że niby z mojego telefonu został wysłany taki sms? Oczywiście zawsze można próbowac wmówić czlowiekowi, że przez pomyłkę, że może dziecko, że coś tam równie mętnego... Jak udowodnić, że nie wysłałam?
Pan z obsługi podał nazwę tej firmy, telefon kontaktowy oraz adres mailowy, na który przesłać można reklamacje oraz "prośbę o wykluczenie z kanału dystrybucji", czyli o wypisanie z bazy danych.
Nie wiem, jak mam się zachować w związku z tą reklamacją: podać im konto bankowe z moimi danymi, aby zwrócili mi kasę? Wtedy będą mieli o mnie jeszcze więcej danych... A z kolei olać te 30 zł to jak nie odebrać złodziejowi łupu... Macie jakieś doswiadczenia z firmą MNI? SMS na nr 92552.