Dodaj do ulubionych

nexia problem z gazem

22.11.06, 11:19
Kupiłam w lipcu samochod z przebiegiem 103 tyś z gazem. Bardzo mało jeżdżę.
Zaledwie zrobiłam jakieś 700 km od tego czasu. We wrześniu auto było w
regulacji gazu z wymianą filtrów. Od tego czasu dzieją siędziwne rzeczy, auto
zaczęlo o wiele więcej spalać gazu tzn. ostatnio 13/100 a do tego wskaźnik
paliwa idzie w dół jak jeżdże na gazie co jest grane? Jutro jadę do mechanika
tylko proszę pomocy bo nie wiem czy mi mechanik nie będzie ściemniał.
Obserwuj wątek
    • pchelka_81 Re: nexia problem z gazem 24.11.06, 20:51
      za pewne ci od gazu coś spieprzyli

Ja trafiłam na totalnie nieudolny warsztat, który trudni się montażem i
      regulacją instalacji gazowej, ale tylko tym. Kiedy odbierałam samochód w dzień
      założenia instalacji LPG, autko miało ZNACZNIE podwyższone obroty na gazie, a
      na benzynie nie jeździło wcale. Panowie fachowcy oświecili mnie, że oni
      mechaniką jako taką się nie zajmują, więc dołożyłam do tego interesu wizytę u
      normalnego mechanika.
      Nie był to jedyny taki przypadek, gdzie panowie od LPG wykazali się swoimi
      umiejętnościami. Okazało się bowiem iż wielozawór (czy jak mu tam) nie odcinał
      gazu przy tankowaniu (wchodziło 100% zamiast 80%). Panowie w trakcie regulacji
      ponownie sprawili, że na benzynie samochód nie jeździł, a do tego zaczął gasnąć
      na zakrętach. Oczywiście tłumaczyli, że on już taki przyjechał. Uśmiałam się
      jak nigdy, bo żeby oni mogli się dotknąć do instalacji to ja musiałam wyjeździć
      cały gaz i przyjechać do nich na benzynie.
      Po kilku takich wizytach i niudolnych próbach regulacji wielozawru zostałam
      zmuszona do wystosowania odpowiedniego pisma do szefa tego warsztaciku. Dopiero
      wtedy udało im się naprawić wadę instalacji i nie spieprzyć przy okazji czegoś
      innego.

Brawo chłopaki z warsztaciku "Pod Kasztanami" w Płocku. Nadal jesteście tacy
      zdolni, czy ktoś was już wysłała do szkółki na podszkolenie umiejętności ????
      • malken Re: nexia problem z gazem 25.11.06, 08:11
        pchelka_81: - jaka Ty jesteś doprawdy pechowa!!!
        Tak trzeba było napisać w pierwszym poście, a nie dopiero teraz z a ł a n c z a
        ć swoją odyseję z gazem. Oni Cię na pewno przewalili, zwłaszcza, gdy "puściłaś"
        PANOM kilka "celnych" uwag i spostrzeżeń...? W stodole gazu się nie montuje!
        Pojechałabyś do "Elpigazu" - w Toruniu też jest serwis - i o gazie wiedziałabyś
        przy tankowaniu.Saluto, dio mio!
        • pchelka_81 Re: nexia problem z gazem 25.11.06, 18:54
          1. Napisałam nazwę firmy - Pojechałabyś do "Elpigazu" - w Toruniu
          2. Nie mieszkam w Toruniu - - w Toruniu
          3. Uwagi miałam przy odbiorze samochodu - "puściłaś" PANOM kilka "celnych" uwag
          i spostrzeżeń
          • malken Re: nexia problem z gazem 27.11.06, 17:19
            pchelka_81 - wielkie SORRY! Racja oczywista - przecież napisałaś w poście:
            TORUŃ. Zatem w Toruniu są takie łeby zakute od gazu, co ciągle coś Ci tetrają w
            instalce, cara mia?
    • thefect Re: nexia problem z gazem 25.11.06, 11:56
      przypadkiem najpierw nie regolowali a dopiero potem wymieniali filtry?? podane
      przez ciebie objawy czyli znaczne zwiększenie spalania i wymiana filtrow bardzo
      się ze sobą wiążą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka