Dodaj do ulubionych

praktyki dla tłumaczy

28.07.04, 12:14
Czy wie ktos, gdzie gdzie mozna odbyc praktyki tłumaczeniowe lub zdobyc
troche stazu dla tłumaczy języka niemieckiego???? Dziękuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Martynka Re: praktyki dla tłumaczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.04, 22:09
      Alo! hmm, mam ten sam problem, szukam. Wiec dolaczam sie do twojego apelu.
      Pliska, pomozcie!
    • tweety8 Re: praktyki dla tłumaczy 05.08.04, 13:46
      No więc praktyki to raczej prosta sprawa: idziecie do tłumacza przysięgłego i
      prosicie o praktykę (jak to z praktykę bywa jest przeważnie nieodpłatna to na
      pewno kogoś znajdziecie :-)), tłumacz przysięgły potem wypisze wam papierek i
      praktyka załatwiona.
      Ze stażem to chyba lepiej do jakiegoś biura tłumaczeń.

A w zamian też mam pytanko: ja zaczynam właściwie od "praktyki", ale po
      skończeniu studiów (ekonomia)chce zrobić studia podyplomowe dla tłumaczy, może
      możecie jakieś polecić, chodzi o okolice Katowic i konkretne informacje kogoś
      kto już tak studiował, bo na stronach internetowych uczelni o studiach
      podyplomowych bardzo mało piszą :-(

Pozdrawiam
      • Gość: Martynka Re: praktyki dla tłumaczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.08.04, 18:18
        To znowu ja! Hmm, to witaj w klubie, bo ja tez szukam. Wiem o
        Interdyscyplinarnym Studium w W-wie w Instytucie Lingwistyki, cos jest w Lodzi
        (chyba studium translatoryki) i w Krakowie w katedrze Unesco. I to wsio! Troche
        malo jak na Polske, chyba ze nie wiem o jakims studium. Nic nie wiem o tym, czy
        sie oplaca wybulic kupe kasy, bo na razie nikogo nie znalazlam:( Wiec
        odezwijcie sie!!!
      • Gość: Martynka Re: praktyki dla tłumaczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.08.04, 15:56
        Ludzie dobrej woli!Jezeli wiecie cokolwiek o ktoryms ze studiow dla tlumaczy,
        pliska dajcie znac! Bede bardzo wdzieczna!
        olgamartyniak@poczta.onet.pl
        • summerdays Re: praktyki dla tłumaczy 10.08.04, 00:05
          Jest jeszcze Studium Podyplomowe ksztalcenia tlumaczy jezyka niemieckiego na
          Uniwerku Wroclawskim, ale wlasnie skonczyli rekrutacje...

Wiem, ze maja duza liczbe chetnych, wiec pewnie w przyszlym roku tez otworza.
          Tegoroczna aktualna strona intrnetowa Studium: www.republika.pl/podyplomowe_ifg
          (mam nadzieje, ze dobrze pamietam)

Pozdrawiam tlumaczacych
          Summer
      • Gość: AGA Re: praktyki dla tłumaczy IP: *.internet.piotrkow.pl 09.08.04, 15:08
        WITAM!
        Ja mogę jedynie szczerze ODRADZIĆ!!! studia podyplomowe dla tłumaczy w Łodzi.
        Właśnie je kończę i żałuję zmarnowanego czasu. Studia podyplomowe dla tłumaczy
        prowadzone są również na uniwerku w Poznaniu, Warszawie (rekrutacja nie jest co
        roku, skupiają się na tłumaczeniach prawniczych)i Krakowie. Niestety nie wiem,
        jak tak wygląda nauka.
        Pozdrawiam

AGA

• Gość: Olka Re: praktyki dla tłumaczy IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 07.08.04, 19:28
      ja rowniez interesuje sie np. studium dla tlumaczy w warszawie, kosztuje sporo,
      to prawda, ale moze warto? tego nie wiem! jak bedziesz wiedziec cos wiecej to
      prosze daj znac na e-mail: aleksa25@gazeta.pl
    • tweety8 Re: praktyki dla tłumaczy 08.08.04, 20:50
      No więc ja szukałam w pobliżu Katowic, dlatego Warszawę, Łódź, Poznań itd.
      zignorowałam ;-).
      Z tego co znalazłam w moich okolicach to: Częstochowa, Opole i Kraków, szukałam
      studiów podyplomowych, ale w większości były też zwykłe dzienne.
      A tu strony:
      Kraków UJ
      www.uj.edu.pl/dydaktyka/oferta.php?id=7
      Opole Uniwerek
      www.uni.opole.pl/index.php?show=rek_podyplom
      Częstochowa
      - Wyższa Szkoła Pedagogiczna
      www.wsp.czest.pl
      - Akademia Polonijna
      www.ap.edu.pl/main/displaypage.php?ids=163

Może komuś sie przyda, ja ma zamiar niedługo dzwonić do Opola, więc jak będe
      wiedzieć coś więcej to napiszę.
      Pozdrawiam
      • Gość: Martynka Re: praktyki dla tłumaczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.04, 12:33
        Wielkie dzieki za adresy! Na pewno odwiedze te stronki, a jak sie juz czegos
        dowiesz to daj znac:)
        Pozdro!
      • Gość: Kasia Re: praktyki dla tłumaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 22:59
        Uniwesytet Rzeszowski, w tamtym roku 3200/rok, całkiem, całkiem....

www.univ.rzeszow.pl (chyba)

Studium Podyplomowe doskonalące w zakresie tłumaczeń , dla absolwentów germanistyki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka