jakinaki 09.07.15, 18:17 jaką walizkę polecacie, średniej wielkości ...samsonite, pucini a może www.tesco.pl/ellehammer/produkty.php Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: walizka 09.07.15, 20:56 keepersmaid napisała: > miekka samsonite Zgadzam się, mamy od lat, rewelacja. Odpowiedz Link
roseanne Re: walizka 09.07.15, 22:21 mam srednia twarda puccini, od 3 lat lzejsza od szmacianej, wygodna wielce, 4 kolkowa, znaczy sama jedzie po plaskim, jak sie ja pchnie nie chce jezdzic po modnych ostatnio wszedzie ozdobnych kocich lbach Odpowiedz Link
jakinaki Re: walizka 10.07.15, 07:45 walizkę potrzebuje na kilka wyjazdów w roku 2-3 samolotem i podobnie nie samolotem. Widać że samsonite króluje. Koszt jednak to ok 7-8 stówek. Jest sens płacić aż tyle kiedy można wengera kupic za 250? allegro.pl/walizka-podrozna-podreczna-wenger-swissgear-61l-i5506772792.html czy taka allegro.pl/ellehammer-walizka-twarda-64l-26-lublin-i5526714961.html za 270zl Odpowiedz Link
linn_linn Re: walizka 10.07.15, 08:25 Ja w zeszlym roku kupilam komplet Roncato: 3 szt. / przechowywane jak matrioszki / za 100 euro. Gwarancja na 2 lata. Kazda z nich daje mozliwosc zwiekszenia pojemnosci o 40% / jesli dobrze pamietam /, co jest bardzo wygodne. Odpowiedz Link
joanna_poz Re: walizka 17.07.15, 14:20 nasza Roncato (duża, miękka) ma już 10 lat, nic jej nie jest.. Odpowiedz Link
ja.dorcia Re: walizka 10.07.15, 15:33 Zdecydowanie miękką, jak najtańszą, z jak najmniejszą ilością odstających elementów. W samolotach różnie z tym bywa, o ile moja miękka miała tylko złamane usztywnienie i ułamaną końcówkę suwaka, co jest dość łatwo naprawić, to w przypadku twardych walizek niektórzy nie byli pocieszeni stanem, w jakim je odbierali. Dużo zależy tutaj od szczęścia, ale mimo wszystko, nie chciałabym lecąc na wakacje odebrać walizkę bez kółeczek albo pęknięta na pół (to był chyba jakiś właśnie pucini albo delsey, nie pamiętam już teraz.). Plusem miękkich walizek jest to, że wracając można je powiększyć rozsuwając suwak. W twardych nie spotkałam się z takim rozwiązaniem. Odpowiedz Link
linn_linn Re: walizka 10.07.15, 17:55 Zdarzylo mi sie odebrac przed laty walizke / pierwsza jej podroz / z odlamana koncowka suwaka: jedna z 4 polaczonych malutka klodka. Podejrzewam, ze celem byla "inspekcja" zawartosci. Roznica niewielka, a mozna bylo skontrolowac to i owo. Odpowiedz Link
123ciocia_stasia Re: walizka 29.07.16, 20:49 Ja się podłączę pod wątek. Planuję kupić 4 walizki, które mogą lecieć jako bagaż podręczny rodziców + dwoje dzieci 11, 13 lat. Ale nie będziemy latać zbyt często, pewnie częściej będziemy to wozić ze sobą w samochodzie. Chcę kupić walizki dla dzieci, aby powoli same ogarniały swoje pakowanie, pilnowały swoich rzeczy itp. Czy to dobry pomysł, żeby kupować 4 kabinowe walizki? Doradzacie twarde czy miękkie? Ja wybrałabym najchętniej miękkie, z możliwością poszerzenia, ale nie wiem, czy to jest dobry pomysł. Odpowiedz Link
keepersmaid Re: walizka 29.07.16, 22:13 Moim zdaniem pomysl miekkich z poszerzeniem jest dobry. Odpowiedz Link
kasiek-kd Re: walizka 31.07.16, 23:08 wg mnie planujsesz bardzo rozsądnie! w przypadku mojej rodziny 2+3 spisało się zakupienie miekkich "kabinówek" z rozszerzeniem (postawilismy na jakosc i wykosztowalismy się na samsonite) latamy okazyjnie, wiecej podróżujemy autem, rzadko pkp/busem każde z nas ma własna mała do samodzielnego gospodarowania nią bardzo ułatwia zycie to, ze kazdy ma swój bagaz; teraz dzieci nie przewalaja moich rzeczy we ws[olnej walizce szukając skaretki a mąz nie wypełnia wspolnego bagazu nadmiarem swoich bambetli....musi zmiescic sie w swojej! każdy pakuje, nosi, pilnuje i dba o swój bagaz - jakos tak, przy okazji poprawiło to jaksc wyjazdów w tej chwili odeszlismy zupełnie od uzywania rodzinnych, wielkich waliz i toreb które do niedawna wozilismy w aucie chciałam kupic walizki z jednej linii wg upodobań kolorystycznych kazdego z nas, ale niestety zaden sklep nie chciał takiego zamowienia.....mamy 4 jednakowo-nudne-granatowe i czarna..... Odpowiedz Link
123ciocia_stasia Re: walizka 02.08.16, 17:14 kasiek-kd napisała: > bardzo ułatwia zycie to, ze kazdy ma swój bagaz; > teraz dzieci nie przewalaja moich rzeczy we ws[olnej walizce szukając skaretki Kasiek-kd, dzięki za wpis. Właśnie o to mi chodzi: żeby każdy wiedział, gdzie są JEGO skarpetki. Odpowiedz Link
kasiek-kd Re: walizka 02.08.16, 20:19 proszę, coraz bardziej widze, ze jest świetne rozwiązanie - walizka dla kazdego (możliwie jak najmniejsza, bo mamy skłonność do brania za wielu rzeczy) Odpowiedz Link