Gość: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:22 że po viele,einige mehrere wenige jeżeli stoj przymiotnik i go odmieniamy to jego końcówka jest taka jak końcówka tych liczebników?( viele einige mehrere wenige) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ada Re: czy to prawda że.......? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 17:06 a skad to wiesz???Jak z jakiejsc ksiazki to pewnie prawa:-)chociaz ja pierwsze słysze Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: czy to prawda że.......? 30.10.06, 17:25 Tak to prawda, tak samo jak to, ze nie sa to zadne liczebniki, tylko zaimki (liczebne)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: czy to prawda że.......? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 17:26 Dobra nie bądz czepliwa.Ty a skad wy to wiecie aleście mnie zaskoczyłyyy nigdy o tym nie słyszałam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: czy to prawda że.......? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 17:27 zawsze odmienia się jak przymiotnik???? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: czy to prawda że.......? 30.10.06, 17:30 Wzez pierwsza gramatyke do reki i przeczytaj. Viele interessante Bücher, mit vielen interessanten Büchern...Mehrere moderne Firmen etc. Na przeciwnym biegunie mamy alle i sämtliche...Alle interessanten Bücher, sämtliche modernen Firmen... Odpowiedz Link Zgłoś