31.05.14, 13:06
Co wkładacie do słoików? Robię powidła i przecier pomidorowy ale chciałabym coś jeszcze. Czy może mi ktoś coś polecić?
Może kompoty?
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: Słoiki 31.05.14, 13:53
      konfituru, dzemy, soki
      jak mi sie uda w sezonie zlapac to i marynowane karczochy, pieczona papryke,kiszona kapuste

nie bardzo mam miejsce na przechowywanie, w rodzinnym domu pakowalo sie prawie wszystko co sie dalo - od pierwszech szczawiu, przezxbotwinke i mini marchewki, fasolki, groszki, ogorki, pomidory, dynie, cukinie, grzyby
    • squirk Re: Słoiki 31.05.14, 15:15
      anu_anu napisała:

> Co wkładacie do słoików? Robię powidła i przecier pomidorowy ale chciałabym coś
      > jeszcze. Czy może mi ktoś coś polecić?

Ajvar, adżika, buraczki, fasolka szparagowa, sałatka z ogórków z czosnkiem (rewelacyjna), ogórki konserwowe i kiszone, kiszona i czerwona kapusta, marynowana cukinia, leczo, przecier z dyni, passata, czekośliwka, szwedzka sałatka, chutneye, marynowana papryka, bakłażan w oliwie, sosy do pizzy/makaronu. Do szybszego zużycia - kiszone pomidorki, nadziewane papryczki.
      Nie teoretyzuję, wszystko robiłam sama.
      smile
    • asdaa Re: Słoiki 31.05.14, 20:09
      suszone pomidory w oliwie, paprykę słodką i ostrą marynowaną, dynię, dżemy, czatneje, jablka na szarlotkę, sałatkę "ogórki-żmije", buraczki, kiszone ogórki i kapustę, "nutellę"' ze śliwek i kakao
    • heca7 Re: Słoiki 31.05.14, 20:49
      Kiszone ogórki wink Nadają się potem na ogórkową zupę. I podobno ta zalewa po zakiszeniu ma działanie przeciwrakowe (ale głowy nie dam).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka