Dodaj do ulubionych

Do znajacych hebrajski

25.07.06, 20:30
kto z was zrozumiał tekst piosenki?
www.youtube.com/watch?v=M-1xdMB6NVE&mode=related&search=
Obserwuj wątek
    • blazare Re: Do znajacych hebrajski 25.07.06, 20:36
      abstrakt2003 napisał:

> kto z was zrozumiał tekst piosenki?

pieprzyć tę wieżę babel ;)

Nehemiasz
      • abstrakt2003 jest to forma testu 25.07.06, 20:39

• blazare Re: jest to forma testu 25.07.06, 20:40
          Więc zdałem ;)

Nehemiasz
        • nopes Czyli ty jednak rozumiesz po hebrajsku... 25.07.06, 20:42
          • abstrakt2003 ja nie wiem o czym śpiewają ale 25.07.06, 20:43
            nasi przyjaciele napewno przetłumaczą
            • blazare Re: ja nie wiem o czym śpiewają ale 25.07.06, 21:21
              Ojejku, miałem kłopoty z kodekami i przepustowością łącza, ale jakoś dobrnąłem
              do końca.. Ta piosenka to hymn jednostki "magal" - jednostki instruktarzowej
              armii izraelskiej. W refrenie śpiewają:

pomiędzy zielonym i żółtym, pomiędzy mieczem a pochodnią, każdy człowiek stanie
              się żołnierzem

i przewodzący ogień jako ogień wieczności skosi (w znaczeniu żniwo - moja
              uwaga) sukcesy dla magala...

Tych bredni pomiędzy nawet nie chce mi się tłumaczyć.. spiewają o miłości dla
              swojej ojczyzny i dla siebie nawzajem. typowo syjonistyczne pranie mózgów :)

Dana33 - czekam na korekty HAHAHHAHAHA

Nehemiasz
          • blazare Re: Czyli ty jednak rozumiesz po hebrajsku... 25.07.06, 20:44
            Zdziwiłbyś się, ile osób na forum "Kraj" w mniejszym lub większym stopniu zna
            ten język ;)

Nehemiasz
            • nopes Re: Czyli ty jednak rozumiesz po hebrajsku... 25.07.06, 20:47
              > Zdziwiłbyś się, ile osób na forum "Kraj" w mniejszym lub większym stopniu zna
              > ten język ;)

Zdziwiłbyś sie, że ja wcale bym sie nie zdziwił. :)
    • blazare Re: Do znajacych hebrajski 25.07.06, 21:23
      Ojejku, miałem kłopoty z kodekami i przepustowością łącza, ale jakoś dobrnąłem
      do końca.. Ta piosenka to hymn jednostki "magal" - jednostki instruktarzowej
      armii izraelskiej. W refrenie śpiewają:

się żołnierzem

Tych bredni pomiędzy nawet nie chce mi się tłumaczyć.. spiewają o miłości dla
      swojej ojczyzny i dla siebie nawzajem. typowo syjonistyczne pranie mózgów :)

Dana33 - czekam na korekty HAHAHHAHAHA

Nehemiasz
      • explicit Re: Do znajacych hebrajski 25.07.06, 21:36
        Heheh , zaloze sie , ze w rytmie marszu :))) Brzmi jak tani plagiat produktu z
        czasow stalinizmu :)))

przysiad

==============================================================================

się żołnierzem

• blazare Re: Do znajacych hebrajski 25.07.06, 21:38
          explicit napisał:

> czasow stalinizmu :)))

Dokładnie, ale od ludzi pokroju Dany czy Crassusa nigdy się tego nie dowiesz...
          Teraz rozumiesz dlaczego tak bardzo zależy im na tym, żeby pozbawić mnie mojego
          własnego żydostwa ;)

Nehemiasz
      • rabin_hood w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 21:44
        won pajacu. niech dotlumaczy ci to ktos inny. Kodeki mu wysiadly :) fajans.

ale sie niezle wczules w imitowanie zyda fajansie :)
        • i-love-2-bike Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 21:47
          rabin_hood napisał:

> won pajacu. niech dotlumaczy ci to ktos inny. Kodeki mu wysiadly :) fajans.
          >
          > ale sie niezle wczules w imitowanie zyda fajansie :)
          >

he,he ales sie krasula obruszyl,bo ktos zna hebrew lepiej od ciebie i arapa:))oj
          wej ale kino a ta MAGAL brzmi jak SAGAL,czyli nobody beats me in the
          kitchen,chop chop,chop i poszedl juz chlop.
          • rabin_hood Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 21:49
            nie znam ani slowa po hebrajsku i juz mam pelne tlumaczenie calosci. nawet bez
            wykonywania zadnego telefonu...

trzeba byc pajacem z koluszek zeby walnac tekst z kodekami. facet chyba ma 18
            lat albo IQ = 80
            • blazare Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 21:53
              rabin_hood napisał:

> trzeba byc pajacem z koluszek zeby walnac tekst z kodekami. facet chyba ma

A co mają kodeki do hebrajskiego, głupku? :)))))))))))) I przytocz proszę ten
              tekst :))))))))))))))))))))))

Nehemiasz
              • blazare Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 21:54
                Masz pół minuty na zacytowanie całego tekstu hymnu jednostki Magal

Nehemiasz
                • blazare Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 21:56
                  Pół minuty minęło :)))))))))))))))))))))))

Nehemiasz
        • blazare Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 21:52
          Co za idiota... Przecież mój kolega tam służył pajacu ;)))

Dla niewtajemniczonych : Magal ro jednostka IDF zajmująca się treningiem
          każdego, kto nie jest w jednostkach bojowych - jej nazwa w dosłownym
          tłumaczeniu to "kosa" [m oże nie tyle kosa, co takie specyficzne narzędzie do
          ścinania].

A jednak crassus to nie izraelczyk ROTFL :)))

Nehemiasz
          • blazare Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 21:55
            blazare napisał:

> A jednak crassus to nie izraelczyk ROTFL :)))

albo tylko udaje głupiego - jedno z dwóch

Nehemiasz
            • stranger.pl Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 22:03
              A propos polskich Żydów - znasz może historię cyt. "Mariana Hemara (Jana
              Mariana Herscheles, 1901-1972), twórcę znanego kabaretu emigracyjnego, mistrz
              satyry politycznej na emigracji był zawsze nieugiętym obrońcą polskości. Słynny
              był jego protest przeciwko oszczerstwom na temat Polski w liście dii
              brytyjskiego „Timesa" z 11 lipca 1942 roku. Skrytykował w nim twierdzenie
              głoszące, że część Żydów chce odejść z jednostek armii polskiej z powodu
              panującego w niej rzekomo antysemityzmu. Hemar stwierdził, że w armii polskiej
              nie ma żadnego antysemityzmu, a Żydzi starający się uniknąć w niej dalszej
              służby, to po prostu zwykli leserzy, którzy pragną wymigać się od
              jakiejkolwiek służby wojskowej. Był nieubłaganym przeciwnikiem wszelkich
              przejawów oportunizmu i narodowego zaprzaństwa. Dostawało się w jego tekstach
              niezwykle ostro różnym płaszczącym się wobec Bieruta i Bermana literatom, nawet
              najwybitniejszym. Nie oszczędzał przy tym i niektórych wybitnych twórców
              żydowskiego pochodzenia, w tym Słonimskiego i Tuwima, którego nazywał
              wprost „służalcem"."

www.kki.pl/piojar/polemiki/holocaust/sprawiedliwi.html
              • blazare Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 22:05
                stranger.pl napisał:

> A propos polskich Żydów - znasz może historię

jestem już śpiący - innym razem odpowiem..

wklej post na moje forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=41230

Nehemiasz
          • blazare Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 21:59
            blazare napisał:

> tłumaczeniu to "kosa"

Stąd to ścinanie w refrenie hymny..

Nehemiasz
        • dana33 Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 22:02
          magal to jednostka/nie jednostka, ktorej zadaniem jest trening rekrucki dla
          zolnierzy nie nalezacych do jednostekwalczacych, tzw. po hebrajsku jednostek lo
          krawiot.
          ty nechemiasz masz jakies problemy psychiczne ze soba.... idz sie lecz czlowieku
          to forum to jakas zbieranina chorych ludzi....
          • blazare Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 22:02
            dana33 napisała:

> magal to jednostka/nie jednostka, ktorej zadaniem jest trening rekrucki dla
            > zolnierzy nie nalezacych do jednostekwalczacych

A co ja napisałem? ROTFL :))))))))))))))))))))) Dokładnie to samo.. Crassus
            mówił, że nie ma takiej jednostki w IDF :)))))))))))

Nehemiasz

• blazare Do Dana33 25.07.06, 22:04
              Kobieto czy ty się dobrze czujesz? Powtarzasz moje słowa i zarzucasz mi chorobę
              psychiczną?

Nehemiasz
              • abstrakt2003 a skąd ty piszesz? Z Polski czy z Izraela? 25.07.06, 22:14

• blazare Re: a skąd ty piszesz? Z Polski czy z Izraela? 25.07.06, 22:15
                  Teraz z Polski :)

Nehemiasz
                  • rabin_hood "magal" nie jest "jednostka" 25.07.06, 22:26
                    kwestia formalna. chyba kpisz ze bede tracil chocby minute na netowego blazna
                    szukajacego towarzystwa. bys sie pozniej chwalil zainteresowaniem.
                    • blazare Re: "magal" nie jest "jednostka" 25.07.06, 22:29
                      rabin_hood napisał:

> kwestia formalna.

Patrzcie jak debil idzie w zaparte.. Nie mam wam jak udowodnić, że bezczelnie
                      kłamie bo nie znacie hebrajskiego ale możecie mi wierzyć, że Magal jest
                      JEDNOSTKĄ INSTRUKTARZOWĄ/SZKOLENIOWĄ IDF nie mającą charakteru bojowego stąd to
                      obraźliwe określenie "jobnikim" zarezerwowane dla synka Dany33 ;)

Nehemiasz
                      • rabin_hood Re: "magal" nie jest "jednostka" 25.07.06, 22:31
                        po polsku pisze sie "instruktaż"

ani hebrajskiego ani polskiego nie znasz.

twoja znajomosc organizacji IDF jest podobnie mierna. poszukaj cos jeszcze w
                        google na drugim okienku blaznie.

*******************************************************************************

facet to netowy maniak.wypisuje glupoty i rajcuja go odpowiedzi i internetowe
                        klotnie. paranoik.
                      • dana33 Re: "magal" nie jest "jednostka" 25.07.06, 22:42
                        nu, moj synek wlasnie w krawi, handassa krawit, tak ze wiesz, mozesz
                        podskoczyc, co zreszta robisz bardzo ladnie.
              • dana33 Re: Do Dana33 25.07.06, 22:25
                nic nie powtarzam. twoj wpis zauwazylam dopiero teraz. sprawdzalam u syna
                dokladnie co robi magal.
                a zarzucam ci chorobe patrzac ogolnie na twoja "dzialanosc". idz sie lecz,
                facet.
                • blazare [...] 25.07.06, 22:26
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • abstrakt2003 to dziwne 25.07.06, 22:33
                    gosciu z toba cos jest nie tak. Ty musisz dość dużo w polskim necie siedzieć. W
                    ogóle ty musisz w polskim środowisku się obracać na codzień.
                    =====
                    Ty zbyt swobodnie językiem się posługujesz! Mam tu na myśli język uzywany w
                    sieci, na forum.
                    Poza tym frazeologia, semantyka, idiomy... Ty mi nie pasujesz na kogoś kto
                    przez dłuższy czas nie miał kontaktu z językiem polskim.
                    • marcus_crassus Re: to dziwne 25.07.06, 22:35
                      w tym swirze kreci mnie to ze jak sie bardzo rozentuzjazmuje fajnie wyzywa
                      wszystkich ludzi. mi kiedys wzorem buzdygana grozil ze da w pysk :))))

zwierzatko internerowe. :)
                      • blazare Re: to dziwne 26.07.06, 04:59
                        marcus_crassus napisał:

> w tym swirze kreci mnie to ze jak sie bardzo rozentuzjazmuje fajnie wyzywa
                        > wszystkich ludzi. mi kiedys wzorem buzdygana grozil ze da w pysk :))))

Wzorem Buzdygana? Przecież na okrągło słyszę, że Buzdygan i ja to jedna i ta
                        sama osoba, a teraz już tylko "wzór"? Oj, wyszedłeś dzisiaj z siebie, CraSSus,
                        jak nigdy. Mossadem mnie straszyłeś, zarzekałeś się, że dzwoniłeś do wszystkich
                        wrocławskich Żydów z pytaniem, czy przypadkiem nie wygłupiają się na
                        internetowych forach (lol).. Tyle dobrego, że tym razem udało ci się uniknąć
                        strasznia mnie "swoimi przełożonymi", pamiętasz? ;)

Nehemiasz
                    • blazare Re: to dziwne 26.07.06, 06:13
                      abstrakt2003 napisał:

> gosciu z toba cos jest nie tak.

Rzeczywiscie, moja znajomosc polskiego jest czyms niezrozumialym, szczegolnie
                      gdy wezmie sie pod uwage fakt, iz urodzilem sie w Polsce, tutaj chodzilem do
                      przedszkola, podstawowki, liceum, a obecnie tutaj studiuje. Gdyby podliczyc
                      lata ktore spedzilem za granica, to w USA bylem 6-7 lat, w erec po podsumowaniu
                      wszystkich okresow wakacyjnych ktore spedzalem tak jako gowniarz uzbieraloby
                      sie tego z 2 lata, wiec wychodzi na to, ze ponad 10 lat zylem _bez przerwy_ w
                      Polsce (do 9 roku zycia w ogole nie opuszczalem Polski)...

Nehemiasz
                      • abstrakt2003 moży ty i Żydem jesteś ale 26.07.06, 06:52
                        Izraelczykiem napewni nie.
                        Cóż skoro ja Polak jestem filosyjonistą to może być i Żyd antysyjonista.
                        PS
                        Nie zmienia to faktu że burak z ciebie straszny!
                  • aaki wiadomo kto on :-) 25.07.06, 22:35
                    niesprawiedliwy wsród żydów swiata
                    www.masada2000.org/shit-list.html
                    • dana33 Re: wiadomo kto on :-) 25.07.06, 22:44
                      to zdaje sie aki twoj kolega, pod nowym nikiem.
                      pasuje do ciebie jak ulal, on od suk mnie a ty od tlustych krow.
                      dobrane towarzystwo.
                      • i-love-2-bike Re: wiadomo kto on :-) 25.07.06, 22:45
                        dana33 napisała:

> to zdaje sie aki twoj kolega, pod nowym nikiem.
                        > pasuje do ciebie jak ulal, on od suk mnie a ty od tlustych krow.
                        > dobrane towarzystwo.

a wy go od mengele,nie ma co,zebczywiscie wrazliwas jak borsuk w lato.
                      • aaki Re: wiadomo kto on :-) 25.07.06, 22:47
                        nu widzisz.ty wersalowy język-jak zawsze ,a my takie chamy.
                        w takim razie az strach pomyslec co bedzie jak zaczniesz innego języka uzywac hahahahaha
                        • i-love-2-bike Re: wiadomo kto on :-) 25.07.06, 22:54
                          aaki napisała:

> nu widzisz.ty wersalowy język-jak zawsze ,a my takie chamy.
                          > w takim razie az strach pomyslec co bedzie jak zaczniesz innego języka uzywac h
                          > ahahahaha

no ze nie wspomne tu jezyka dany,wtracalskiego,arapa,fredzi,tomciowej,krasuli i
                          innych na moj temat,bo wiekszosc tego blota siedzi juz na oslej tak czy tak.
                          dana chyba razem z tym chlopcem powinna sie leczyc,bo nie dosc,ze ma amnezje to
                          ma ja co dzien. widac chlop roztancowal to stetryczale towarzystwo i wpedzil
                          krasule do jego wlasnego chlewiku.oj wej zeby taka slawna krasula tak nic na
                          temat jednostek IDF nie wiedziala,wstyd panie na tym wstyT i tyle.
                          • mirmilek Re: wiadomo kto on :-) 25.07.06, 22:55
                            hehehe niezle rozbawil towarzycho. Szkoda, ze taki chamski i wulgarny.
                            • i-love-2-bike Re: wiadomo kto on :-) 25.07.06, 22:57
                              mirmilek napisał:

> hehehe niezle rozbawil towarzycho. Szkoda, ze taki chamski i wulgarny.
                              >
                              >
                              wlasnie to mu mowilam,ale to jakis mlokos i ma radoche po pachy jak te
                              zreumatyzowane, nieruchawe, patetyczne i ciezko myslace grzmoty sie wily
                              przygniatane mlodoscia i sprytem:)
                              • mirmilek Re: wiadomo kto on :-) 25.07.06, 23:07
                                zydowski antysyjonista powinien byc tragicznie romantyczny, wydelikacony,
                                najchetniej z gruzlica ;))))

a nie taki roztropek, co mu sie ma ochote buzke szczota ryzowa wyszorowac ;))))
                                • i-love-2-bike Re: wiadomo kto on :-) 25.07.06, 23:09
                                  mirmilek napisał:

> zydowski antysyjonista powinien byc tragicznie romantyczny, wydelikacony,
                                  > najchetniej z gruzlica ;))))
                                  >
                                  > a nie taki roztropek, co mu sie ma ochote buzke szczota ryzowa wyszorowac ;))))
                                  >
                                  >

jak danie i arapowi,he,he,he ale sie usmialam:)) trafil swoj cham na lepszego,bo
                                  mlodszego chama i udaje delikacika i krolewne prawie koszer sniezke:)))
                                  • mirmilek Re: wiadomo kto on :-) 25.07.06, 23:12
                                    > jak danie i arapowi,he,he,he ale sie usmialam:)) trafil swoj cham na lepszego,b
                                    > o
                                    > mlodszego chama i udaje delikacika i krolewne prawie koszer sniezke:))

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

smiesznie sie te danusine zale czyta :)))

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXxx

"to zdaje sie aki twoj kolega, pod nowym nikiem.
                                    pasuje do ciebie jak ulal, on od suk mnie a ty od tlustych krow.
                                    dobrane towarzystwo."
                  • dana33 Re: Do Dana33 25.07.06, 22:41
                    nie wyprowadziles mnie z rownowagi. wyprowadziles sie sam z rownowagi. tak
                    trzymac facet, cala droge do lekarza. i miec nadzieje, ze ci pomoze.
            • dana33 Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 22:23
              marcus mial racje. nie zalicza sie ona do jednostek, tylko do pod-jednostek.
              jednostki takiej nie ma.
              • blazare [...] 25.07.06, 22:25
                • stranger.pl Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 22:44
                  Hmm, ja tylko jedną uwagę na marginesie - dlaczego sięgasz do słów powszechnie
                  uznawnych za obrazliwe?

To wszystko jest trochę szokujące - do tej pory na FŚ GW - byli Polacy którzy
                  używali chamskich słów pod adresem Żydów (co przykre ale ja nie przepraszam za
                  cudze błędy) i Zydzi którzy uzywali chamskich słów pod adresem Polaków (m.in.
                  pod moim adresem - jak że Polak no to jestem "nadwiślańską świnią i śmieć").
                  Ale dlaczego ty (Żyd) obrażasz Danę (Zydówkę) słowem "suka"? I to w akumie?
                  • mirmilek Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 23:13
                    szokujace jest (powinno byc???) wogole rzucanie miesem. uzywanie przeklestw wg
                    narodowosci to tez rasizm.
                    • stranger.pl Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 23:29
                      Sam już nic nie wiem i nie jestem bez winy - zrobiłem straszną rzecz - nie
                      wytrzymałem:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=45830524&a=45846452
                  • oscar62 Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 23:34
                    NA TYM FORUM JUZ NIE MOZNA WIEDZIEC KTO JEST KIM. A JEDNAK TEN NOWY PRODUKTOR
                    SLOW - PO KROTKIM CZASIE NA FS JEST REKORDZISTA POSTOW - TYLKO POZUJE ZYDA. U
                    NAS SIE ODRAZU CZUJE KTO JEST PRAWDZIWY I KTO JEST FALSYWIKATEM. TAKI GOSC JEST
                    ZDOLNY, DLA SWEJ ROLI, NAWET SIE NAUCZYC YDISH CZY HEBRAJSKIEGO (ZALEZY OD
                    GRUPY ODBIORCOW) I POZNIEJ SIE DEKOLTOWAC TYM JEZYKIEM DLA SWYCH PRZEJRZYSTYCH
                    CELOW... JAKO ALIBI, ZE ON JEST KOSZERNYM ZYDEM, ALE TYLKO ANTYZIONISTA, BYL
                    NAWET GOTOW STWORZYC SWOJE WLASNE FORUM I JUZ ZAPROSIC DO DYSKUSJI KAZDEGO CO
                    TAM ZAGLADA (NA RAZIE JEST COS MALO CHETNYCH...)
                    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=41230
                    NO, STRANGER, PO CO CZLOWIEKOWI SZUKAC ROZRYWKI GDY ISTNIEJE FS...
                    • stranger.pl Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 25.07.06, 23:52
                      Oskarze myślę że jesteś w błędzie - to nie podróbka. Wśród wasz aż kipi i Żyd
                      Żydowi wiele może złego zrobić (vide "honorowi aryjczycy" w III Rzeszy np.
                      Julius Streicher(!) czy Ernst "Putzi" Hanffstaengel, Odilo Globocnik i wielu
                      innych) - tylko tu na FŚ GW był swoisty konsensus - jednością wobec nocrim.

Przeciez nawet własnego premiera Izraela swego czasu Żyd zabił a większość
                      Zydów to (w skrytości?) pochwala.
                      • mirmilek tylko jest pytanie 26.07.06, 00:01
                        kto tu, wsrod zydow, komu robi zlo?
                        • stranger.pl Re: tylko jest pytanie 26.07.06, 00:10
                          No właśnie - gdy czytam np. "arapa1" nie mam wątpliwości!

Mi się marzy aby istniał Izrael - mimo że nie powinień istnień według części
                          Żydów zanim nastąpi Geula - ale tez marzy mi się dla pokoju światowego i
                          ukrócenia terroryzmu istnienie Palestyny (Gaza i zachodni Brzeg) - czy Ameryka
                          i Izrael nie rozumie, że mozna miast czołgów dla IDF dać Palestyńczykom masło,
                          pracę, samochody, wodę, komputery, ksiązki, ziemię?
                          • marcus_crassus Re: tylko jest pytanie 26.07.06, 00:18
                            >Palestyńczykom masło,
                            >pracę, samochody, wodę, komputery, ksiązki, ziemię?

buhahahahahahah :) duren :) n/t

prace maja - ale tylko w izraelu bo sami nie sa w stanie zrobic nic wiecej niz warsztat do produkcji bomb :)

komputery zobaczyli jak weszli na tereny poizraelskie - jak zobaczyli to zniszczyli

ksiazki? im koran wystarczy

ziemie - maja ogromy ziemi od atlantyku po ocean indyjski.

100 lat temu ganiali na wielbladach. za 100 lat beda robili dokladnie to samo.

*******************************************************************************

zalosne to jest- "dobre rady" dla Zydow od pajaca z "naszej witryny" bredzacego o tym ze apostolowie byli celtami :)

najbardziej nieznosze takiego skunkstwa - ze tak sobie utworze nowe slowo. oznacza to inaczej - smrodliwosci. jakby mi oblakany Zyd mowiacy ze Polacy sa glownymi sprawcami holocaustu zaczal udzielac dobrych rad o Polsce - dalbym mu w pysk. na miejscu Zyda - dalbym Tobie.

poza tym na swoim miejscu tez mozliwe ze dalbym ci w pysk :)
                            • stranger.pl Re: tylko jest pytanie 26.07.06, 00:29
                              Marcus śmiejesz się z samego siebie i własnej głupoty - są dwa scenariusze -
                              jeden że wojna izraelsko-palestyńska to sprawa następnych 50 lczy 100 lat i
                              ciagłego przelewu krwi obu stron - znasz z historii kraj który
                              wytrzymał/wytrzyma ustawiczną jedną wojnę (nawet wojna stuletnia Francja-Anglia
                              była przerywana traktatami pokojowymi) lub zaproponowac Palestyńczykom
                              (większość to przyjmie część nie - ale u siebie będą "spaleni") dobrobyt.

Obecnie pokolenia w Gazie i Zachodnim Brzegu nie ma nic do stracenia -
                              bezrobocie ponad 70 procent, większość najlepszej ziemi w Zach. Brzegu
                              zagarnięta przez izraelskich kolonistów, dostęp do wody też etc.

Wojna to tylko skrajność a nie codzienność czy normalność. Jeśli Izrael nie
                              zmądrzy to przegra w innej wojnie - wojnie demograficznej i wojnie pustych
                              żołądków.
                              • marcus_crassus Re: tylko jest pytanie 26.07.06, 00:37
                                puste zoladki nie przenikaja przez mur wokol izraela.

za 50 lat arabowie beda pozbawieni ropy. wroca najwyzej na swoje wielblady. Izrael ma silne lobby w wielu krajach. nie umrze z glodu :)
                                • stranger.pl Re: tylko jest pytanie 26.07.06, 00:45
                                  Marcus ty za dużo czytasz buńczucznych deklaracji a la "tysiącletnia Rzesza" -
                                  miała istniec tysiąc lat i śladów po nie nie ma. Nie znasz przyszłości więc nie
                                  opowiadaj że tak będzie jak sobie ubzdurałeś!

To niewaiadoma - poza jednym, każdego dnia przelewa się krew po jednej i
                                  drugiej stronie - tam giną ludzie a ponadto w życiu zawsze płaci się rachunki -
                                  ty może nie ale twoje dzieci lub wnuki może już tak. Tak samo na BW. Wystarczy
                                  tylko przymknięcie na chwilę przez USA jednego oka (a to zawsze się może
                                  zdarzyć) - i zmiota ich z nienawiścią jakiej świat jeszcze nie widział! bo tak
                                  zawsze się dzieje w dziejach ludzkich - pokoleniowo!
                                  • marcus_crassus Re: tylko jest pytanie 26.07.06, 00:52
                                    a ty naczytales sie troche zbyt duzo ksiazek jak to dawid pokonal Goliata :) 1000 rzesza byla do bani - bo stworzyla ja jednostka. Wielkie imperia nie sa tworzone przez jednostki - to te jednostki sa tworzone przez Imperia. Rzym - rosl w potege tak dlugo jak imperium tworzylo wodzow a nie wodzowie imperium. Imperium Brytyjskie - to samo. Panstwa gdzie jednostki staja sie wieksze od panstwa to efemerydy.

Napoleon, Hitler, Stalin. To nie oni tworzyli rzeczy ktore trwaly przez tysiace lat. To mali ottonowie, angielscy mieszczanie, rzymskie rody ktorych nikt nawet nie spamieta :)

To imperium sie ma calkiem niezle.

A krew? Ten kto zabije czlowieka to morderca. Ale ten kto zabije 100 tys ludzi - ma szanse zostac pamietany z szacunkiem przez pokolenia.

To jakis grek powiedzial ze starozytnej grecji - wiec prosze nie do mnie ze jestem cyniczny
                                    • stranger.pl Re: tylko jest pytanie 26.07.06, 00:58
                                      Marcus idę spać - miałem ciężki dzień, w cieniu było 43,5 stopni!

Co do twojego cytatu - wiesz co, muszą ci się podobać pewnie i te: "Jedna
                                      śmierć to tragedia, milion - to statystyka" oraz "Wojna rozwiązuje wszystkie
                                      problemy. Brak ludzi, brak problemów." Podobają ci się?
                                      Wiesz kto to powiedział?
                                      • marcus_crassus Re: tylko jest pytanie 26.07.06, 01:07
                                        moj stosunek emocjonalny nie ma zadnego znaczenia. ja na tym forum nie wypowiadam sie w formie emocjonalnej - ze mi sie cos podoba a cos nie. ja tylko zauwazam ze pewne rzeczy sa faktem albo ze nic sie zrobic nie da. nikt nie pamieta o tysiacach dzieci umierajacych w afryce z glodu (choc ja chyba jako jeden z niewielu czasem wysle cos na ten cel) wiec nie robmy falszywej tragedii z tego ze gdzies zginie kilkaset osob - to nie jest zimne wyrachowanie. to sa brutalne fakty.

pomyslales o biednych murzynkach ktore umieraja w afryce przy milczeniu swiata? a dlaczego wiec myslisz o paru zadupiastych krajach na wybrzezu morza srodziemnego??

dlatego ze smierc murzynkow jest zupelnie bez zadnego celu. ze ich zycie nie bylo zwiazane z zadnymi wielkimi sprawami. nie interesuja was de facto ludzie. interesuja was gra o wladze jaka sie toczy a w ktorej to grze poswieca sie kolejne wiazanki tych ludzi.

kazdego dnia na ziemi dzieja sie setki tragedii. pare dni temu tsunami pochlonelo kolejne ofiary.

zainteresowalo to kogos? nie :) bo wszyscy patrza na jezdzace i strzelajace czolgi.

tak wiec nie udawaj tutaj matki teresy - bo wszyscy ktorzy biadola nad straszliwych losem ofiar i rzucaja rzewne teksty to zaklamani hipokryci.

czy Ciebie interesowalo jak czytales o wspanialych podbojach cezara o tym co stalo sie z podbijanymi
                                        • stranger.pl Re: tylko jest pytanie 26.07.06, 01:20
                                          OK - co do części się zgodzę ale póżno już.

PS
                                          Zadałem pytanie i dyskretnie nie odpowiedziałeś na nie! Ale czuję, że te cytaty
                                          podobają ci się - to słowa Józefa Stalina:)
                                          Ciekawe co "tornson" o tym myśli? Czy mu tez się podobają? Hehehe

Na dobranoc coś z cytatów Adolfa Hitlera:

- Zwycięzcy nikt nie będzie się pytał, czy mówił prawdę.

- Bądźcie bez litości, bądźcie brutalni... [Dżyngis-Chan] rzucił na śmierć
                                          miliony kobiet i dzieci świadomie i z lekkim sercem - historia widzi w nim
                                          tylko wielkiego założyciela państw. Obecnie tylko na wschodzie umieściłem
                                          oddziały SS Totenkopf, dając im rozkaz nieugiętego i bezlitosnego zabijania
                                          kobiet i dzieci polskiego pochodzenia i polskiej mowy, bo tylko tą drogą zdobyć
                                          możemy potrzebną nam przestrzeń życiową. [odprawa do dowódców 22 sierpnia 1939
                                          r.]

i dla kontrastu coś z twojej wypowiedzi:

Cyt.: "To imperium sie ma calkiem niezle.
                                          A krew? Ten kto zabije czlowieka to morderca. Ale ten kto zabije 100 tys ludzi -
                                          ma szanse zostac pamietany z szacunkiem przez pokolenia.
                                          To jakis grek powiedzial ze starozytnej grecji - wiec prosze nie do mnie ze
                                          jestem cyniczny".

Widzisz za tym Grekiem to samo powtarzał Adolf Hitler w 1939 r. i
                                          marcus_crassus w 2006 r.
                                    • blazare Re: tylko jest pytanie 27.07.06, 16:40
                                      marcus_crassus napisał:

> Ale ten kto zabije 100 tys ludzi
                                      > ma szanse zostac pamietany z szacunkiem przez pokolenia.

Niby tak, ale jak to się ma do twojej teorii "pierwotnego imperium", tworzonego
                                      przez silną i liczną klasę społeczną, którą - jak rozumiem - odnosisz do
                                      Izraela ;). Ja tam "imperialnego zarodka" nie widzę - prędzej wolne elektrony o
                                      różnych odcieniach skóry i różniastych akcentach spojone nacjonalizmem i
                                      pogardą dla arabstwa. Arogancja i chorobliwa pewność swej wyższości zgubi
                                      izraelskich Żydów - kiedy zrobi się naprawdę gorąco, to i tak chmychną do
                                      Europy. Unia wchłonęła setki tysięcy synów allaha, przygarnie też dzieci dawnej
                                      diaspory.

Nehemiasz
                          • mirmilek Re: tylko jest pytanie 26.07.06, 00:28
                            mam szczera nadzieje, ze kiedys sie doczekamy pokoju w Palestynie i w Izraelu.

Pozdrawiam serdecznie,

m.
                            • marcus_crassus Re: tylko jest pytanie 26.07.06, 00:40
                              oczywiscie ze ci sie marzy :). taki sam pokoj jak najezdzcy islamscy wprowadzili kiedys na tych wszystkich terenach. ty jestes nawet pewnie na tyle "otwarty" ze wprowadzilbys spora tolerancje wobec innowiercow :) jak za Saladyna :)

tym razem jednak to nie Saladyn ustali warunki pokoju :) Saladyn nie zyje - a armie arabskie juz nikogo nie strasza :)

mi tam osobiscie scena przypomina troche wojne rzymian z Helwetami. Helweci tez byli na tyle durni ze zaatakowali rzymskie posterunki.

:)
                      • oscar62 Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 26.07.06, 00:25
                        stranger.pl napisał:

> Oskarze myślę że jesteś w błędzie - to nie podróbka. Wśród wasz aż kipi i Żyd
                        > Żydowi wiele może złego zrobić (vide "honorowi aryjczycy" w III Rzeszy np.
                        > Julius Streicher(!) czy Ernst "Putzi" Hanffstaengel, Odilo Globocnik i wielu
                        > innych) - tylko tu na FŚ GW był swoisty konsensus - jednością wobec nocrim.
                        >
                        > Przeciez nawet własnego premiera Izraela swego czasu Żyd zabił a większość
                        > Zydów to (w skrytości?) pochwala.

A JA CI MOWIE, ZE TO KLASYCZNA PODSZYWKA. POZWOLE SOBIE OMINAC TYCH
                        WSPOMNIANYCH "ZYDOW". TO NIE BYLI ZYDZI NAWET GDY KTOS Z NICH MIAL GENETYCZNIE
                        JAKAS KROPLE ZYDOWSKIEJ KRWI. CO DO MORDU RABINA, CZY JA KIEDYS POWIEDZIALEM,
                        ZE NIE MA DRANI WSROD ZYDOW? PAMIETASZ CO POWIEDZIALEM O "NORMALNOSCI" WSROD
                        NARODOW SWIATA?
                        • stranger.pl Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 26.07.06, 00:40
                          To nie mój problem kto jest a kto nie jest Zydem na FS GW!

Wy się zapieracie - tiaa, pamiętam też, że zapieracie się Trockich i innych.
                          Żyd komunista to nie Żyd, ale jak był małym dzieckiem to był Żydem, wstąpił do
                          bolszewickiej partii i mordował "goi" to juz nie Żyd i goje nie magą mieć
                          pretensje do Żydów, ale jak prawo ściga lub przychodzi starość i zbliża się
                          śmierć to kic i wyjazd do Izraela bo nagle odkrywają że oni jednak są Zydami i
                          sa chowani zgodnie z wiarą!

I.Rabin nie był dobrym człowiekiem - znam jego skryte karty z przeszłości, ale
                          większość Żydów cieszyła się jak go zabito! Czy się mylę? Według większości
                          zdradził bo chciał pokoju i ustępstw dla (jak mówi "arap1" na FŚ GW)...
                          karaluchów i szczurów!
                          • oscar62 Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 26.07.06, 11:32
                            CZY TO MADRE, DLA PEWNYCH ARGUMENTOW, MOBILIZOWAC TENDENCYJNE DISINFORMACJE
                            ZALEGLYCH CZASOW? KTO SIE ZAPIERAL, ZE TROCKI BYL ZYDEM? TY JESTES SKRUPULATNY
                            I NAPEWNO ZNAJDZIESZ JAKIEGOS ZYDA CZY DWOCH, KTORZY TO ROBILI. 98% ZYDOW NIE
                            WATPILO W ZYDOWSTWO TROCKIEGO. CZESC Z NICH UWAZALA TO ZA PLUS I INNA CZESC, TA
                            WIEKSZA, ZA UJME. BOJ SIE BOGA, KOLEGO, I PRZESTAN GENERALIZOWAC. NAPEWNO TEZ
                            GDZIES CZYTALES, ZE PEWNI POLACY - CI CO NIE MOGLI WYBACZYC KATOWI - ZAPIERALI
                            SIE DZIERZYNSKIEGO. JA NIGDY NIE POWIEM, ZE WY SIE HURTOWNIE ZAPIERACIE (RASOWO)
                            ZBRODNIARZA, KTORY W BOLSZEWICKIEJ HERARCHII ZOSTAL WYCIAGNIETY NA PIEDESTAL
                            NAJWIEKSZEGO BOHATARA WLASNIE ZA JEGO OGROMNE ZBRODNIE I JEGO POSAGI W ZSRR
                            ROWNALY SIE PRAWIE, ILOSCIOWO, DO POSAGOW LENINA I STALINA.

WIEKSZOSC ZYDOW CIESZYLO SIE NA ZAMACH NA RABINA? JAKA MYLNA KONKLUZJA!
                            DOKLADNIE NAODWROT. PRZYTLACZAJACA WIEKSZOSC UBOLEWALA/UBOLUJE SMIERC SWEGO
                            PREMIERA, NAWET CI KTORZY UWAZALI GO ZA KONTROWERSYJNA OSOBE. ATENTAT NA GLOWE
                            RZADU JEST NIEWYBACZALNY I NARODOWY KONSENZUS JEST JEDNOZNACZNY: IGAL AMIR
                            SKONCY SWOJ ZYWOT W IZOLOWANEJ CELI WIEZIENIA I NIGDY SIE NIE DOCZEKA AMNESTII.
                            WARTO PRZYPOMNIEC, ZE DOZYWOCIE ROWNA SIE, PRZEZ URUCHOMIENIE AMNESTII, 25 LAT
                            WIEZIENIA. GDYBY BYLA U NAS KARA SMIECI ZA TAKIE PRZESTEPSTWO, ZAMACHOWIEC BY
                            SKROBAL ZIEMIE PELNYCH DZIESIEC LAT, WLASCIWIE JEDENASCIE. TYLKO MARGINESOWA
                            GRUPA EKSTERMISTOW JEST ZDANIA, ZE MORDECA IGAL AMIR MIAL RACJE.
                            • stranger.pl Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 26.07.06, 13:08
                              1.Użyłem słów cyt. "...pamiętam też, że zapieracie się Trockich i innych..."

To jest forma liczby mnogiej - nie Trocki (konkretna osoba) ale Trockich czyli
                              multum osób, zbiór osób o pewnej wspólnej czesze, charakterystycznej dla
                              Trockiego tzn. synbolu ale nie chodzi (li) o niego.
                              Nie twierdżę, że się wypieracie Trockiego (Bronsteina) bo byłoby to...
                              niemozliwe - wy się wypieracie jego kumpli a swoich - by nie byc gołosownym
                              przypomnę, że ex-ambasador Izraela Szewach Weissa zasłynął m.in. z mentorskiego
                              pouczania Polaków, jak mają przezwyciężyć swą "antysemicką" przeszłość, jak
                              mają się z nią rozliczać.

Równocześnie zaś ten sam ambasador wyraźnie nie widział żadnej konieczności
                              jakichkolwiek żydowskich samorozrachunków. Przeciwnie, ostro polemizował z
                              prymasem Polski - Józefem Glempem, gdy ten przypomniał o zbrodniach Żydów-
                              komunistów i zaakcentował potrzebę ich rozliczania. Według Szewach Weissa Żyd-
                              komunista automatycznie przestaje być Żydem, więc Żydzi już w ogóle
                              automatycznie przestają być odpowiedzialni za zbrodnie zbolszewizowanych osób
                              żydowskiego pochodzenia.

Cyt.: "formuła głosząca, że Żyd-komunista i ubek jakimś dziwnym sposobem
                              przestawał być Żydem, bo przechodząc na komunizm, wyrzekał się religii
                              żydowskiej. Co ciekawsze, głównymi głosicielami tego typu teorii są najczęściej
                              osoby skłonne równocześnie do najskrajniejszych oskarżeń na temat rzekomych
                              zbrodni "polskiego antysemityzmu" wobec Żydów, ba, doszukiwania się ich
                              rzekomego chrześcijańskiego rodowodu. Absurdy dowodzeń, głoszących, że Żyd,
                              stając się komunistą i ubekiem, momentalnie przestaje być Żydem, można by było
                              obalać na rozlicznych przykładach. Jak na przykład wytłumaczyć to, że tak
                              liczni Żydzi, byli ubecy i KGB-owcy, po straceniu szans na "twórcze" rozwijanie
                              swego bezpieczniackiego zawodu w Polsce czy w Rosji, tak gromadnie pośpieszyli
                              do Izraela. Czy to wraz z utratą bezpieczniackich synekur nagle niespodziewanie
                              budziła się w nich dopiero żydowskość. Przypomnę, że znany izraelski pisarz
                              Amos Oz mówił w wywiadzie dla "Wprost" 2 października 1994 r., że Izrael stał
                              się schronieniem dla co najmniej 20 tysięcy byłych oficerów KGB. Czy to tylko
                              przypadkiem w Izraelu znaleźli schronienie tacy niegdyś zbrodniczy ubecy jak
                              Salomon Morel?! I dlaczego Izrael nie chce wydać Polsce tego rzekomo nie Żyda,
                              bo ubeka i komunistę, Polsce, która ściga go międzynarodowym listem gończym za
                              ludobójstwo?
                              A jak wytłumaczyć to, że najkrwawsi nawet żydowscy zbrodniarze z bezpieki
                              życzyli sobie przed śmiercią żydowskiego pogrzebu religijnego? Tak było w
                              przypadku okrutnego nadrządcy węgierskiej bezpieki w Biurze Politycznym KC WPP -
                              "węgierskiego Bermana" - Mihaya Farkasa. I tak było w przypadku jednego z
                              najokrutniejszych katów Polaków Jacka Różańskiego (Goldberga) - wspomniał o tym
                              prof. Andrzej Paczkowski. W przypadku Różańskiego (Goldberga) miało więc
                              miejsce ciągłe zmienianie przynależności narodowej: najpierw Żyd, potem jako
                              komunista i ubek - już rzekomo nie-Żyd i wreszcie na łożu śmierci - znowu
                              najprawdziwszy Żyd."

www.naszawitryna.pl/jedwabne_881.html
                              2.Oskarze oglądałem waszą TV po zabójstwie I. Rabina - takiego entuzjamu i
                              radości tak wielu nigdzie indziej nie widziałem - tak wielu cieszących się z
                              zabicia przez swojego własnego premiera!
                              • oscar62 Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 27.07.06, 00:28
                                KTO JEST ZYDEM A KTO NIE ROZWIAZAL PEWIEN ADOLFEK. U NIEGO ZYD ZOSTAL ZYDEM
                                NAWET WTEDY GDY JUZ JEGO DZIADEK BYL PRAKTYKUJACYM KATOLIKIEM. U NIEGO NIE BYLO
                                ZADNEGO ZNACZENIA GDY KTOS BYL "EX". KOMUNISTA, SYJONISTA, ORTODOKS, BEZBOZNIK,
                                OBRZEZANY CZY NIE OBRZEZANY - WSZYSCY BEZ WYJATKU BYLI AUTOMATYCZNIE SKAZANI NA
                                SMIERC I DLATEGO JEGO ZNIWO BYLO TAK WIELKIE.
                                CO TO ZNACZY WYPIERAC SIE CZEGOS KTORYM JESTES CZY BYLES? CZY CI CO SIE
                                WYPIERALI SWEGO ZYDOWSTWA ZOSTALI PRZEZ TO PRZY ZYCIU? NO, ZOSTAWMY TO
                                WYPIERANIE. MOIM ZDANIEM - TU SIE NIE ZGADZAM Z SZEWACHEM WEISSEM - ZYD
                                KOMUNISTA NIE PRZESTAJE BYC ZYDEM (MOZE PRZEZ ORTODOKSOW, BEDAC DEKLAROWANYM
                                ATEISTA). TO ZE ATEISTA NA LOZU SMIERCI WRACA DO WIARY SWYCH OJCOW NIE JEST
                                UNIKALNE W ZADNYM NARODZIE I W TYM RZEDZIE U POLAKOW. ZNANY POETA ZYDOWSKO-
                                NIEMIECKI HEINRICH HEINE STAL SIE, W PEWNYM ETAPIE SWEGO ZYCIA, KATOLIKIEM CZY
                                PROTESTANTEM, NIE PAMIETAM, I GDY CIEZKO ZACHOROWAL, SZUKAL ZBAWIENIA OD BOGA-
                                OJCA A NIE OD JEGO SYNA... WIARA W BOGA MOZE BYC WIEC ZMIENNA. TAK SAMO INNA
                                WIARA - WIARA W KOMUNIZM...

A CZY TY WIESZ, ZE CYTOWANY PRZEZ CIEBIE PROF. JERZY ROBERT NOWAK SAM
                                WSPOLPRACOWAL Z POLSKIM KOMUNISTYCZNYM REZIMEM? ZA NAGRODE PRL POSLALA GO NA
                                STANOWISKO DYPLOMATYCZNE W BRATNIEJ REPUBLICE WEGIERSKIEJ. I TO NIE WSZYSTKO,
                                TEN ZYDOZERCA FIGURUJE NA POCZETNYM MIEJSCU W LISCIE ZNANYCH ZYDOW
                                (POLONICA).JAK TO CIE CIEKAWI MOZESZ TAM ZNALEZC TEZ PRAWIE CALA WIERCHUSZKE
                                POLSKIEGO KOSCIOLA...

PRZEZ POZNA NOC (U NAS JUZ 15 PO PIERWSZEJ) NIE MOGE WYTLUMACZYC TA
                                MOJA "PRZYBUDOWKE" ALE TO JEST ZWIAZANE Z TYM POZOWANYM "ZYDEM" I CO SIE Z
                                TEGO WYTWORZYLO...

DOBREJ NOCY.

WIDZIALES WIELE CIESZACYCH SIE ZYDOW PO ATAKU NA RABINA? BIERZ 20-30
                                FILMOWANYCH-USMIECHNIETYCH LUDZI I JUZ MASZ "WIELU"...
                    • blazare Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 26.07.06, 04:54
                      oscar62 napisał:

> TYLKO POZUJE ZYDA.

Następny crassusowy głupek ;) Specjalnie dla potrzeb udawania Żyda na
                      zapyziałym forum pełnym zakompleksionych idiotów nauczyłem się hebrajskiego...
                      Ludzie, czy wy ich rozumiecie, bo ja doskonale ;)

Nehemiasz
                      • oscar62 Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 26.07.06, 12:03
                        blazare napisał:

> oscar62 napisał:
                        >
                        > > TYLKO POZUJE ZYDA.
                        >
                        > Następny crassusowy głupek ;) Specjalnie dla potrzeb udawania Żyda na
                        > zapyziałym forum pełnym zakompleksionych idiotów nauczyłem się
                        hebrajskiego...
                        > Ludzie, czy wy ich rozumiecie, bo ja doskonale ;)
                        >
                        > Nehemiasz

CIEKAWE, CIEKAWE... MOZE TAK SIE POTRUDZISZ WYJASNIC CZEGO TY ROZUMIESZ
                        DOSKONALE?

W TO CI WIERZE, ZE NIE TYLKO DLA "SPALAZIEGO" FORUM PODUCZYLES SIE
                        HEBRAJSKIEGO. BYLY NAPEWNO JESZCZE PRZYCZYNY...
                        • marouder [...] 26.07.06, 12:07
                          • oscar62 Re: On nie jest Zydem Oskarze, to troll nie lubia 26.07.06, 12:29
                            marouder napisał:

> po rowno przez Polakow i Zydow.
                            > Sprawia mu radosc irytowanie ludzi, doprowadzanie do klotni miedzy rozmowcami.
                            > Jak kameleon przybiera barwy otoczenia aby tym latwiej sprowokowac awanture.
                            > To chory czlowiek. Wyrzucono go z wszystkich forow na jakich bywal.
                            > Wejdz pod ten adres i przeczytaj jego wyznania.
                            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=45852795

DZIEKUJE. JA TO WYNIUCHALEM PRZED JEGO WYZNANIEM.
                            • oscar62 Re: Do Strangera 26.07.06, 12:42
                              CO TY NA WYKRYCIE PRZEZ MAROUDERA WYSPOWIEDZI TEGO "ZYDA-ANTYZYDA". A WIEC
                              TROCHE ZA WCZESNIE ZACZELES, PRZYJACIELU, BUDOWAC NA TYM TLE SWE PRZYBUDOWKI.
                              CZYZBY NIE?
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=45852795
                              • stranger.pl Re: Do Strangera 26.07.06, 12:56
                                ? Twój cyt.; "(...)A WIEC TROCHE ZA WCZESNIE ZACZELES, PRZYJACIELU, BUDOWAC NA
                                TYM TLE SWE PRZYBUDOWKI. CZYZBY NIE?"

Nie wiem o co ci chodzi - jakie przybudówki? Czego tyczy ta "aluzja"?
                          • krystian71 a troll ? Co to za narodowosc ? 26.07.06, 12:35

• marouder jak sie zaprzyjaznisz z majonezem krystek... 26.07.06, 12:50
                              ..to dostaniesz od niego od razu ze 3, 4 odpowiedzi jakiej jest narodowosci.
                              I poniewaz bedzie tych odpowiedzi tyle, to zapewne bedziesz nimi bardziej
                              usatysfakcjonowany niz odpowiedziami, jakich ja moglbym ci udzielic:))
                              • krystian71 Re: jak sie zaprzyjaznisz z majonezem krystek... 26.07.06, 13:52
                                nie na taka odpowiedz liczylem.
                                zwrocilem ci tylko uwage ,na brak logiki TWOJEGO postu , cytuje z pamieci
                                " majonez? To nie Zyd , to jest troll"
                                tak jakbys nigdy zydowskiego trolla na forum nie ogladal.

Poza tem, chyba wczoraj rozmawialismy wlasnie na ten temat , jak sie ma do
                                obiektywnej rzeczywistosci to,co sami o sobie uczestnicy forum pisza.
                                I chyba wyrazilem sie jasno ,ze nie na tym swoje przekonania buduje.

Dlaczego sugerujesz mi zaprzyjaznienie sie z majonezem?
                                Uznales,ze jestem tak naiwny jak Dana, tylko a rebous ,ktora zakochala sie w
                                majonidesie po pierwszej serii jego antypolskich postow ?
                                Nie moge sobie zwyczajnie z boku poobserwowac z rozbawieniem jak sie wzajemnie
                                naparzacie i wzajemnie zarzucacie sobie nieskutecznosc metod wlasnej
                                propagandy .?
                                Markuss Danie , a majonez Markussowi
                                To dalej zostaje TYLKO propaganda.
                                Czyli informacja,ktora z zalozenia czemus sluzy , a nie tylko czystej prawdzie
                                Nie uwazasz?
                                • dana33 Re: jak sie zaprzyjaznisz z majonezem krystek... 26.07.06, 14:00
                                  hahaha..... wy tu od dwoch dni krystek krzyczycie o moim zachwycie nad jakims
                                  tam majonezikiem (czyzby to nechemiasz pod jakims innym nikiem?) a nwet juz o
                                  moim zakochaniu sie w nim, tylko ze jak prosze o jakis link do tych moich
                                  zachwytow, bo nikak nie pamietam czegos takiego, to nagle cisza, linku nie ma,
                                  jak ty to mowisz krystek: ryj w wiadro....
                                  nu, klamczuchy patologiczne....
                                  • krystian71 Re: jak sie zaprzyjaznisz z majonezem krystek... 26.07.06, 14:41
                                    ani mi sie sni linkow tobie podrzucac , swoj czas cenie i swoje wiem.A
                                    majmonides rzeczywiscie pod roznymi nickami pisal , tylko,ze kazdy o tym wie .
                                    A ty udajesz,ze nie
                                    • dana33 Re: jak sie zaprzyjaznisz z majonezem krystek... 26.07.06, 14:53
                                      nu, jak to zwykle u was, krystek..... powtarzacie w kolko to samo klamstwo,
                                      ktorego oczywiscie nie mozecie udowodnic. metoda znana mi dobrze..... :)))
                                      jak juz pisze, cala ta twoja grupa to homo ledwo sapiens...
                                • i-love-2-bike Re: jak sie zaprzyjaznisz z majonezem krystek... 26.07.06, 15:07
                                  krystian71 napisała:

> nie na taka odpowiedz liczylem.
                                  > zwrocilem ci tylko uwage ,na brak logiki TWOJEGO postu , cytuje z pamieci
                                  > " majonez? To nie Zyd , to jest troll"
                                  > tak jakbys nigdy zydowskiego trolla na forum nie ogladal.
                                  >
                                  >he,he dobrze mowisz i zobacz kto tak tu szaleje na widok tego trola,a ociera
                                  pot z czola dany i arapa jak sie zmecza udawaniem patriotow,tylko jakich:) oj
                                  wej chyba ktos sie objadl macy i mu pot splywa po glacy;)
                              • blazare Re: jak sie zaprzyjaznisz z majonezem krystek... 26.07.06, 20:01
                                marouder napisał:

> ..to dostaniesz od niego od razu ze 3, 4 odpowiedzi jakiej jest narodowosci.

Moim przyjaciele wiedzą kim jestem i znają moje nazwisko, więc nie mają
                                kłopotów z identyfikacją mojej narodowości ;) A swoją drogą to powiedz tak
                                szczerze marouder, dlaczego z zapałem godnym lepszej sprawy, jak maszynka
                                powtarzasz, że nie jestem Żydem? Od kilku miesięcy każdy mój post opatrzasz
                                dokładnie tą samą informacją, wydaje się więc mało prawodpodobne, żeby na
                                forach był jeszcze ktoś, kto nie miał okazji zapoznać się z zaklinaniem
                                rzeczywistości w twoim wykonaniu. Gdy piszę po hejbrajsku, twierdzisz, że
                                używam Google do wyszukiwania tekstów ;).. Gdy jako jedyny mna forum tłumaczę
                                izraelską propagandówkę na język polski, wszyscy udają, że nic się nie dzieje.,
                                choć teksty hymnów IDF są nieosiągalne w sieci. Nawet gdybym pokazał ci
                                siusiaka i dokumenty, to i tak pewnie znalazłbyś dziurę w całym.

Myślisz, że ludzie są tak głupi i nie rozumieją czym jest "Marcus_Crassus" dla
                                którego robisz z siebie błazna?

Nehemiasz
                        • blazare Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 26.07.06, 20:06
                          oscar62 napisał:

> BYLY NAPEWNO JESZCZE PRZYCZYNY...

Dlaczego wasze pokolenie jest tak cholernie podejrzliwe? ;)

Nehemiasz
                  • blazare Re: w IDF nie ma jednostki "Magal" 26.07.06, 04:51
                    stranger.pl napisał:

> Ale dlaczego ty (Żyd) obrażasz Danę (Zydówkę) słowem "suka"?

Nie lubię gdy ktoś kłamie w żywe oczy i robi ze mnie durnia, to wszystko. Za
                    bycie Żydem ulg nie przyznaję...

Nehemiasz
                    • dana33 [...] 26.07.06, 12:25
    • marouder No i co towarzystwo?Troll buzdygan/majonez... 26.07.06, 01:23
      ...nakarmiony?
      • abstrakt2003 nikt niczego nie udowodnił. 26.07.06, 06:55
        nie jesteśmy w stanie zwryfikować niczego.
        • marouder [...] 26.07.06, 12:10
          • abstrakt2003 co tu było napisane? 26.07.06, 13:21

• marouder Re: co tu było napisane? 26.07.06, 13:24
              Tylko link na osla do postu majoneza przyznajacego sie do trollowania na wielu
              forach.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=45852795
              • blazare Re: co tu było napisane? 26.07.06, 19:50
                marouder napisał:

> Tylko link na osla do postu majoneza przyznajacego sie do trollowania na wielu
                > forach.

LOL.. A gdzie ja coś takiego napisałem? ;) Przytoczony przez ciebie tekst
                traktuje o czymś zupełnie innym, a mianowicie o nadreprezentacji polskich Żydów
                mieszkających w Izraelu na - było nie było - polskich forach dyskusyjnych i
                ich "zabawie" polegającej na podawaniu się za Polaków.

Nehemiasz
                • abstrakt2003 dobra kolego 26.07.06, 20:05
                  możesz gadać co chesz ale jedno nie ulega wątpliwości - jesteś trolem.
                  • blazare Re: dobra kolego 26.07.06, 20:09
                    abstrakt2003 napisał:

> jesteś trolem.

No dobrze... Skoro tak uważasz, to znajdź następny tekst/piosenkę/filmiki w
                    języku hebrajskim i przekonaj się kto go najszybciej i nasprawniej
                    przetłumaczy, a następnie zadaj sobie pytanie, czy troll podszywający się za
                    Żyda potrafi posługiwać się hebrajskim lepiej od kobiety, która choć twierdzi,
                    że mieszka w Izraelu 30 lat, nie wie, jak jest "cukier" po hebrajsku..

Albo powiedz wprost, że crassusu płacą ci za bycie "filosyjonistą" ;)

Nehemiasz
                    • abstrakt2003 no i co z tego że znasz (?) hebrajski 26.07.06, 20:38
                      czy znajomość hebrajskiego wyklucza trolowanie? Napewno nie.
                      PS
                      Tak! Co miesiąc mam na konto przelw w wysokości 10000$ za bycie filosyjonistą!
                      • blazare Re: no i co z tego że znasz (?) hebrajski 26.07.06, 21:15
                        abstrakt2003 napisał:

> Tak! Co miesiąc mam na konto przelw w wysokości 10000$ za bycie filosyjonistą!

Jeśli za wspierasz crassusow za darmo to wybacz, ale jestes idiota ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka