Dodaj do ulubionych

sprzeglo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

06.03.04, 10:29
prosze o pomoc. po wczorajszym powrocie z trasy, sprzeglo po doscisnieciu
zostalo w podlodze, nastepnie odbilo i niestety przestalo dzialac, tzn. po
wrzuceniu biegu i wsciesnieciu pedalu gazu, reaguje hakby bylo na luzie.
Nastepnie zaczyna sie dymic......Linka nie jeste peknieta, to sprawdzone.
Dodam, ze przez ostanie kilka miesiecy przy wciskaniu sprzeglo skrzypialo
(jakby tarcie metalu) I dosc ciezko chodzilo. Teraz to zniklo. co to moze
byc, i prosze o podanie przyblozonych kosztow naprawy. DZIEKI
Obserwuj wątek
    • karolina.g Re: sprzeglo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.03.04, 10:38
      dodam ze to ford fiesta 1.8D, rocznik 89.No i oczywiscie samochod jest zdolny
      do poruszaniu tylko przy pomocy pchania.......
    • arteck Re: Moim skromnym zdaniem... 06.03.04, 15:45
      karolina.g napisała:

> prosze o pomoc. po wczorajszym powrocie z trasy, sprzeglo po doscisnieciu
      > zostalo w podlodze, nastepnie odbilo i niestety przestalo dzialac, tzn. po
      > wrzuceniu biegu i wsciesnieciu pedalu gazu, reaguje hakby bylo na luzie.
      > Nastepnie zaczyna sie dymic......Linka nie jeste peknieta, to sprawdzone.
      > Dodam, ze przez ostanie kilka miesiecy przy wciskaniu sprzeglo skrzypialo
      > (jakby tarcie metalu) I dosc ciezko chodzilo. Teraz to zniklo. co to moze
      > byc, i prosze o podanie przyblozonych kosztow naprawy. DZIEKI

Na mój gust to poszło łożysko oporowe a w konsekwencji może nawet i docisk. Tez
      miałem coś takiego, tyle, że na trasie i w Hondzie i z ta różnicą, że biegi
      jeszcze mi wchodziły i auto jechało. Z tym rozwalonym łożyskiem i dociskiem
      dojechałem do domu ponad 200 km. W warsztacie okazało się, że od łożyska i
      temperatury jaka powstała "słoneczko" na dociku wywineło się niemal w drugą
      stronę. Za naprawę, tzn. wymianę docisku, łożyska a także tarczy sprzęgła (nie
      było sensu wsadzać starej) zapłaciłem 1480 zł.
      Pozdrawiam...
      • karolina.g Re: Moim skromnym zdaniem... 06.03.04, 20:32
        dziekuję za odpowiedz, chociaz koszta troche zasmucaja......
        • arteck Re: :))) 07.03.04, 14:03
          karolina.g napisała:

> dziekuję za odpowiedz, chociaz koszta troche zasmucaja......

W Fordzie może być dość znacznie taniej. Jednak części do "jaończyków" takich
          jak moja Hondzia są dośc drogie.
      • camelmk Re:A moim skromnym zdaniem 08.03.04, 12:11
        nie powinno wyjść więcej niz 500 zł, najlepiej u znajomego mechanika, nie jest
        to bardzo skomplikowana naprawa.
    • karolina.g Re: sprzeglo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.04, 21:27
      do Arteck - dzieki za pocieszenie:)moze faktycznie nie bedzie tak zle.
    • marcin.klonowski Re: sprzeglo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.03.04, 11:01
      to najprawdopodobniej docisk, ale żeby aż 1500 zł to chyba przesada. Nie trzeba
      wybierać części z nadrukiem firmowym. Nie wiem co to za auto, ale całość z
      robocizną powinna wyjść grubo poniżej 1000
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka