ggigus dopoki sama sie zaczniesz uczyc, nigdy sie nie 14.06.07, 21:04 dowiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan Re: Czy to trudny jezyk? / Nein! IP: *.adsl.alicedsl.de 14.06.07, 21:20 rama24 napisała: Czy to trudny jezyk? ==================== Im Deutschen gibt es nur 4 Kasus. A w polskim jest 7 przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: Czy to trudny jezyk? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 21:32 dużo zależy od nauczyciela, ja w ogólniaku miałam bardzo dobrego i nauka niemieckiego była dla mnie zawsze przyjemnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan schreibe mal was auf Dojcz! IP: *.adsl.alicedsl.de 14.06.07, 22:36 Gość portalu: iwonka napisał(a): i nauka niemieckiego była dla mnie zawsze przyjemnością. ========================================================= Denn beweise mal dass, Du es kannst und schreibe mal was auf Dojcz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Liebe Magenta IP: *.icpnet.pl 14.06.07, 22:52 das war vor 30 Jahre und ich habe schon etwas vergessen, besonders Grammatik. Ich mag Dojcz und lass mich endlich in Ruhe. Danke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Duzo łatwiejszy od IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.07, 23:21 fińskiego troche trudniejszy od rosyjskiego inny niz angielski - bo ma przypadki (angielski ich nie ma), ale za to czasy nie sa takie skomplikowane i wymowa jest łatwiejsza podobny (w strukturze i jesli chodzi o stopien trudnosci) do holenderskiego i jezyków skandynawskich (tzn. poza fińskim - ale fiński to w ogóle inna bajka) łatwy o tyle ze jest straszna ilosc niemieckojezycznych stron internetowych, wiekszosc kablówek w Polsce ma jakies niemieckojezyczne programy, jest duzo prasy, duzo tłumaczen polskich pisarzy na niemiecki (to niezła metoda nauki: Czytasz ksiazke, która jusz znasz, jeszcze raz, ale w obcym jezyku) - materiałów do wyboru, do koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
rama24 Re: Duzo łatwiejszy od 16.06.07, 14:57 Gość portalu: Marek napisał(a): > fińskiego > > troche trudniejszy od rosyjskiego > > inny niz angielski - bo ma przypadki (angielski ich nie ma), ale za to czasy ni > e sa takie skomplikowane i wymowa jest łatwiejsza > > podobny (w strukturze i jesli chodzi o stopien trudnosci) do holenderskiego i j > ezyków skandynawskich (tzn. poza fińskim - ale fiński to w ogóle inna bajka) > > łatwy o tyle ze jest straszna ilosc niemieckojezycznych stron internetowych, wi > ekszosc kablówek w Polsce ma jakies niemieckojezyczne programy, jest duzo prasy > , duzo tłumaczen polskich pisarzy na niemiecki (to niezła metoda nauki: Czytasz > ksiazke, która jusz znasz, jeszcze raz, ale w obcym jezyku) - materiałów do wy > boru, do koloru.Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz i dzieki,ze po polsku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziecko Re: Duzo łatwiejszy od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 15:07 tak Odpowiedz Link Zgłoś
alesko Re: Duzo łatwiejszy od 16.06.07, 23:05 subiekrywna sprawa dla mnie trudniejszy od ang, latwiejszy od rosyjskiego! (brrr) zalezy na jakiegos nauczyciela trafisz wielu nie zna niem zbyt dobrze, do tego maja zly akcent (wymowa latwa? ja do tej pory cwicze niemieckie "o" zamkniete i dlugie "e", a z ang nie mialam zadnych problemow) ach no i rzadko potrafia przekazac logike tego jezyka jezeli sama ja zalapiesz to niem nie bedzie dla ciebie problemem pozdr Odpowiedz Link Zgłoś