karolinacym 27.10.08, 08:14 Jakie? niedlugo bede kupowac i nie wiem jak sie do tego zabrac. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzioucha_z_lasu Re: Garnki? 27.10.08, 09:36 Koniecznie z grubym dnem. Najlepiej z metalowymi uchwytami - można wtedy ich używać w piekarniku. Przydaje sie garnek do gotowania na parze. Na garnkach nie warto oszczędzać i kupować jakiś promocyjnych w tesco po 10 zł/szt Porządny garnek powinien być ciężki, mieć grube ścianki i pogrubione dno. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Garnki? 27.10.08, 10:16 dzioucha_z_lasu napisała: > Na garnkach nie warto oszczędzać i kupować jakiś promocyjnych > w tesco po 10 zł/szt Porządny garnek powinien być ciężki, mieć > grube ścianki i pogrubione dno. > Zgadzam się. Kiedyś skusiłam się, kupiłam trzy patelnie - teflonowe za 10 zł. Po pierwszej próbie usmażenia kotletów na jednej z nich, wszystkie trzy wylądowały w koszu (teflon przykleił się do mięsa) Odpowiedz Link
deptaczek Re: Garnki? 27.10.08, 13:46 1. stalowe - są chyba najpraktyczniejsze, nie licząc mikrofali 2. ciężkie - im cięższy garnek tym lepiej, świadczy to o grubości stali 3. drogie - w garnkach idealnie sprawdza się zasada, że im tańsze tym gorsze. lepiej kupować po 1 garnku na kwartał i mieć naprawdę dobre, niż kupić od razu cały komplet. W moich super-wypasionych 10-letnich garnkach można trzymać gorący obiad kilka godzin, a konfitury nigdy się nie przypalają Odpowiedz Link
marisol.vista Re: Garnki? 27.10.08, 19:04 dziewczyny czy ktoras z Was moze ma taki komplet garnkow?? www.emalia.sklep.pl/p/pl/17/komplet+pyza+8+elementow+promocja+wysylka+10+zl.html jak tak, to co o nich sadzicie? Odpowiedz Link
karolinacym Re: Garnki? 28.10.08, 08:31 my mamy cos podobnego. nie sa zle,ale chcemy juz nowe do nowej kuchni.a te pare lat sluzyly Odpowiedz Link
wracajaca Pyza - Olkusza 01.11.08, 21:04 ja mam, niestety. One mają taką metalową objemkę u góry- u mnie niestety spod niej wypływał w czasie gotowania taki rdzawy zaciek. Teraz stosuje je tylko do gotowania dla psa. Kupiłam w ikei nowe- seria 365+. Dobrze się w nich gotuje, długo trzymają ciepło. Patelnię/rondel niestety spaliłam, ale jestem do tego zdolna- podpaliłam pod nią zamiast pod czajnikiem zeszłej niedzieli, a mój mąż zastanawiał się czy piekę ciasteczka Bestia nie chciał wyjść z łóżka Odpowiedz Link
ariwlet Re: Garnki? 28.10.08, 08:36 polecam fissler, mam komplet profi. dla mnie super. nie sa tanie niestety Odpowiedz Link
kasia_wp Re: Garnki? 28.10.08, 09:04 mam jeden garnek Pyza, furory nie robi, ale zdaje egzamin przy codziennym gotowaniu. Odpowiedz Link
gazetowy.mail Re: Garnki? 02.11.08, 19:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49213&w=77656174&v=2&s=0 Odpowiedz Link