kreatywni 01.09.08, 23:43 Znacie, korzystacie, polecacie? Kuszą reklamami, a ja nie wiem czy warto spróbować... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ranoma Re: Woolite 02.09.08, 08:28 właśnie miałam założyć taki sam wątek kusi mnie żeby wypróbować ten mix color... bo to segregowanie i pranie jak tylko 1/4 zawartości bębna jest zapełniona to marnotrawstwo pieniędzy z drugiej zaś strony, moja babcia kiedyś kupiła proszek, który też podobno działał w ten sposób, że wszystko razem można było prać no i po wyjęciu z pralki okazało się, że jednak to nie był dobry pomysł... Odpowiedz Link
charm Re: Woolite 02.09.08, 08:46 Woolite jeszcze nie próbowałam, ale odkąd dostałam z Niemiec Froscha w płynie do kolorowych tkanin (nie pamiętam dokładnie, co na nim pisało, a w pl takiego nie widziałam ), to zaczęłam wierzyć, że tkaniny farbujące można prać razem.... Prałam same bordowe (mam taki bordowy mocno farbujący dres, na prawdę mocno - po każdym praniu woda równie bordowa jak on... ale go lubię, bo przewiduje sporo miejsca na biust i się mieszczę ) Po tym froshu woda była brudna, ale nie bordowa, więc zaczęłam prać razem, ale niedawno frosh się skończył Mam nadzieję, że to woolite też jest skuteczne, jak przetestuję to napiszę (ale trochę to potrwa...) Odpowiedz Link
ranoma Re: Woolite 02.09.08, 09:29 hmmm jak na mój gust, to skoro jest opisane po polsku na tej stronie, to powinno być chyba w Polsce dostępne jak będę w supermarkecie to spróbuję go znaleźć.... a jak nie znajdę to wypróbuję na jakichś szmatkach tego woolite'a ) Odpowiedz Link
satia2004 Re: Woolite 02.09.08, 13:33 zoskaanka napisała: > próbowałam > nie warto, nie pierze, szkoda kasy Co znaczy nie pierze? Zakładam, że chodzi o Woolite Peła - używam od dłuższego czasu, większość ubrań mam delikatnych (bluzki do pracy itp.), prania ręcznego nie znoszę więc zostaje pralka+perła. Jestem zadowolona, choć sortuję kolorami - jakoś nie mam odwagi zaryzykować zafarbowania Nie wiem jak się sprawdza przy ciężkich plamach. Może być średni bo w sumie odplamianie i ochrona tkanin w parze nie idą (niezależnie co mówią reklamy) Odpowiedz Link
ranoma Re: Woolite 02.09.08, 13:51 ale zamiarem producenta chyba nie było to, żeby ten środek prał, tylko żeby go wlewać jako dodatek do prania... Odpowiedz Link
satia2004 Re: Woolite 02.09.08, 14:03 ranoma napisał: > ale zamiarem producenta chyba nie było to, żeby ten środek prał, tylko żeby go > wlewać jako dodatek do prania... Nie to płyn do prania wełny i tkanin delikatnych: woolite.pl/plyny.html Jeżeli o ten chodzi Odpowiedz Link
ranoma Re: Woolite 02.09.08, 14:27 mi chodzi o ten co teraz reklamują...jakiś mix color Odpowiedz Link
satia2004 Re: Woolite 02.09.08, 14:54 Nie wiem co teraz konkretnie reklamują, ale pewnie chodzi o to: hipernet24.pl/sklep/img_items/b/278/27813.jpg To jest normalny płyn do prania rzeczy kolorowych, ponoć chroni przed zafarbowaniem. Nie wiem bo nie testowałam. Używam jego poprzednika (Perła Color) i też go reklamowali, mniej intensywnie, że chroni Odpowiedz Link
setorika Re: Woolite 03.09.08, 08:39 Ale sa przecież takie chusteczki wyłapujące kolor, Woolite tez je robi, ale w Polsce to tylko w necie Odpowiedz Link
zoskaanka Re: Woolite 02.09.08, 15:51 ranoma napisał: > ale zamiarem producenta chyba nie było to, żeby ten środek prał, tylko żeby go > wlewać jako dodatek do prania... to jest płyn do PRANIA, a więc ma prać, czyli wkładam brudne, wyjmuję czyste i pachnące nie pierze, to znaczy, że nie pierze, jakie wkładam, takie wyjmuję nie mam na myśli plam tłustych i innych trudnych do zmycia, ale zwykłe rzeczy lekko zabrudzone Odpowiedz Link
satia2004 Re: Woolite 02.09.08, 16:13 ranoma napisał: > widać bez proszku nie pierze)) U mnie pierze bardzo dobrze. Od jakichś 2 lat używam prawie wyłącznie Bez proszku rzecz jasna. Odpowiedz Link
zoskaanka Re: Woolite 02.09.08, 16:32 ranoma napisał: > widać bez proszku nie pierze)) no to też dlatego uważam, że jest do d..., skoro sam proszek pierze, inne płyny same piorą, a to gawioństwo do czego???? Odpowiedz Link
satia2004 Re: Woolite 02.09.08, 16:54 zoskaanka napisała: > no to też dlatego uważam, że jest do d..., skoro sam proszek pierze, inne płyny > same piorą, a to gawioństwo do czego???? Do prania Nie wiem dlaczego Ci nie wyprało. Jak pisałam stosuję z powodzeniem od 2 lat. Kilka znajomych też (z tym, że tylko wersji do czarnych ubrań). Przyznaję - ubrań nie plamię raczej a jak już się zdarzu to używam Vanisha. Ale probelmów nigdy nie miałam. Odpowiedz Link
abnegatka81 Re: Woolite 02.09.08, 20:10 Niestety, też jestem zdania że tałatajstwo nie pierze. A przynajmniej nie dopiera lekkich plam, nie mówię tu o tłustych. Zastanawiam się, czy przy żelu z rosmana Domol ubrania farbują? Czy ktoś może sprawdził? Odpowiedz Link
poziomka001 Re: Woolite 02.09.08, 20:18 Podpisuję się pod niezadowolonymi. Wypróbowałam wszystkie wersje, żadna nie pierze, tzn. nie dopiera nawet delikatnych plam, a ciuchy można określić jako bardzo lekko odświeżone, ale na pewno nie porządnie uprane. Kiedyś kupowałam Perłę i mam wrażenie że była o wiele lepsza. Teraz już więcej nie kupię. Odpowiedz Link
satia2004 Re: Woolite 02.09.08, 20:43 poziomka001 napisała: > bardzo lekko odświeżone, ale na pewno nie porządnie uprane. Kiedyś kupowałam > Perłę i mam wrażenie że była o wiele lepsza. Uuuu... to może w tym rzecz właśnie. Lepsze wrogiem dobrego Ja mam jeszcze zapasy poprzedniej wersji (z jakiejś promocj 3L+3gratis) więc wypowiadam się o niej. Zmienili skład? Odpowiedz Link
poziomka001 Re: Woolite 02.09.08, 21:19 Takie mam wrażenie, że się pogorszyło. Stara wersja jak dla mnie była ok (używałam do czarnego i tej zwykłej różowej), dopierała nawet tłuste plamy. W związku z tym w ciemno kupiłam te reklamowane cuda i stwierdziłam po pierwsze jakieś takie rozrzedzenie, a po drugie nic się nie uprało. Doslownie jakbym w samej wodzie prala. Pewnie jak zwykle popsuli Odpowiedz Link
rosannamarianna Re: Woolite 03.09.08, 02:51 Podpisuję się pod tym, co napisano wyżej - nie pierze a efekt jest taki, jak pranie w samej wodzie... Odpowiedz Link
ancza7 Re: Woolite 03.09.08, 08:09 W zasadzie powinnam to zamieścić w wątku: "Błędy, które...", ale i tu się może komuś przyda Z zasady piorę w proszkach, a żel tylko do płukania, więc kiedy pierwszy raz użyłam Perły-Woolite, wlałam odmierzoną ilość... do dozownika na płyn do płukania. Też efekt był taki, jak pranie w samej wodzie Teraz używam tej "do czarnego", wlewam tam gdzie trzeba i jestem zadowolona. Odpowiedz Link