Dodaj do ulubionych

Słowniki elektroniczne

23.09.02, 09:18
Zastanawiam się nad kupnem słownika elektronicznego-translatora (ze względu
na dostępność w każdej sytuacji ). Czy ktoś używa, jeżeli tak, to czy
rzeczywiście warte są swojej ceny (400-500zł)?
Obserwuj wątek
    • itus_ Re: Słowniki elektroniczne 23.09.02, 10:52

Jesli te Polsko -Niemieckie tlumacza na tym samym poziomie co Angielsko -
      Niemieckie ... to w razie kupna bedziesz mial duzo materialu do Forum Humorum .

Jedyne co to po takim tlumaczeniu jestes w stanie zrozumiec klimat tekstu i
      mniejwiecej o co chodzilo . Ja osobiscie nie wyslal bym tak tlumaczonego listu
      za granice .

Pozdrawiam
      • itus_ Jedyne co ... 24.09.02, 15:34

to takie programiki zdaja egzaminy do przetlumaczenia na szybko pojedynczych
        wyrazow ( nie musisz szkac w slowniku) .
        Zanim kupisz i wydasz kupe forsy .... to wyprobuj ten oto slowniczek polsko -
        niemiecki .. ´DARMOWY !!!! do sciagniecia z ponizszej (polskiej) strony.
        Ps: ja tego programu nie znam!! znalazlem go tylko szukarka w internecie.
        nie biore ZADNEJ gwarancji!!

download.chip.pl/download_41579.html

Pozdr.
    • ka24 Re: Słowniki elektroniczne 24.09.02, 19:29
      Ja mam od pięciu lat słownik pol-ang-niem firmy Ectaco (ok. 500 zł). JEgo
      jedynym, choć znaczącym minusem jest to, że przy czasownikach brakuje rekcji,
      czyli z jakim przypadkiem i przyimkiem się łączą. Poza tym jest całkiem niezły,
      przydał mi się szczególnie, gdy zależało mi na czasie przy czytaniu dłuższych
      artykułów czy lektur na początkowych latach germanistyki. I zawsze to
      wygodniejsze niż wertowanie słownika. Są w nim jeszcze rozmówki i zwroty
      idiomatyczne, mozna dopisać swoje słówka.
      • wodnica Re: Słowniki elektroniczne 25.09.02, 14:29
        Dzięki za odpowiedź.
        Właśnie o kupnie takiego słownika myślałam - jaki masz model, czy ten ze strony
        firmy Ectaco (EGP230D). Gdzie można to kupić? Na długo starcza bateria? A Ty
        jako absolwentka germanistyki jaką szkołę byś mi poleciła (jestem po 30-e,
        uczyłam się 4 lata w ogólniaku, teraz sama z pismem Easy Deutsch, zrobiłam test
        on-line na stronie Profi-Lingua i uzyskałam wynik na poziomie Grundstufe 3,
        gramatykę pamiętam, słownictwo raczej podstawowe). Zależy mi też, żeby szkoła
        była blisko mojego miejsca pracy (W-wa, ul. Chałubińskiego).
        • ka24 Re: Słowniki elektroniczne 25.09.02, 19:24
          Prześlę Ci odpowiedź na na Twój adres e-mailowy dzisiaj po 22.00, a już
          najpóźniej jutro - pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka