Dodaj do ulubionych

Blokada anty-przeciągowa w oknie

12.05.13, 23:12
Czy jest możliwość dołączenia do istniejącego okna takiej blokady ząbkowej (jak to drzewiej bywało)? w mieszkaniu robi nam się niemożliwy przeciąg, i okna ciągle nam trzaskają. Nawet jeśli są pozamykane wszystkie pokoje, to zdarza się, ze przy mocnym wietrze okna zamykają się z trzaskiem. sad
Obserwuj wątek
    • wadera3 Np Ikea 13.05.13, 00:16
      https://www.ikea.com/PIAimages/32458_PE122431_S3.jpg
      ale nie tylko, w innych sklepach też są.
      • novinka1 Re: Np Ikea 13.05.13, 07:51
        Tylko czy to pasuje też do okien uchylnych?
        • wadera3 Re: Np Ikea 13.05.13, 14:09
          Pokazalam"pierwsze z brzegu" sa naprawde baaardzo rozne.
          • mitta Re: Np Ikea 13.05.13, 16:14
            Też mam z Ikei, ale multiblokadę , bardzo dobrze spełnia swoją rolę, a do tego nie potrzeba wiercić dziur, bo posiada bardzo silny przylepiec. Pasuje do wszystkich okiem, z tym, że nie blokuje okna na sztywno, ale zapobiega niekontrolowanym, szerokim otwarciom - ustawia się to na określoną szerokość i dalej, ani rusz..
    • budzik11 Re: Blokada anty-przeciągowa w oknie 14.05.13, 15:18
      Ostatecznie może takie coś: www.gockowiak.pl/Blokady__MTQ4.html#1__MTQ4 - ja toto kupiłam chyba w Castoramie czy w jakimś innym markecie budowlanym. W środku jest twarde (jakiś metal czy tworzywo), z zewnątrz - miękka guma, więc się nie ślizga.
    • asfo Re: Blokada anty-przeciągowa w oknie 14.05.13, 15:49
      Mam takie blokadki z ikei przykręcone do plastikowych, uchylnych okien. Tyle że one są plastikowe i niezbyt trwałe. Jakbym kupowała następne szukałabym czegoś solidniejszego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka