wiolunia79 13.12.08, 15:00 Dostałam w prezencie ekspres ciśnieniowy na kapsułki. Niestety paczka 200g do tego ekspresu kosztuje 45zł.Czy są może odpowiedniki tańsze?Przyznam,że trochę dla mnie za drogo. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madamecatherine Re: Kawa w kapsułkach 13.12.08, 20:49 Z tego co wiem to lavazza ma w swojej ofercie kawę w "kapsułkach" ale czy jest tańsza? ni wiem. ale warto poszukać Odpowiedz Link
j0anna1 Re: Kawa w kapsułkach 13.12.08, 21:24 lavazza to ok. 1.30 zl za kapsulke - przy zakupie 100 szt czyli bardzo podobnie jak nescafe Odpowiedz Link
kluska2cv Re: Kawa w kapsułkach 16.12.08, 11:11 Hm... ja ostatnio marze o tym ekspresie dolce gusto od nescafe. Jedno mnie zastanawia- jak z kapsułki robi sie spienione mleko - to niezła chemia chyba? Ktoś urzywa coś wie na ten temat? Odpowiedz Link
brzoza-koza Re: Kawa w kapsułkach 16.12.08, 12:28 Nie marzył mi się taki prezent.Z prostej przyczyny.Tylko kapsułki i to b..drogie.Efektowny i drogi.Na domiar złego i wręcz nie przemyślane 'gwiazdka" a nikt nie jest smakoszem Nescafe.Czerwony,ten tańszy odrobinę...ale czerwony.! cyt; przysł;- darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda.Pewnie raz na jakis czas będe go używać ..szczególnie jak teściowa nas odwiedzi. Co do piany ...powstaje pod wpływem wysokiego ciśnienia...nie chemi,z czajniczka też można tak zalewac kawe z pianką.Wiem może to nie w porządku krytykować prezent...ale następny 'gadżet" teściowej-jestem okropna.!!!! Odpowiedz Link
espaniolla Re: Kawa w kapsułkach 16.12.08, 13:58 Orientujecie sie może, czy te kapsułki dolce gusto pasuję też do innych ekspresów ciśnieniowych, czy musi być ten konkretny ekspres nescafe...? Mam ochotę na taką kawkę, a mam ekspres innej firmy. Odpowiedz Link