Dodaj do ulubionych

termos obiadowy

08.10.12, 14:20
Witam, pilnie poszukuję dobrego termosu na drugie danie. Kupiłam taki jak poniżej ale bardzo krótko trzyma ciepło, może z godzinę.
Polećcie proszę coś co utrzyma ciepło przez chociaż 3-4 godziny i nie będzie kosztowało więcej niż 100-150 zł. A może znacie jakiś sklep specjalistyczny w W-wie gdzie można kupić dobry termos obiadowy?

https://global.images10.fotosik.pl/2397/4f09580f07f03b6c.jpg
Obserwuj wątek
    • lirio Re: termos obiadowy 08.10.12, 16:56
      Próbowałaś takich najzwyklejszych? - one są w różnych rozmiarach:
      www.kampol-agd.pl/375,termos-obiadowy-nietlukacy-2-7l.html
      • julk_a33 Re: termos obiadowy 08.10.12, 18:45
        Alladin ma dobre termosy , dostępne w wersji pojedyńczej jak i podwójnej . Nie są tanie ale ale u mnie sprawdziły sie znakomicie podczas choroby teściowej , dla której woziliśmy obiady do szpitala
        aga-dom.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=7701itala.
      • kamunyak Re: termos obiadowy 09.10.12, 20:54
        Zalinkowany termos jest do d...
        Kupiłam taki dla swoich dzieciaków żeby im zostawiać obiad, na 1-2 godz, kiedy ja szłam na popołudnie do pracy a one jeszcze ze szkoły nie wróciły.
        Niestety, po ich powrocie obiad był już zimny, w najlepszym razie letni.
        Możmna go sobie spokojnie darować.
        • kamunyak Re: termos obiadowy 09.10.12, 20:55
          żeby było jasne - chodzi o ten nietłukący z pierwszego linka.
    • karioka1985 Re: termos obiadowy 08.10.12, 21:57
      mam taki firmy esbit. pojemnosc 0,75l. są tez mniejsze i większe pojemności. jestem naprawdę zadowolona. trzyma cieplo kilka dobrych godzin. płaciłam trochę ponad sto zł. kupowałam na allegro, ale sa też w sklepach podróżniczych.
      • mamanr1 Re: termos obiadowy 09.10.12, 13:52
        Potwierdzam, że alladina są b. dobre. Sama posiadam taki i trzyma ciepło spokojnie przez 3 godziny. Jak mąż jeździ w trasę to nawet pomimo tego typowo kobiecego wyglądu, bierze go ze sobą (ma poczucie humoru chłop na szczęście smile. A jakiej pojemności szukasz?
        • novinka1 Re: termos obiadowy 09.10.12, 21:12
          Mam Alladina. Jeśli włożę mężowi rano (7:00/7:30) wrzące jedzenie, to o 13:00 jest już tylko lekko ciepłe, ale to jest 6 godzin, a nie trzy wink. Ale plusem jest to, że można taki pojemnik wrzucić do mikrofali (jeśli ktoś ma w robocie) wink
    • renna100 Re: termos obiadowy 11.10.12, 13:51
      Dziękuję za odpowiedzi, spróbuję w takim razie z Esbitem lub którymś Aladdinem.
    • agnieszka_mmm Re: termos obiadowy 19.11.12, 21:55
      Ja kupiłam mężowi termos Esbita, 1litr coś za ok 100 zł. Mówi, że jest super. Pracuje po 10-12 godzin i czasami je coś po 8 a jedzenie jest nadal ciepłe. Więc polecam
      • agnieszka_mmm Re: termos obiadowy 19.11.12, 21:56
        Tfu termos obiadowy mamy Valiry a zwykły Esbitasmile Przepraszam za pomyłkę smile W każdym bądź razie Valirę polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka