Dodaj do ulubionych

Teatr Rozmaitości

31.12.04, 13:59
Nie rozumiem dlaczego ciągle czepiacie się Grześka Jarzyny, który jest jednym
z najlepszych reżyserów teatralnych w Polsce.
Za jeden z najlepszych uważam także Teatr Rozmaitości. Ciekawa jestem co
sądzicie o tym Teatrze, bo ja jestem pełna podziwu. Teatr przez duże T!
Pozdrawiam Was jeszcze skretyniała Justyna
Obserwuj wątek
    • Gość: Waleria Re: Teatr Rozmaitości IP: *.future-net.pl 31.12.04, 14:31
      Zgadzam się! To najlepszy teatr w Warszawie z doskonałą ekipą aktorską i
      doskonałymi reżyserami - Warlikowski, Jarzyna a gościnnie Lupa! Zaliczyłam już
      kilka przedstawień TR i za każdym razem jestem pod wrażeniem, widziałam
      słynnego Hamleta Warlikowskiego, Bachantki, Beztlenowce, Oczyszczeni, niedługo
      idę na "Stosunki Klary"! Jestem nawet w stanie siedzieć na tych słynnych
      plastikowych niewygodnych krzesełeczkach przez prawie trzy godziny, bo tyle
      przeciętnie trwa spektakl! Wypowiadam się oczywiście tylko i jedynie w swoim
      imieniu ale patrząc na tłumy w TR na każdym spektaklu to ma ten teatr wielkie
      grono swoich fanów! Oby tak dalej!
    • Gość: endimione Re: Teatr Rozmaitości IP: *.acn.waw.pl 31.12.04, 16:00
      Skretyniała? Rozmaitości?
      Jak to się mówi - przez grzeczność nie przeczę... :-)
      • Gość: Tośka Re: Teatr Rozmaitości IP: *.future-net.pl 31.12.04, 17:02
        Endymione! A co masz przeciwko Rozmaitościom? Ja też uważam, że to najlepszy
        teatr ale oczywiście nie będę nikomu narzucać swojego zdania! Każdy może
        oglądać to co chce i chodzić do jakiego chce teatru i wszelkie epitety są
        trochę nie na miejscu! A więc ta cała dyskusja jest trochę dziwaczna!
        • jakusia Re: Teatr Rozmaitości 31.12.04, 17:08
          Niby dlaczego dziwaczna? Teatr Rozmaitości jest moim ulubionym Teatrem,
          Grzegorz Jarzyna ulubionym reżyserem, chcę zobaczyć czy są ludzi, którzy też
          lubią ten teatr. Gdzie widzisz tutaj jakąkolwiek dziwaczność?
          • Gość: Tośka Re: Teatr Rozmaitości IP: *.future-net.pl 31.12.04, 17:34
            Jakusia! Napisałam, że dziwaczna wcale nie dlatego, żeby Ciebie obrażać bo ja
            też jestem wielką fanką tego teatru i chodzę na każde przedstawienie!
            Przewidywałam bowiem falę oburzonych głosów łajających nas za spaczone gusty i
            dlatego dodałam, że każdy ogląda to co chce i nikt nie ma prawa drugiego
            krytykować! Zapewniam Cię, że TR ma swoją grupę wielbicieli, którzy zapełniają
            salę i bardzo się z tego cieszę!
            • jakusia Re: Teatr Rozmaitości 31.12.04, 18:32
              Wybacz, ten dzień mnie tak rozbraja dzisiaj.Nerwowa jestem:-)

Cieszę się niezmiernie, że TR ma tylu fanów.Mam nadzieję, że tak pozostanie , a
              ich liczba będzie tylko wzrastała:-)
              • Gość: Tośka Re: Teatr Rozmaitości IP: *.future-net.pl 31.12.04, 18:50
                No, to jesteśmy pogodzone! A co życzymy TR na następny rok? Chyba takich
                udanych przedstawień jak dotychczas, genialnych aktorów jak dotychczas, tłumów
                widzów no i trochę wygodniejszych krzesełek, bo te obecne są okropne! A Tobie
                udanego Sylwestra!!!
                • jakusia Re: Teatr Rozmaitości 31.12.04, 20:04
                  Dzięki i wzajemnie!!!!
                  A czego życzę TR?
                  Aby ludzie tworzący ten Teatr nigdy nie przestali wierzyć w to co robią, nie
                  przestali kochać tego w co wierzą i nigdy nie zapomnieli o swojej miłości.
                  No i wygodniejszych krzesełek;-)
                  • jasiek_natolin Re: Teatr Rozmaitości 01.01.05, 09:52
                    Dziewczyny,nie przesadzajcie z tymi wykrzyknikami!!!
                    Jak bogowie z Rozmaitości to przeczytają,to poczują się tak dowartościowani,że
                    żaden dobry spektakl z ich pracy już nie powstanie.Wiadomo,że przechwalony
                    artysta deprawuje się raz dwa .
                    Tym bardziej,że ja aż tak wielu powodów do tych pochwał nie widzę,owszem
                    powstają tam niezłe przedstawienia,ale tylko trzy są naprawdę bardzo dobre.
                    Poza tym aktorzy Rozmaitości,wbrew temu,co deklarowali przez lata,porozłazili
                    się po rozmaitych telenowelach,co im może ujmy nie przynosi,ale jednak nie jest
                    przyjemne oglądać niektórych znakomitych aktorów TR w otoczeniu
                    przygnębiających aktorzyn,jakie powyrastały na serialowe gwizady.Dobrze,że
                    przynajmniej Cielecka trzyma się swoich zasad.
                    Trochę więc rozsądku w wygłaszaniu zachwytów nad TR bardzo się przyda. I nie
                    mówcie,że teatr ten ma garstkę wiernych fanów,bo tych fanów jest mnóstwo,a jest
                    ich mnóstwo dlatego,że wytworzyła się moda na Rozmaitości.
                    Słyszę,że "Makbet" będzie pokazywany w jakiejś starej fabryce...Może ktoś z
                    Rozmaitości wpadnie na pomysł,żeby zrobić przedstawienie w jakimś gnijącym
                    szalecie od lat niewykorzystywanym?Tyle jest tych szaletów w mieście,jeszcze
                    więcej niż starych fabryk przecież!To dopiero byłaby awangarda!
                    • Gość: Femina Re: Teatr Rozmaitości IP: *.future-net.pl 01.01.05, 11:09
                      Granie w telenowelach wcale ujmy nie przynosi a daje tym ludziom niezłe
                      pieniądze i tylko kłamca i obłudnik się do tego nie przyznaje! Zarówno
                      Ostaszewska jak i Poniedziałek otwarcie to powiedzieli i chwała im za to, że
                      nie kłamią! Wg mnie nie tylko trzy przedstawienia są dobre ale większość tam
                      wystawianych, no ale niech każdy ocenia wg własnego gustu! TR gra w plenerze
                      nie dlatego, że wprowadza nową modę ale dlatego, że mieści się w maleńkiej
                      siedzibie na Marszałkowskiej, gdzie aby powiększyć scenę trzeba likwidować
                      rzędy widowni /"Oczyszczeni"/! Dlatego "Dybuk" będzie prezentowany na
                      Ząbkowskiej w Fabryce Wódek i to nie jest żaden snobizm ale proza życia! No ale
                      każdy może sądzić co chce! Ja też lubię TR ale lubię też inne teatry
                      warszawskie!
    • Gość: krakowianka Re: Teatr Rozmaitości IP: *.76.classcom.pl 09.01.05, 09:55
      Cudownie zakończyłam stary rok bo byłam w Rozmaitościach na "Burzy " (
      wreszcie ) Wspaniały spektakl. Aktorzy perfekcyjni. A propos czy Warlikowski
      reżyseruje w Nowym Yorku ? Krakowianka
      • jasiek_natolin Re: Teatr Rozmaitości 09.01.05, 10:38
        Teraz to Warlikowski reżyseruje w Krakowie,Krakowianko.
        • Gość: agna Re: Teatr Rozmaitości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 11:24
          w lutym zdaje się ma byc premiera "krum" w reż .warlikowskiego,tak??a co
          rezyseruje w krakowie?
          • Gość: Tośka Re: Teatr Rozmaitości IP: *.future-net.pl 09.01.05, 11:47
            Premiera sztuki "KRUM" Hanocha Levina odbędzie się 26 lutego 2005. Korzystam z
            wydrukowanego repertuaru TR dostępnego w siedzibie teatru, reżyseruje
            Warlikowski a przedstawienie realizowane jest we współpracy ze Starym Teatrem z
            Krakowa. W roli głównej wystąpi Jacek Poniedziałek, który jest jednocześnie
            tłumaczem tej sztuki!
            • jasiek_natolin Re: Teatr Rozmaitości 09.01.05, 11:54
              Na stronie intrnetowej Starego Teatru jest z kolei napisane,że premiera
              odbędzie się 3 marca w Warszawie i 12 marca w Krakowie.
        • Gość: krakowianka Re: Teatr Rozmaitości IP: *.76.classcom.pl 09.01.05, 14:05
          Dzięki za informację o Warlikowskim - nie będę musiała jechać do W-wy aby
          zobaczyć Kruma.
          Ale czy reżyserował Fedrę w N-Yorku? Czytałam o tym kiedyś w prasie- jestem
          jego fanką i chcę wiedzieć co robi jako reżyser - of course.
          • axur wow i ach ach 10.01.05, 09:42
            Niestety, Cieleckiej (Małgorzacie - notabene - jak o nhiej powiedzieli kiedyś w
            radiu) też się zdarzyło, był taki serial "Defekt", coś potwornego, fabuła
            naciągana, aktorstwo gorsze niż w M jak Miłośc, a grali właśnie Fronczewski,
            Cielecka, Chyra (tendencyjne obsadzanie tej parki razem), jedynie Zapasiewicz
            się wybronił chociaż wcale nie musiał, bo nudą wiało na kilometr.

Granie w serialach (mówię o uznanych aktorach teatralnych) nie byłoby takie
            złe, gdyby seriale były na poziomie. Dla mnie nie do pojęcia jest np. Dominika
            Ostałowska, aktorka przeważnie znakomita w teatrze, która w wyżej wymienionym
            serialu daje popis aktorskiej amatorszczyzny. I to uważam za godne potępienia.
            • jasiek_natolin Re: wow i ach ach 11.01.05, 00:00
              Cóż,Ostałowska musi dostroić się do poziomu swych partnerów,trudno
              przecież ,żeby oni mieli jej dorównać.Nawet ,gdyby dostali pozwolenie
              szanownego pana "reżysera",to przecież jako aktorzy nie dorastają Ostałowskiej
              do pięt.
              • jasiek_natolin Re: wow i ach ach 11.01.05, 00:05
                Axur,jak możesz pisać tak źle o Cieleckiej!?! Ja jej jeszcze nie widziałem w
                złej roli czy nawet w złym przedstawieniu. A serial to w końcu nie telenowela.
                • Gość: Hubercik Ostałowska u Jarzyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 13:49
                  Zoabczymy co powiecie jak wkrótce Ostałowska zagra u Jarzyny...!
                  • jakusia Zmiana tematu... 11.01.05, 15:39
                    Jarzyna Jarzyną, a Lupa? Co o nim sądzicie?I czy widzieliście Stosunki Klary?:-)
                    • Gość: Waleria Re: Zmiana tematu... IP: *.future-net.pl 11.01.05, 17:20
                      Byłam w niedzielę 9 stycznia na "Stosunkach Klary", fantastyczne przedstawienie
                      z rewelacyjnie grającą Mają Ostaszewską w głównej roli! Znakomite aktorstwo
                      innych wykonawców: Jacek Poniedziałek, Maria Maj, Aleksandra Konieczna, Mariusz
                      Benoit no i sam mistrz Krystian Lupa pojawiający się w epizodzie /to ten od
                      rzucania czymś tam w A.Konieczną/!Polecam!
                      • Gość: chameau Re: Zmiana tematu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 20:53
                        Dziwie sie sobie (dotad) ze ze Stosunkow Klary nie wyszlam w okolicach polowy.
                        Nawet sprawnie zrobione, aktorsko tez niezle ale sam tekst - litosci.
                • axur Re: wow i ach ach 12.01.05, 09:54
                  Eee, ja bardzo cenię Cielecką; to serial był fatalny i naprawdę nikt tam się
                  nie popisał. On była, jak na swoje możliwości, wyjątkowo drętwa, tak mnie to
                  zdumiało, że nie zdążyłam jej potępić.
                  A napisałam to z umiłowania prawdy, bo nie można mówić, że "jedyna Cielecka się
                  nie dała..." ;)

A wiesz, że na jednych zajęciach, jeszcze na pierwszym roku, oglądaliśmy
                  nagrania z Olsztyna, z "Śpiewajmy Poezję" (przełom lat 80 i 90), gdzie śpiewała
                  młodziutka Cielecka (wyjątkowo bezpretensjonalnie). Wszyscy mężczyźni, na czele
                  z wykładowcą, zarządzili poowtórkę tego fragmentu.
                  • jasiek_natolin Re: wow i ach ach 13.01.05, 01:36
                    Trudno im się dziwić.
    • Gość: Don Giovanni Re: Teatr Rozmaitości IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.05, 14:30
      Oto Jarzyny stawanie na uszach:
      www.e-teatr.pl/pl/artykuly/17636.html
      • Gość: Tośka Re: Teatr Rozmaitości IP: *.future-net.pl 26.10.05, 14:59
        No i co w tym złego? Jeśli będą chętni /a sądzę, że takowi się znajdą/ to TR
        zarobi pieniądze a snobi będą usatysfakcjonowani! Ale dotyczyć to będzie na
        pewno sztuk maleńkich bo nie sądzę, żeby np takiego "Kruma" czy "Oczyszczonych"
        można było grać w domowym zaciszu!
        • Gość: jest lepszykwiatek Re: Teatr Rozmaitości IP: *.umcs.lublin.pl 26.10.05, 18:05
          www.e-teatr.pl/pl/artykuly/17261.html
          (Propagadndówa w TR)
          i co wy na to?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka