heraa 31.10.08, 11:28 Witam Potrzebuje waszej opini wlasnie buduja mi pokoj zimowy# taka jakby altana przy domu i mam normalnie problem z wyborem koloru kafelek help Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatha-christie Re: kafelki na werandzie 31.10.08, 11:48 Jeżeli ten nowy pokój ma stanowić optyczne "przedłużenie" pokoju dziennego (czyli do niego przylega), to najlepiej jest dobrać płytki pod kolor podłogi, która już jest w domu położona. Wtedy płaszczyzny tworzą spójną całość i przestrzeń wydaje się większa. Odpowiedz Link
heraa Re: kafelki na werandzie 31.10.08, 14:36 no tak tyle tylko ze jezeli w jednym pokoju maja byc kafelki a w innym panele to co hmmm to jest wyzwanie sama juz nie wiem Odpowiedz Link
agatha-christie Re: kafelki na werandzie 31.10.08, 15:26 Tutaj nie chodzi o rodzaj podłogi (bo jesteś zdecydowana), tylko sam dobór koloru. Naprawdę można to zgrać, najlepiej wziąć ze sobą do sklepu jakiś "kawałek" tej podłogi, którą masz w pokoju i wtedy możesz łatwiej je porównać. Czasem też można "kupić" a później zwrócić np. jedną płytkę, żeby ją dobrze obejrzeć w takim świetle, jakie masz u siebie na miejscu i zobaczyć, czy pasuje do reszty. Zawsze tak robię. Wiadmo jednak, że ten sam kolor ma dużej powierzchni nie będzie wyglądał identycznie, jak na małym kawałku. Odpowiedz Link
jerrykot1 Re: kafelki na werandzie 31.10.08, 15:13 pokój zimowy to niekoniecznie pokój mieszkalny, wiec podłoga nie musi być przedłużeniem tej leżącej w pokoju dziennym. Rozumiem, że chcesz mieć coś w rodzaju obudowanego tarasu, żeby tam móc przebywać zimą, i żeby ci się rośliny przechowywały? Zawsze lepsza wtedy terakota, a kolor - dopasowany kolorem do podłogi w pokoju. No i pasujący do mebli, które tam ewentualnie postawisz. Ale raczej jasne, niż ciemne. jest taki ogromny wybor w sklepach i marketach, że każdy coś dla siebie znajdzie. Pochodż, poszukaj... PS.kafelki są rodzaju męskiego i jest TEN KAFELEK, w liczbie mnogiej TE KAFELKI, szukam KAFELKÓW.... Powodzenia Odpowiedz Link
heraa Re: kafelki na werandzie 31.10.08, 17:19 dzieki z podpowiedzi a co do mojej gramatyki przepraszam ale juz troche nie mieszkam w Polsce Odpowiedz Link