Gość: Adaś. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.09, 18:02 Howk, Macie jakiś pomysł na zdławienie R6 (rocznik 2000) do 80KM? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzakas Re: Dławienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 20:59 Przerobic manetke by sie otwierala w 60% chyba najprosciej :O ale co to za sens dusic motor :O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś. Re: Dławienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.09, 21:31 Wytłumaczę to tak, Jest ktoś mega uparty, który już wybrał i nie zmieni zdania. Musi być to R6 i basta. Taki już ten człek jest. No, ale będzie to jego pierwszy motocykl jaki kupi, a jako, że zdaje sobie sprawę z tego co to za maszyna sam wyszedł z inicjatywą "da się go zdławić? Żebym przez pierwsze dni z nieuwagi nie odkręcił go za mocno, ale żebym po pewnym czasie mógł to cofnąć?". Dlategoż po to jest tu owe pytanie zadane przeze mnie ;). Odpowiedz Link Zgłoś
yamasz Re: Dławienie 23.12.09, 22:36 Nie wiem jak R6 ale sporo motocykli było dlawionych na rynek niemiecki czy włoski. Proponuje abyś udał się do salonu - serwisu Yamahy, na pewno podpowiedzą jak to zrobić, aby odbyło się bez szkody dla motocykla i było odwracalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś. Re: Dławienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.09, 17:35 Tzn, jak? Nawiercić otwór i zrobić mu blokadę mechaniczną? jakaś śrubka albo co? W sumie to silnik jest na gaźnik, da się jakoś go ustawić, żeby "otwierał" się do pewnego momentu? (oczywiście taki zabieg tylko u mechanika). Odpowiedz Link Zgłoś
yamasz Re: Dławienie 25.12.09, 21:37 Z tego co mi wiadomo, to zmienia się dysze w gaźnikach, na takie z mniejszą średnicą. Jednak, jak już wczesniej wspomniałem ASO będzie najlepszym źródłem informacji. Nie radze dawać motocykla do mechanika, który nigdy nie przeprowadzał takiego zabiegu, a na rzucone hasło powie "coś się wymyśli". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzakas Re: Dławienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.09, 23:52 Mi sie nie podoba dlawienie bo wtedy wiecej pala :O mialem taz zdlawiona honde cb 450 byla dlawiona na walku rozrzadu z czasem stalo sie to dla mnie cierpieniem mocy w h... mnie a palila w h... wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Dławienie IP: *.centertel.pl 25.12.09, 08:27 Gość portalu: dzakas napisał(a): > Mi sie nie podoba dlawienie bo wtedy wiecej pala :O mialem taz zdlawiona honde > cb 450 byla dlawiona na walku rozrzadu z czasem stalo sie to dla mnie > cierpieniem mocy w h... mnie a palila w h... wiecej. No tak, wigilia, północ sie zbliza. Odpowiedz Link Zgłoś