Dodaj do ulubionych

"Wiosenne" plany :)

19.01.15, 17:39
No tak, pospieszyłam się nieco wink Jeszcze styczeń się nie skończył, a ja już o wiośnie.. może dlatego, że mam już dość tej wlokącej się w nieskończoność zimy/nie-zimy...
Moje zmiany może nie będą zbyt spektakularne (ach ta kasa wink , ale postaram się je zrealizować.

Poza standardowymi porządkami, planuję:

1. Wyremontować balkon - jednym słowem położyć gres.
2. Kupić nową pościel.
3. Wymienić rolety (przynajmniej część z nich).
4. Kupić nową kanapę (to może potrwać, bo jestem bardzo wymagająca i trudno mi znaleźć coś w moim guście).
5. Kupić nowe legowisko dla psicy.
6. Zmienić elementy wystroju (jeszcze nie wiem co - może poduchy albo jakiś obraz, zobaczę).
7. Kupić nowy serwis obiadowy - już mam jeden na oku wink
8. Wymienić wszystkie patelnie.
9. Przejrzeć zawartość szaf i być bezwzględną jak nigdy dotąd wink

Potrzebuję tych zmian big_grin
Obserwuj wątek
    • pamana Re: "Wiosenne" plany :) 19.01.15, 18:25
      Skąd serwis obiadowy, online? sama szukam nowej "porcelany".
      Dobry plan to podstawa smile
      • liliawodna222 Re: "Wiosenne" plany :) 19.01.15, 20:08
        Tak, pewnie na A...o, przy czym ja nie szukam prawdziwej porcelany wink

Myślę, że zdecyduję się na jakiś uniwersalny serwis typu Arc....., taki, żeby można było bez problemu dokupić brakujący talerzyk. Mają jakieś nowe wzory. Nie zamierzam też wydawać na to fortuny wink Muszę też móc go zmyć w zmywarze.
    • a.lato Re: "Wiosenne" plany :) 19.01.15, 19:33
      1. kupić nowe firany, zasłony
      2. wymienić lampy/żyrandole
      3. zakupić nowy zestaw kieliszków: szampanówki, do wina białego/ czerwonego, do likierów i jakie tam jeszcze znajdę smile
      4. zakup konsoli +gry sportowe, fitness
      5. zamontować rolety zewnętrze
      6. punkt taki sam jak u Ciebie smile
      7. wyposażyć pokój dziecięcy
      8. wyznaczyć nowe miejsce na apteczkę i uporządkować leki (z wiekiem ich przybywa wink )
      9. podobnie jak u Ciebie
      10. kupić wieszak i parasolnik do przedpokoju
    • squirk Re: "Wiosenne" plany :) 19.01.15, 19:43
      U mnie:
      - przygotować polskie mieszkanie do wynajmu (odświeżenie), znaleźć sensownych najemców
      - zamienić wynajmowane lokalne na mniejsze (niewiele, bo mamy rowery, ale trochę mniejsze wolałabym) i bliżej centrum

Z wystrojem i gadżetami nie poszaleję, niestety, bo nie wiem gdzie wylądujemy za jakiś czas, jeśli bardzo daleko to będę mogła zabrać tylko bagaż podręczny, w tej sytuacji po prostu szkoda pieniędzy na coś, co i tak zostawię. Będę Wam gratulować i zazdrościć zakupów do domu, zwłasza kocy, poduszek i miseczek.
      smile
    • anu_anu Re: "Wiosenne" plany :) 19.01.15, 20:00
      Moja lista krótka: dach! Do wymiany...
      Może jeszcze malowanie? O ile nie umrę ze złości podczas remontu dachu ...
    • dolmadakia Re: "Wiosenne" plany :) 19.01.15, 20:22
      Zadaszenie tarasu a potem ładne urządzenie tegoż-mam mebelki,chodzi o dodatki i żeby po prostu było elegancko! Nie wiem,czy to plany na wiosnę....wszystko zależy kiedy mąż zrobi zadaszenie
      • tamaryszek44 Re: "Wiosenne" plany :) 19.01.15, 21:22
        Dokończyć remont dachu, wymienić okno w salonie, docieplić dom, elewacja i może płot od frontu.
    • ana119 Re: "Wiosenne" plany :) 19.01.15, 21:45
      poduszki do sralonu i zasłony do pokoju syna. Z tym drugim kłopot bo juz długo szukam czegoś normalnego co może zawinąć u 10 latka
      • squirk Re: "Wiosenne" plany :) 19.01.15, 22:06
        ana119 napisała:

> poduszki do sralonu

Bardzo eleganckie, muszę zapamiętać wink
        • kuka9 Re: "Wiosenne" plany :) 21.01.15, 12:41
          Tez mi to wpadło w oko smile cos w tym jest...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka