annafox 16.05.07, 13:59 Ktokolwiek widział ktokolwiek wie... Jakieś festiwale, obchody pikniki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sandra1301 Re: Dzień dziecka i teatr 16.05.07, 22:14 u nas tylko spektakle, za to aż 6! (3 na miejscu i 3 w terenie) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Dzień dziecka i teatr 16.05.07, 22:55 W Filharmonii Wrocławskiej o 18 "Muzyczni Clowni - Gogol i Max" - podobno fantastyczni, tylko dla nas za daleko :-( www.musikclowns.de/POLSKI/haupttext_polski.html W Warszawie "Konik Garbusek" w Polonii - trzy spektakle !!! www.teatrpolonia.pl/repertuar?m=6&y=2007 Odpowiedz Link Zgłoś
annafox Parada Smoków - Groteska 17.05.07, 19:52 2-3 czerwca - Kraków - Teatr Groteska "Międzynarodowa parada Smoków - Mity i Legendy Europy" www.paradasmokow.pl bardzo ładna reklama w dwutygodniku "Miś" Już po raz siódmy - może jakis krakus się odezwie i potwierdzi że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
uccello Re: Parada Smoków - Groteska 17.05.07, 21:24 Warto! Wokół rynku przechadzają się w towarzystwie dzieci, straszliwe wielogłowe maszkary. Niektóre grupy maluchów są poprzebierane, np. za dzielnych rycerzy i prowadzone za smokiem na grubaśnym sznurze cud-dziewice. Oprócz smoków zmajstrowanych przez małoletnich( widać ,że realizacja niektórych potworów to efekt wielu tygodni pracy) są bardzo efektowne, czasem kilkunastumetrowe realizacje profesjonalistów. Krakowskie redakcje gazet mają swoich, bardzo atrakcyjnych gadzich reprezentantów. Smoczyska są i tęczowe i we wzór moro, ekologiczne- papierowe, i zbudowane z plastikowych butelek ,szmaciane, metalowe, mają formę chińskich smoków -latawców , poruszają się majestatycznie na wolno jadącym samochodzie. Dyndają łby, szczerzą się kły, od czasu do czasu zawachluje błoniaste skrzydełko wielkości paralotni. Jest jeden minus całej sprawy -NAGŁOŚNIENIE. Entuzjastyczne opinie wygłaszane ( co ja mówię- wrzeszczane!) do mikrofonu ze sceny sprawiają ,że drżą szyby w kamienicach przy Rynku, a tłum widzów stoi z obłędem w oku i z zatkanymi uszami. Ale bardzo, bardzo warto to zobaczyć. W tym roku, po raz pierwszy przyjadą do nas też smoki zagraniczne. Słowem - szykuje się niezła imprezka u kolegi Wawelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
uccello Smoczy konkurs dla dzieci 17.05.07, 21:35 2 czerwca, w samo południe, na Wawelu rozstrzygnie się smoczy konkurs plastyczny www.wawel.krakow.pl/pl/index.php?op=58,64 termin składania prac jeszcze nie minął. Wsród atrakcji -spotkanie z Joanną Olech autorką książki "Pompon w rodzinie Fisiów". O przygodach smoka Pompona można poczytać też w necie na pompon bloog -u Odpowiedz Link Zgłoś
uccello Re: Smoczy konkurs dla dzieci 17.05.07, 22:56 ciekawe linki do dziecięcych atrakcji na też na brombie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16375&w=62563517 Odpowiedz Link Zgłoś
annafox Katowice 21.05.07, 14:17 6. Międzynarodowy Festiwal Teatrów Lalek "Katowiece-Dzieciom" 2007r. www.ateneum.art.pl/festiwal3.phtml Ciekawie się zapowiada... Odpowiedz Link Zgłoś
annafox Re: Katowice 22.05.07, 19:39 :) zdasz nam relację z pierwszej ręki?? Byłoby niezmiernie miło :). Odpowiedz Link Zgłoś
sandra1301 Re: Katowice 23.05.07, 22:57 posaram się, choć będę tylko dwa ostatnie dni Odpowiedz Link Zgłoś
sandra1301 Re: Katowice 06.06.07, 22:41 właśnie wróciłam z Katowic. Jutro szersza relacja Odpowiedz Link Zgłoś
annafox Re: Katowice 06.06.07, 23:33 czekam... :) ja nie dojechałam na Biennale do Poznania to chociaż poczytam co było w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc123456 Re: Katowice IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.18, 19:58 Ja polecam Teatr Żelazny - otrzymali złotą maskę za przedstawienie Jabłko - www.teatrzelazny.pl Odpowiedz Link Zgłoś