Dodaj do ulubionych

Teatr Polonia

21.07.06, 14:26
No właśnie. Nie byłem tam nigdy, nie stac mnie na te przyjemność, poczekam,
aż wprowadzą wejściówki. Cena premierowego pokazu "Trzech sióstr" z kosmosu
wzięta (500 zł). Ale mimo tego, że nie bywam w Polonii, bardzo mi żal Jandy i
tego, jak została potraktowana przez członków wspólnoty mieszkaniowej. Co
ważniejsze: 12 miejsc parkingowych, czy teatr? Gorzko.

KRYCHA, WALCZ!!!
Obserwuj wątek
    • babusz Mieszkancy popieram Was 22.07.06, 09:08
      Chce w tym miejscu wyrazic moje poparcie dla Was, mieszkancy przy ulicy
      Pieknej, ktorych zwykle, zyciowe, skromne potrzeby mialyby ustapic przed
      nonszalancja pani Jandy.
      Byc moze ignorowanie Wielkiej Sztuzki Pani Jandy to barbarzynstwo. Na pewno
      barbarzynstwem jest ignorowanie i bagatelizowanie podstawowych potrzeb
      zyciowych malego, skromnego czlowieka. Nie dajcie sie mieszkancy.
      • 374.4w Re: Mieszkancy popieram Was 22.07.06, 12:07
        czytałam, że podwórko, które jest kościa niezgody nie nalezy do wspólnoty tylko
        do gminy. Protest więc trzeba rozpatrzyc, bo takie przepisy, ale wspólnota wiele
        do gadania nie ma.
        To nieistotne czy chodzi o teatr Jandy czy inne przedsięwziecie, u nas trudno
        cokolwiek zrobic , bo zawsze znajdzie sie protestujaca grupa. Dla zasady
    • Gość: jasnowidz KJ Wygra!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 18:21
      Czuję gorycz. Polska bezinteresowna zawiść, agresja, nietolerancja, zwłaszcza,
      jeżeli ktoś ma własną inicjatywę, coś próbuje robić. Nieprzespane noc? Wysiłek?
      Nerwy i zdrowie? Pieniądze? Kogo to? Argumenty Wspólnoty są irracjonalne. Jeżeli
      do Teatru będzie się wchodzic od Marszałkowskiej przez szklany tunel, nikomu to
      nie będzie przeszkadzać. Ale to wyłącznie złośliwość. Bardzo współczuję
      Krystynie Jandzie. Wierzę, że wygra.
    • wampuka Re: Teatr Polonia 22.07.06, 21:10
      KRYCHA, WALCZ!!! (ściągnięte z jakiegoś wpisu na jakimś forum, chyba na
      gazecie.pl; spodobało mi się, to tu wpisuję, bo to też moje zdanie :))
      • Gość: FAN Re: Teatr Polonia IP: *.aster.pl 23.07.06, 13:07
        Kryśka trzymaj się!!!
    • Gość: m. Re: Teatr Polonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 08:21
      Co do ceny premiery to- popyt dyktuje podaż. Ot i wszystko. Nie musimy upierać
      się żeby być na premierowym przedstawieniu, a komu zależy na tym, żeby być tam
      i poprzechadzać się w cieniu zaproszonych gości sam do ich grona nie należąc
      niech zapłaci. A my możemy wybrać się na któreś tam przedstawienie po
      premierze. To jeden. A dwa- przerażające jest postępowanie wspólnoty
      mieszkaniowej. Byłam w teatrze polonia, nie raz, i nigdy nie byłam świadkiem
      jakiegoś nietakiego zachowania publiczności na podwórku teatru- wręcz dziwiło
      mnie że tyle osob może być tak cicho. A takie przedsięwzięcia to cena
      mieszkania w centrum dużego miasta, więcej- w centrum stolicy Polski, a wręcz-
      w centrum Polski, bo już bardziej w centrum niż na placu konstytucji chyba nie
      można być. Co do poziomu zakłóceń mieszkańcy z oknami wychodzącymi na podwórze
      powinni chyba porozmawiać z tymi których okna wychodzą na marszałkowska- mam
      prawo tak pisać, bo byłam jednym z nich (auta, autobusy, tramwaje i tłumy od
      rana do nocy, poziom hałasu na pewno przekraczający normy)- na podwórzu w
      porównaniu z tym jest cicho nieomal jak w lesie. A'propos lasu- to właśnie
      jeśli ktoś ceni ciszę i spokój to powinien mieszkać pod kabatami albo w puszczy
      białowieskiej, a nie w hałaśliwym centrum (zresztą za cene takiego mieszkania w
      tym punkcie mógły kupić pewnie i ze dwa w jakimś cichszym...). Co do miejsc
      parkingowych- to tam, na tym podwórzu i tak ich prawie nie było- policzyłam
      sobie kiedyś- i starczało ich może dla ułamka mieszkańców, jestem tego pewna. I
      pewnie ten ułamek podburzył resztę. Niestety w przepisach o wspólnotach
      mieszkaniowych, to prawie jak w szlacheckim sejmiku- prawie jak liberum veto...
      (choć ja jako członek wspólnoty w innym miejscu nie mogę się doprosić od pół
      roku o skoszenie trawnika... ale nie o tym chciałam...). Serce boli jeśli
      pomyśleć, że tak wielkie i realizowane z ogromnym sercem i zapałem przez tylu
      ludzi, którzy od ponad roku żyją tylko tym, przedsięwzięcie może się rozpaść
      przez kilka miejsc do parkowania i złośliwość paru osób, które pewnie w życiu
      nie były w teatrze. I jeszcze jedno- osoba tej klasy aktorskiej, tego uznania i
      sławy, i o takiej pozycji, jaką na polskiej scenie i "rynku" ma pani Krystyna
      Janda- w "normalnym" kraju nie musiałaby się z nikim użerać, o nic zabiegać,
      wyprówać sobie żył dla realizacji takiego przedsięwzięcia w takim miejscu, bo
      poprostu byłoby ją najnormalniej w świecie stać na wybudowanie przyzwoitego
      teatru w dowolnie wybranym przez siebie miejscu bez konieczności zabiegania o
      te wszystkie dotacje, sponsorów, pomoc i wspomoc. Czytając o tym aż chciałoby
      się żeby mieszkańcom tej wspólnoty zafundowano na "ich" podwórku supermarket,
      tak jak było pierwotnie w planach- możeby wtedy docenili, że teraz mają całkiem
      nieźle (jak w dowcipie o Żydzie i kozie...). Mam nadzieję, że problem zostanie
      rozwiązany po myśli twórców teatru. TRZYMAM KCIUKI MOCNO< PANI KRYSTYNO, I
      PODZIWIAM PANIĄ I PANI WSPÓŁPRACOWNIKÓW BARDZO!!!
      • debina6 Re: Teatr Polonia 27.07.06, 10:34
        a czy nie można tych miejsc parkingowych umieścić na widowni? Ludzie by po
        prostu wjeżdżali do teatru w trakcie przedstawienia, coś by obejrzeli, by się
        może zaciekawili. Mógłby taki Wojcieszek np. i jakąś sztukę napisać z tymi
        ludźmi w rolach głównych, z księdzem homofobem, zakonnicą lesbijką i co on tam
        jeszcze lubi. Pełny realizm, autentyczne klaksony, problemy zmotoryzowanych w
        wwie - moim zdaniem kapitalny temat. A gdyby jeszcze Wojcieszek reżyserowanie
        tego tekstu oddał np. Klacie sukces byłby murowany: seks na dachcach
        samochodów, wykorzystanie, powiedzmy, rur wydechowych w sposób... zaskakujący.
        Nagle anonimowi dotąd mieszkańcy stają się gwiazdami i
        pupilami "Gali", "Wysokich obcasów", zmieniają samochody na lepsze, błogosławią
        Jandę... Co myślicie?
        • konop Re: Teatr Polonia 27.07.06, 13:04
          Stary! Ty to masz pomysły! I to w taki upał....
          • vlady Re: Teatr Polonia 27.07.06, 13:10
            Mysle ze to forum nalezaloby zlikidowac i zalozyc nowe, albo to nazwac jakos
            inaczej bo cholernie daleko tu do TEATRU
            • Gość: xyz do vlady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 14:51
              to zaloz, w czym problem? sadzac po twoich wpisach na forum ksiazki odnosze
              wrazenie, ze lubisz glownie krytykowac. bez odbioru.
              • vlady Re: do vlady 27.07.06, 21:25
                O nie, zatkalo mnie, ale mi nagadales, musze przemyslec swoje okropne
                postepowanie, bo niedlugo nikt mnie nie bedzie lubil...
                Kochanie, nie jestem tu pierwsza osoba ktora krytykuje to forum, wczytaj sie na
                powaznie a nie szczekaj jak pinczerek. To jest forum TEATR wiec przeparaszam za
                ten wpis
      • Gość: tratata Re: Teatr Polonia IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.08.06, 15:23
        tylko jedna rzecz prosze mi wyjasnic - istote szkalnego tunelu; nie rozumiem PO
        CO TUNEL skoro
        -da sie wejsc bez tunelu
        -tunel nie wplynie prawdopodobnie na repertuar
        -na obsady
        -na co wplynie tunel wiec ten szklanny piekny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka