mrufka_lu 24.06.08, 09:29 Dziewczyny, ma któraś z was automat do chleba z Tesco? Kosztuje ok 150 zł warto? Czy może lepiej dołożyć i kupić firmowy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzioucha_z_lasu Re: Automat do chleba z Tesco 24.06.08, 10:43 A jakiej marki jest automat? Jaką ma moc i ile mieszadeł? Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Automat do chleba z Tesco 24.06.08, 11:45 Mrufka, on jest w gazetce? Sama bym kupiła taką maszynę. Wszystko, co mam z elektroniki/narzędzi TESCO (nie TKZ) jest spoko, nic nadzwyczajnego, ale działa prawidłowo. Odpowiedz Link
mrufka_lu Re: Automat do chleba z Tesco 24.06.08, 12:05 Mieszadełko ma jedno, nie mam pojęcia jaka moc pieczenia. Tak to ten z gazetki, jest jeszcze mulinex, ale ten kosztuje ponad 260. Zastanawiam się czy jest sens dopłacić 100 zł. Odpowiedz Link
dzioucha_z_lasu Re: Automat do chleba z Tesco 24.06.08, 12:20 Możesz podlinkować fotkę? Jednomieszadłowego w sumie bym nie brała, kształt formy mi nie odpowiada, chleb wychodzi bardzo wysoki. A patrzyłaś na allegro? Tam to bym poleciła dwumieszadłowy automat FiF - sama używam 3 - 4 razy w tygodniu od dawna, kilkoro moich znajomych też ma, te allegrowe - wszyscy są zadowoleni, działają bezawaryjnie, cena nie jest wygórowana i łatwo dokupić foremkę lub mieszadełka jak by się zużyły. Odpowiedz Link
mamamartusia Re: Automat do chleba z Tesco 25.06.08, 10:27 Zastanawiam się nad tym fif-em. Bardzo to to tanie, ale skoro u Ciebie się spisuje...to mam problem z głowy )))) Odpowiedz Link
jag_2002 Re: Automat do chleba z Tesco 24.06.08, 13:06 Mam od tygodnia i jak dla nas jest ok. Chleb zytni wg pierwszego przepisu wychodzi rewelacyjnie, drugi wyszedl za mokry, teraz pieczemy z mieszanek zakupionych w Tesco i po zmniejszeniu ilosci wody wychodza rewelacyjnie. Pieczemy dla 2 osob, chleb nam wystarcza na 2 dni. Na 7 chlebow 5 wyszlo rewelacyjnych, 2 za mokre. Odpowiedz Link
mrufka_lu Re: Automat do chleba z Tesco 24.06.08, 19:06 Dzięki dziewczyny za odpowiedzi To chyba zaryzykuję i kupię ten z Tesco Odpowiedz Link
mamamartusia Re: Automat do chleba z Tesco 25.06.08, 14:52 Zainspirowałaś mnie. Poszłam do tesco, oglądam maszynę, a tu do mnie podchodzą mili ludzie i zachwalają ,że mają taką , że wspaniałe chleby wychodzą etc.....No to kupiłam. Na ten automat z allegro bym musiałą czekac, a ja lubię od razu miec. To co, pieczemy???? Ja chyba wieczorkiem nastawię...Pozdrawiam Odpowiedz Link
jag_2002 Re: Automat do chleba z Tesco 25.06.08, 23:10 wlasnie schrupalam goraca kromeczke - mniam mniam (z mieszanki z Tesco) Odpowiedz Link
mamamartusia Re: Automat do chleba z Tesco 26.06.08, 07:03 Pierwszy chlebek gotowy )))) O ciepłą piętkę był spór , hehehe. Pyyyycha. Też robiłam z gotowej mieszanki Odpowiedz Link
pieskuba Re: Automat do chleba z Tesco 25.06.08, 11:11 wychodzi za mokre (lub raczej zapewne gliniaste) bo pieczywa z żytniej mąki nie wypieka się przy użyciu drożdży, tylko na zakwasie. Odpowiedz Link
jag_2002 Re: Automat do chleba z Tesco 25.06.08, 12:57 Te chleby tylko jako dodatek mialy make zytnia. A masz moze jakies przepisy na chleb z automatu na zakwasie? Nie udalo mi sie nic w necie znalezc, a chetnie bym skorzystala. Odpowiedz Link