wodnica 23.09.02, 09:18 Zastanawiam się nad kupnem słownika elektronicznego-translatora (ze względu na dostępność w każdej sytuacji ). Czy ktoś używa, jeżeli tak, to czy rzeczywiście warte są swojej ceny (400-500zł)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itus_ Re: Słowniki elektroniczne 23.09.02, 10:52 Jesli te Polsko -Niemieckie tlumacza na tym samym poziomie co Angielsko - Niemieckie ... to w razie kupna bedziesz mial duzo materialu do Forum Humorum . Jedyne co to po takim tlumaczeniu jestes w stanie zrozumiec klimat tekstu i mniejwiecej o co chodzilo . Ja osobiscie nie wyslal bym tak tlumaczonego listu za granice . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
itus_ Jedyne co ... 24.09.02, 15:34 to takie programiki zdaja egzaminy do przetlumaczenia na szybko pojedynczych wyrazow ( nie musisz szkac w slowniku) . Zanim kupisz i wydasz kupe forsy .... to wyprobuj ten oto slowniczek polsko - niemiecki .. ´DARMOWY !!!! do sciagniecia z ponizszej (polskiej) strony. Ps: ja tego programu nie znam!! znalazlem go tylko szukarka w internecie. nie biore ZADNEJ gwarancji!! download.chip.pl/download_41579.html Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ka24 Re: Słowniki elektroniczne 24.09.02, 19:29 Ja mam od pięciu lat słownik pol-ang-niem firmy Ectaco (ok. 500 zł). JEgo jedynym, choć znaczącym minusem jest to, że przy czasownikach brakuje rekcji, czyli z jakim przypadkiem i przyimkiem się łączą. Poza tym jest całkiem niezły, przydał mi się szczególnie, gdy zależało mi na czasie przy czytaniu dłuższych artykułów czy lektur na początkowych latach germanistyki. I zawsze to wygodniejsze niż wertowanie słownika. Są w nim jeszcze rozmówki i zwroty idiomatyczne, mozna dopisać swoje słówka. Odpowiedz Link Zgłoś
wodnica Re: Słowniki elektroniczne 25.09.02, 14:29 Dzięki za odpowiedź. Właśnie o kupnie takiego słownika myślałam - jaki masz model, czy ten ze strony firmy Ectaco (EGP230D). Gdzie można to kupić? Na długo starcza bateria? A Ty jako absolwentka germanistyki jaką szkołę byś mi poleciła (jestem po 30-e, uczyłam się 4 lata w ogólniaku, teraz sama z pismem Easy Deutsch, zrobiłam test on-line na stronie Profi-Lingua i uzyskałam wynik na poziomie Grundstufe 3, gramatykę pamiętam, słownictwo raczej podstawowe). Zależy mi też, żeby szkoła była blisko mojego miejsca pracy (W-wa, ul. Chałubińskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
ka24 Re: Słowniki elektroniczne 25.09.02, 19:24 Prześlę Ci odpowiedź na na Twój adres e-mailowy dzisiaj po 22.00, a już najpóźniej jutro - pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś