Dodaj do ulubionych

woda na oknie

01.02.12, 15:57
Witam serdecznie.
Mam do Was pytanie. Co zrobić z osadzającą się wodą na oknach (szybach), rzecz jasna po wewnętrznej stronie? Czy mamy w domu zbyt ciepło, czy to oznaka złej wentylacji czy jeszcze może coś innego?
Jak się tego pozbyć?
Jak na razie mieszkanie wietrzę ok 3 razy dziennie i ścieram tą wodę żeby nie ściekała po drewnianych ramach.
Pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: woda na oknie 01.02.12, 16:05
      suszysz w domu pranie?Wlaczasz wyciag podczas gtowania?Jak z wentylacja?Jak wietrzysz?Jakie okna?
      • brytf-anna Re: woda na oknie 01.02.12, 16:07
        U mnie to samo - jak wracam z pracy to aż cieknie po parapetach na podłogę sad Okna plastikowe.
        Pranie suszę w domu ale w oddzielnym pokoju i zawsze uchylam okno, albo przynajmniej rozszczelniam. Blok jest mocno ocieplony i nawet jak mam pozakręcane kaloryfery, to w mieszkaniu gorąc, chyba sąsiedzi tak grzeją (chociaż mieszkanie narożne - ot zagadka).
    • aniuta75 Re: woda na oknie 01.02.12, 16:31
      Polecam mój wątek forum.gazeta.pl/forum/w,49213,118445016,118445016,Zaparowane_okna_zima_.html
    • dzambii Re: woda na oknie 01.02.12, 17:10
      Zbyt duża różnica temperatury zewnętrzna / wewnętrzna. Przy tak niskiej temperaturze zewnętrznej jedyne rozwiązanie to lekko uchylone okna i ciepłe ciuchy. Obserwuję sąsiadów: chodzą w krótkich rękawkach, ale po szybach spływa woda (nie wiem jak sobie z nią radzą). Ja chodzę w ciepłych ciuchach i mam minimalnie uchylone okna – żadnych spływów na szybach. Zima to zima i nie ma co udawać że to lato w tropikach.
      Ścieranie 3 x dziennie nic nie da. Wentylacja musi być stała.
    • hania_cz Re: woda na oknie 01.02.12, 18:02
      Wielkie dzięki za odpowiedzi i za link do tematu który już tu wystąpił.
    • budzik11 Re: woda na oknie 01.02.12, 18:25
      To wina kiepskiej/braku wentylacji i zbyt dużej wilgotności.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka