amelka333 16.11.06, 08:11 Witam mam mozliwośc kupienia tarcz hamulcowych jednakze jeden sprzedawca na allegro oferuje mi tarcze o grubośći 8mm po 32 zł drugi sprzedawca oferuje tarcze po 52 zł ale o grubości 12 mm które wybrac tarcze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.wal2 Re: Prosze o pomoc 16.11.06, 08:45 amelka333 napisała: > > Witam mam mozliwośc kupienia tarcz hamulcowych jednakze jeden sprzedawca na > allegro oferuje mi tarcze o grubośći 8mm po 32 zł drugi sprzedawca oferuje > tarcze po 52 zł ale o grubości 12 mm które wybrac tarcze .. zadne z nich,tarcze/hamulce to Twoje elementarne bezpieczenstwo,na hamulcach,ukladzie kierowniczym i na oponach nieoszczedzaj,kup org.tarcze i klocki hamulcowe. Odpowiedz Link Zgłoś
baartur Re: Prosze o pomoc 16.11.06, 10:57 Ja by się zastanowił przed kupnem ponieważ dobre tarcze nie kosztują tak mało więc proponuje sprawdzić jaki są orginalnie montowane tarcze hamulcowe i kupić takie tu chodzi o bezpieczeństwo i lepiej uniknąć przypadku jak się hamuje i w pewnym momencie kończą się hamulce... Odpowiedz Link Zgłoś
fryderykx Re: Prosze o pomoc 16.11.06, 18:55 jakie auto? sprawdz ile kosztują orginały a póżniej szukaj zamiennika Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: Prosze o pomoc 16.11.06, 21:25 Wyglada ze sprzedaja tarcze po 4.10 PLN za 1mm grubosci..... Chyba nie za dobre miejsca. Stary problem i zawsze ta sama odpowiedz... - idz do 3 go i powiedz co ci mowilo dwoch poprzednich....hahaha. Musisz sprawdzic jaka jest grubosc orginalnch - najlepiej w renomowanym serwisie ktory zajmuje sie hamulcami (nie w takim co naprawia wszystko) Zaskakujace jest ze proponuja taki rozrzut grubosci. Czynie zapytalas jednego i drugiego skad takie idee skoro "ten drugi" proponuje cos innego? Jesli 8mm bylyby wlasciwe to po zalozeniu 12mm nie wlozysz klockow. Zwykle nowe tarcze i nowe klocki maja bardzo maly przeswit przy zakladaniu i trzeba cofnac cyliner zupelnie do oporu aby zamontowac. A jesli 12mm to orginalna grubosc to proponowanie 8mm - czyli 1/3 cienszych wyglada co najmniej podejrzanie. Czy ty chcesz to robic sam(a) czy zlecic w serwisie? amelka333 napisała: > > Witam mam mozliwośc kupienia tarcz hamulcowych jednakze jeden sprzedawca na > allegro oferuje mi tarcze o grubośći 8mm po 32 zł drugi sprzedawca oferuje > tarcze po 52 zł ale o grubości 12 mm które wybrac tarcze Odpowiedz Link Zgłoś
black_code Re: Prosze o pomoc 18.11.06, 12:59 przypuszczam ze problem zaistanial poniewaz jeden sprzedawca oferuje tobie tarcze wentylowane drugi zwykle.Musisz sprawdzic jakie powinny wystepowac tarcze ,kazdy sprzedawca ma odpowiednie katalogi i z latwoscia dobierze.Co do rad zeby kupic oryginalne to kompletna bzdura wcale nie jest to gwarancja jakosci ,mozna znalezc o wiele tansze tarcze i o lepszej jakosci od oryginalnych . Co moge zaproponowac to wyroby takich producentow jak Texstar,Jurid,ATE,Brembo ,Breco,Lucas ale takze dobre beda polskie Mikody . Odpowiedz Link Zgłoś