Dodaj do ulubionych

żle zapala

14.04.13, 11:01
witam,mam problem z peugeotem 206 1.4 8v,rok prod.2007 przebieg 60000km,ale po kolei: na zimnym silniku samochód odpala za pierwszym razem,gdy nim pojeżdżę,silnik się rozgrzeje np.do sklepu i postoi chwilę nie ma problemu z zapalaniem,ale gdy postoi okolo 2,3 godziny mam problem z odpaleniem,kręcę rozrusznikiem ze cztery razy i nic,jakby chciał zaskoczyć a nie może,gdy dotknę pedał gazu,[przepustnicę]zapala,sprawdzany był na komputerze nie wykazuje nigdzie błędu,silnik nie gaśnie,nie szarpie, obroty nie falują,w zeszłym roku wymieniałem świece i cewkę a na początku IV/2013 wymieniłem akumulator na nowy bo stary miał już przeszło 5 lat i miał niskie napięcie.Może ktoś mi podpowie co w nim tkwi.pozdrawiam
co to może być
Obserwuj wątek
    • maximus490 Re: żle zapala 14.04.13, 11:36
      maximus490 napisał(a):

> witam,mam problem z peugeotem 206 1.4 8v,rok prod.2007 przebieg 60000km,ale po
      > kolei: na zimnym silniku samochód odpala za pierwszym razem,gdy nim pojeżdżę,si
      > lnik się rozgrzeje np.do sklepu i postoi chwilę nie ma problemu z zapalaniem,al
      > e gdy postoi okolo 2,3 godziny mam problem z odpaleniem,kręcę rozrusznikiem z
      > e cztery razy i nic,jakby chciał zaskoczyć a nie może,gdy dotknę pedał gazu,[pr
      > zepustnicę]zapala,sprawdzany był na komputerze nie wykazuje nigdzie błędu,silni
      > k nie gaśnie,nie szarpie, obroty nie falują,w zeszłym roku wymieniałem świece i
      > cewkę a na początku IV/2013 wymieniłem akumulator na nowy bo stary miał już pr
      > zeszło 5 lat i miał niskie napięcie. i jeszcze był wymieniany czujnik płynu.Może ktoś mi podpowie co w nim tkwi.pozdra
      > wiam
      > co to może być
    • derff Re: żle zapala 17.04.13, 14:26
      Kiedyś uczono, że zimny silnik zapala sie bez gazu a ciepły z gazem. Widocznie on lubi tak.
      • zgryzliwy1 Re: żle zapala 28.04.13, 06:25
        derff napisał:

> Kiedyś uczono, że zimny silnik zapala sie bez gazu a ciepły z gazem. Widocznie
        > on lubi tak.

nooooo kiedys
        kiedys to nawet auta zapalalo sie korba ?
      • zgryzliwy1 Re: żle zapala 28.04.13, 06:25
        derff napisał:

> Kiedyś uczono, że zimny silnik zapala sie bez gazu a ciepły z gazem. Widocznie
        > on lubi tak.
    • dobromir88 Re: żle zapala 29.04.13, 16:35
      Polecam zapytać mechanika, albo jeszcze lepiej udać się z autem do warsztatu. Pozdrawiam! :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka