Dodaj do ulubionych

Pralko - suszarka

07.11.08, 12:20
Posiada któraś ?

niestety nie zmieszczę i pralki i suszarki
podoba mi sie taka:
tnij.com/BQYK
czekam na opinie big_grin
Obserwuj wątek
    • agatha-christie Re: Pralko - suszarka 07.11.08, 14:22
      Podoba Ci się wygląd czy parametry?
      • nann Re: Pralko - suszarka 07.11.08, 21:08
        zdecydowanie parametry!
        Pralka musi obskoczyc 5-7 osób
        • eskel222 Re: Pralko - suszarka 09.11.08, 11:28
          A czy taka pralko-suszarka jest suteczna? Mam w domu 14-letnią
          pralko-suszarkę ARDO. Użyłam jej do suszenia parę razu na początku,
          ale to była porażka. Nie było mowy, żeby wysuszyć cały wsad prania.
          Jedną parę jeansów suszyła dwie godziny, a i tak były wilgotne.
          Miałam do czynienia wcześniej z osobną suszarką wywiewową i ta była
          super. Niestety mam za małą łazienkę na 2 urządzenia.
          Czy te "nowogeneracyjne" pralko-suszarki są w stanie wysuszyć cały
          bęben prania w rozsądnym czasie ?
          • sylki Re: Pralko - suszarka 09.11.08, 14:40
            mi moja suszy, ale strasznie pranie śmierdzi, taką jakby rozgrzaną
            gumą. Nie wiem dlaczego, ale tak jest od nowości, zastanawiam się
            czy tak powinno być. Jak dla mnie posiadanie pralko-suszarki przez
            ten smród straciło sens sad
            • beakarp Re: Pralko - suszarka 09.11.08, 18:38
              lepiej chyba kupić pralkę i suszarkę tej samej firmy, i postawić
              jedno na drugim
              • iryssek Re: Pralko - suszarka 09.11.08, 22:44
                pewnie że lepiej i myslę że jesli ktoś mysli o urzadzeniu 2w1 to dlatego że nie
                ma miejsca na osobne urządzenia. Ja myslę o
                www.ceneo.pl/728238
                i tak sie zastanawiam bo sie troszke boję wydać tyle kase przez internet ale
                dzisiaj widziałam w media markt to samo cudo za 2900. Więc róznica w kasie jest.
                • olbrachta Re: Pralko - suszarka 10.11.08, 10:58
                  nie ma pralko-suszarki, która wypierze i wysuszy cały wsad prania.
                  Musisz połowę prania (mokrego) wyjąć przed suszeniem.

Poza tym, pralko-suszarka zużywa horrendalne ilości wody do cyklu
                  suszenia (chłodzi nią bębęn).

Nigdy pranie z pralko-suszarki nie będzie suche. Zawsze będzie mokre
                  lub wilgoitne i trzeba wieszać.

Albo pralka i suszarka osobno, albo daj sobie spokój, bo wydawsz
                  pieniądze i w najlepszym wypadku po kilku próbach zrezygnujesz, a w
                  najgorszym będziesz się coraz bardziej frustrować.

Suszarka nie potrzebuje podłączenia do kanalizy do suszenia - zbiera
                  wodę w pojemniku (kondensacyjna i taką Ci polecam). Potrzebuje tylko
                  prąd. Rozważ postawienie w innym miejscu w domu.
                  • i_ja_tez Re: Pralko - suszarka 10.11.08, 11:23
                    Witam,
                    ja nigdy wcześniej nie miałam pralki ani suszarki, ale teraz ze względu na to że
                    zamieszkam w bloku i mam tylko jedną mała łazienkę i prysznic nad którym nie da
                    sie powiesić sznurków, kupiłam taki model pralko-suszarki:
                    www.euro.com.pl/pralko-suszarki/dane-techniczne-lg-wd-12330cdp.bhtml
                    To jedyna wąska pralko-suszarka na rynku.
                    Rachunki za prąd większe, ale niedużo.
                    Pranie ok. Natomiast przed suszeniem wyciągam z bębna niektóre rzeczy (delikatne
                    sweterki itp). Zazwyczaj zostaje bielizna, skarpetki, spodnie dzinsowe i
                    koszulki. Suszę na "bardziej". Trwa to w zależności od ilości rzeczy: zazwyczaj
                    od 1,5 do 2 godzin. Po zakończeniu suszenia ubrania są SUCHE ale są gorące i
                    smierdzą. Ten model ma funkcję schładzania zimnym powietrzem, więc zostawiam na
                    1 godzinę (w tym czasie bęben obraca sie kilka razy) i wtedy pranie jest chlodne
                    i pachnie płynem do płukania a nie spalenizną.

• iskra01pl Re: Pralko - suszarka 10.11.08, 12:13
                    A ja mam pralko suszarkę i wychodzi suche pranie. Zależy od modelu najwyraźniej. Ja mam Mastercook.
                  • frankomama Re: Pralko - suszarka 10.11.08, 20:03
                    > Poza tym, pralko-suszarka zużywa horrendalne ilości wody do cyklu
                    > suszenia (chłodzi nią bębęn).

Ja mam pralkosuszarkę Whirlpoola (model 10letni). Suszy na innej
                    zasadzie ( nie pobiera wody do chłodzenia).

> Nigdy pranie z pralko-suszarki nie będzie suche. Zawsze będzie
                    mokre
                    > lub wilgoitne i trzeba wieszać.

Moja pralkosuszarka suszy na wiór, ciuchy idą prosto do szafy smile)
                    • azeitona Re: Pralko - suszarka 10.11.08, 20:58
                      Ja tez mam pralkosuszarke whirlpoola i moja nie suszy, niestety...
                      mysle ze jest zle zamontowana i nie odprowadza pary wodnej,
                      wchodzila w wyposazenie mieszkania...jeszcze biegalam za majstrami z
                      pretensjami ale powiedzieli ze jest dobrze, jak w instrukcjii.
                      Pranie wychodzi z niej gorace , mokre i straszliwie wymiete, zuzywa
                      mnostwo energii i efekt zaden...za to pieknie wyglada bo jest
                      zabudowana w szafce w kuchni. To w moim mieszkaniu na poludniu
                      Europy gdzie jest goraco jak chol... i wszystko schnie na balkonie
                      na pieprz. Ale teraz od kilku miesiecy mieszkam na dalekiej polnocy
                      i tutaj suszarka to podstawa i w wynajetym mieszkaniu mam taki stary
                      model suszarki z ogromnym pojemnikiem i szuszy to to jak marzenie,
                      prawie przestalam prasowacsmile))
                      Ale na pewno tez zuzywa ogromne ilosci energii no i jest wielkosci
                      sredniej zamrazalki. Mysle ze teraz bedzie mi trudno zyc bez tego
                      cuda...
                      • nann Re: Pralko - suszarka 11.11.08, 01:26
                        No dobra.
                        Mam od dzisiaj tego Aristona. Czekam własnie na koniec pierwszego
                        prania.
                        Pierwsze wrażenia b. pozytywne, czytelny wyswietlacz i na prawde
                        duuuuży bęben. Załadowałam 6 kg bielizny, a to, uwierzcie na prawde
                        duzo ręczników, gaci, koszulek i scierek.
                        zdram relacje po wysuszeniu, czyli pewnie jutro rano.
                        • jagodaga Re: Pralko - suszarka 20.11.08, 13:53
                          A ja czekam na tę relację smile
                          • sylki Re: Pralko - suszarka 20.11.08, 18:20
                            hihi trochę długo się pierze i suszy wink
                            --
                            • iryssek Re: Pralko - suszarka 21.11.08, 09:13
                              Ja zrezygnowałam z zakupu pralko-suszarki, wybrałam pralkę Siemensa o obrotach
                              1200 bo jak się doczytałam pranie po takim wirowanu jest też prawie suche.
                              Pasowała mi tylko pralka o głębokosci 40cm. Gdybym mogła mieć głębokość 60cm to
                              obroty wirowania w pralkach dochodzą do 1600 co doskonale zastąpi suszarkę.
                              • agatha-christie Re: Pralko - suszarka 21.11.08, 09:29
                                Nie zastąpi suszarki, bo w suszarce poza suszeniem wszystkie
                                zagniecenia powstałe podczas wirowania wygładzają się. I to jest
                                równie ważne, jak samo wysuszenie.
                                • turkuzjadek Re: Pralko - suszarka 06.02.09, 10:57
                                  nann, napisz proszę opinię o aristonie. Przejrzałam całą ofertę małych
                                  pralko-suszarek i wyszło na to, że tylko ariston spełnia moje oczekiwania
                                  gabarytowe. Czy jeszcze ktoś ma doświadczenia z aristonem?
                                  • jola_ep Re: Pralko - suszarka 06.02.09, 11:34
                                    Może to w czymś pomoże?:
                                    www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=2862178&highlight=ariston+pralko+suszarka&sid=#2862178
                                    www.ceneo.pl/;015149007-10.htm#productOpinions
                                    www.ceneo.pl/;015646974-10.htm#productOpinions
                                    Pozdrawiam
                                    Jola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka