shellma1 04.01.07, 11:21 Kierowca ciężarówki odmówił załadunku samochodu do wysokości 2,5 mtr. Der LKW Fahrer geweigert Autoladung bis Höche 2,5m. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shellma1 Re: Czy dobrze przetłumaczyłam? 04.01.07, 11:34 Odpowiadasz na : mayagaramond napisała: > nie A koretkta byłaby możliwa, czy mam paść na kolana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. der Bub In diesem Forum sind ganz verkommene Sitten IP: 87.193.20.* 04.01.07, 11:48 shellma1 napisał: > A koretkta byłaby możliwa, czy mam paść na kolana? ~~~ Kierowca ciężarówki odmówił załadunku samochodu do wysokości 2,5 mtr. ### Der LKW Fahrer hat sich geweigert die Autoladung bis auf eine Höhe von 2,5m. zu beladen. ### === In diesem Forum sind ganz verkommene Sitten. Keine Gentlemans! Mit einer kleiner Ausnahme: A. der Bub hilft wo er nur kann. Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond korekta 04.01.07, 11:54 Bub mnie ubiegl, ale popraw ortograficzny (LKW-Fahrer) i moim zdaniem nie Autoladung beladen, tylko LKW beladen: > Der LKW-Fahrer hat sich geweigert den LKW (musi byc niestety ta powtorka) bis >auf eine Höhe von 2,5m. zu beladen. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: korekta 04.01.07, 12:07 może być i bez powtórki, wystarczy napisać: Der Fahrer.... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: korekta 04.01.07, 12:12 tiggerific napisała: > może być i bez powtórki, wystarczy napisać: Der Fahrer.... lub: Der LKW-Fahrer hat sich geweigert den Wagen.... Odpowiedz Link Zgłoś
shellma1 Re: Jeszcze transport 04.01.07, 13:08 Diekuję za korekte, mam jeszcze kilka zdań związanych z tym transportem, tu jedno: Ze względu na b.zły stan dróg w Rosjii ładunek musi być zabezpieczony dodatkowymi pasami. Wegen schlechte Strassen in Rusland, muss die Waren zusetzlich besichert mit Gurt. Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Jeszcze transport 04.01.07, 13:38 Wegen (Aufgrund) des schlechten Straßenzustands in Russland muss die Ware zusätzlich mit Gurten gesichert werden. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Jeszcze transport 04.01.07, 16:19 Wegen (Aufgrund) der schlechten Straßenverhältnisse in Russland muss die Ware mit zusätzlichen Gurten gesichert werden. Pasami musi być zawsze zabezpieczony - tu chodzi o dodatkowe (ponadplanowe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. der Bub Re: Jeszcze transport IP: *.ipool.celox.de 04.01.07, 13:40 Ze względu na b.zły stan dróg w Rosjii ładunek musi być zabezpieczony dodatkowymi pasami. Wegen des schlechten Straßenzustand in Russland, muss die Ladung zusätzlich mit Gurten gesichert sein. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Na gut! IP: *.ipool.celox.de 04.01.07, 13:53 mayagaramond napisała: > ohne Komma. ~~~ Na gut! Aber nur weil ich so auf Harmonie eingestellt bin. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: Schläfst du noch? 04.01.07, 19:09 Wegen des schlechten Straßenzustand? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. der Bub Sollten wir nicht das Beatmungsgerät abschalten? IP: 87.193.34.* 05.01.07, 11:53 tiggerific napisała: > Wegen des schlechten Straßenzustand? ~~~ Also, mit der freundlichen Hilfe der Pani Naczelnikowa, werde ich hier doch noch Deutsch lernen. Genitiv natürlich! Aber sagte da nicht jemand, dass der Genitiv ausgestorben sei? Sollten wir nicht das Beatmungsgerät abschalten? Odpowiedz Link Zgłoś
pagarl Re: Sollten wir nicht das Beatmungsgerät abschalt 05.01.07, 13:45 Hast du alle Tassen im Schrank? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Sollten wir nicht das Beatmungsgerät abschalt 05.01.07, 14:11 pagarl napisał: > Hast du alle Tassen im Schrank? Er hatte noch nie welche darin. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: nöööö 05.01.07, 18:22 alles in Scherben gegangen. Küchenschrank leer. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermenegilda_zenia Błagam powiedz mi... IP: *.crowley.pl 05.01.07, 16:35 że to nie jest tłumaczenie, które komuś robisz jako zlecenie za pieniądzę! Bo jeśli taki jest poziom tłumaczy w Polsce to nie dziwię się, czemu biura nie chcą płacić więcej niż 20 PLN za stronę. Choć, te wyczyny nie są warte nawet 5 złociszy. Odpowiedz Link Zgłoś
shellma1 Re: Błagam powiedz mi... 05.01.07, 16:51 Gość portalu: hermenegilda_zenia napisał(a): > że to nie jest tłumaczenie, które komuś robisz jako zlecenie za pieniądzę! > Bo jeśli taki jest poziom tłumaczy w Polsce to nie dziwię się, czemu biura nie > chcą płacić więcej niż 20 PLN za stronę. Choć, te wyczyny nie są warte nawet 5 > złociszy. Dla uspokojenia zdradzę Ci, że była to przysługa dla kolegi pracującego w spedycji. Rozumiem, że nie masz zamiaru wnieść niczego do tematu - to na szczęście zrobili już inni i za to im wszystkim serdeczne dzęki. Odpowiedz Link Zgłoś